Marmara ve Batı Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin Ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @AE_Gabel_Berg_10 Hocam şimdiden donmaya başladık 1-2 derecelerde sıcaklık 2 gündür geceler çok soguk geçiyor burlarda :) mgm gece sıcaklıgını 3 derece vermiş bide konumuma Bartına gece -1 vermiş şuan -3 derece sıcaklık yarın sakin bi hava var Salı akşam üstüne dogru yagmur atmaya başlar Batı Karadenizde de :)

  • @AE_Gabel_Berg_10 Hocam şimdiden donmaya başladık 1-2 derecelerde sıcaklık 2 gündür geceler çok soguk geçiyor burlarda :) mgm gece sıcaklıgını 3 derece vermiş bide konumuma Bartına gece -1 vermiş şuan -3 derece sıcaklık yarın sakin bi hava var Salı akşam üstüne dogru yagmur atmaya başlar Batı Karadenizde de :)

    Buralarda öyle -1 ila 0 derece arasında değerler.Sabaha yağmurla birlikte yarın bu saatler bakımından bir yükselme olur.Batı Karadeniz'e en yakın yağış Çarşamba öğlen-öğlenden sonra gibi gözüküyor.

    • Selamlar.Son bir, bir buçuk haftadır pir oturup bir kalkmamızın sonucunda soğuk havanın genel hatları hemen hemen belli oldu.
    • Çarşamba gününün öğlenden sonrasına kadar bölgenin genelinde yağışın türü yağmur.Yağış Güney Marmara'da kuvvetli.
    • Çarşamba sabahı bölgeye giriş yapan soğuk havanın etkisi ve etki alanı akşamında daha da artıyor.Beraberinde yağışın türü önce karla karışık yağmura sonra da kara dönecek.Muhtemelen çarşamba akşam üzeri gibi ilk kar haberi Çanakkale hattından gelebilir.
    • Yağış başta cephesel fakat cephesel yağışın çoğu yağmur olarak düşecek.Güney Marmara'da ufak bir bölümde cephenin son anlarında kar var.
    • Yağışın çoğu deniz etkisi olacağı için kıyı kesimler daha ön plana çıkıyor.Özellikle Yalova,Kocaeli,Sakarya,Düzce,Zonguldak,Bartın,Kastamonu ve Sinop kıyıları ağır bir kar yağışıyla beraber güzel görüntülere eşlik edebilir.
    • Perşembe Çanakkale'nin batısı ve Körfez hattı haricinde bölge genelinde aralıklarla kar var.
    • Sıcaklıklar cuma günü kıyılarda dahi sıfır derecenin üzerini görmeyecek beraberinde ki zaman diliminde Doğu Marmara ile Batı Karadeniz'de kar yer yer yoğun.
    • Bu üç gün boyunca rüzgar öncelikle kıyılarda kuvvetli.Rüzgarın yönü genellikle Güney Marmara'da poyraz ve yıldız olurken Doğu Marmara ile Batı Karadeniz'de poyraz ile yıldızın yanında karayelde var.
    • Cumartesi yağış Bartın-Zonguldak-Sinop-Kastamonu kıyıları haricinde diğer günlere nazar daha hafif ve yerel.Güney Marmara'nın büyük bir bölümündeyse yağış yok fakat gecesinde yer yer -9,-10'u gören değerler var.
    • NOT:Haritada belirtilen değerlerden başında artı (+) olanlar daha fazlası muhtemel anlamına gelirken örneğin 1-10 cm veya 15-20 cm gibi belirtilenler ortalama × ila × cm arasında değişen kar miktarı anlamına gelmektedir.Gün gün detaylarıyla günlük harita yarın akşam diğer bölge sorumlusu @Enes Güleç(17) tarafından paylaşılacaktır.

    Görmeyenler için.

  • Bu sene 6 Ocaktan sonra gelecek zırt gelir tırıs gider cinsten gibi olacak, bu sistemde onlardan biri olacak her ne kadar 6 ocak sistemi gibi bir yağışımız olmasada kar var soğukta var
    önümüzdeki 4 günlük periyotta bölgemiz geneli kar görecek çoğu yerde sıcaklıklar yine 0 ın sütünü göremeyecek
    25 Ocak Çarşamba
    Bölge genelinde yağışlı bir gün olacak Yağışlar Marmarada sabahtan başlayacak Çanakkale Ve İstanbulun en batı ilçeleri güne sulu kar ile uyanacak Güney marmarada yağışlar öğlenden itibaren kky ve sulu kara çevirecek İstanbul ve doğu marmarada ise yağış akşama kadar yağmur olarak devam edecek ardından sulu kara çevirecek Batı Karadenizde yağışlar öğlenden itibaren başlayacak iç kesimler yağışı direk sulu kar ve kar kıyılar ise yağmur akşam ise sulu kar şeklinde olacak
    Sistem genelinde kıyı kesimlerde yağacak olan yağışların genellikle gece saatlerinde tutması bekleniyor

    Sıcaklık tahminlerinde şehir merkezleri baz alınmıştır!
    Çarşamba günü En Yüksek sıcaklık sabah saatlerin en düşük sıcaklık ise akşam saatlerinde ölçülecek

    26 Ocak Perşembe
    Yağışlar Çanakkalenin batısı haricinde yerel olmak üzere hafif ve orta kuvvette devam ediyor(Dek Şeklinde)
    Rüzgar Poyrazdan kuvvetli esecek


    27 Ocak Cuma
    Sistemin Doğu Marmara ve Batı Karadeniz adına en etkili günü bugün olacak Dekler bu bölgelere daha etkili vuracak, İstanbulun batısı ve balıkesirde dekler hafif ve orta kuvvette olacak


    28 Ocak Cumartesi
    Sistemin bölgemiz adına yağış olarak son günü Yağışlar hafif ve orta kuvvette yerel olarak etkili Doğu Marmara ve Batı Karadenizde Etkili olacak
    İç kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don etkili olacak


    Tahmin bizden Takdir Allahtan
    Enes Güleç(17)

  • @Enes Güleç(17).Anadolu yakasının iç kesimleri için düşüncelerin nelerdir

    Persembe gününden itibaren öğlen saatleri haricinde yağan yağış tutar ancak cm veremem.Radardan dekleri takip etmek en doğrusu


    dek yağışların acaba uzun sürelimi yoksa 5-10 dakikalık kısa kısa mı olur

    persembe günü 5-10dk lik dekler olur cuma cumartesi ise daha uzun süreli