Araba Lobisi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Çin'in saatte 4000km hızla gidecek tren yapma işine ne demeli :) Düşünsenize Haydarpaşadan Karsa olan 1470km yolu 20dk'da gideceksiniz. Ne projeler var ne... 9000-10000km hızla giden uçaklar felan, ABD 1 saat bunla..

  • Bir zamanlar Mercedes'lerin harika modelleri vardı. Bir zamanlar dediğim eski, çok eski zamanlar.


    images?q=tbn%3AANd9GcREzYmOiNh1DrYfMBOlQz7ocjgGST27MqcNbM2FE5jD9RIb9rpt


    Politikacılar, siyasetçiler bunlarla gezerdi. Zamanında, bisiklet sürülecek yolu bile olmayan Nepal'e de hediye edilmişti bu asil ve moderen motorize atlardan. Yine de askerler olarak pek özenmiyorduk o zamanlarda bu araçlara. Tabii o dönem ordu araçlarını Porsche yapıyor, hem de ne yapmak, bitkisel yağla bile çalışan motorundan tut bir binayı yerle bir edecek güçte taretine kadar... Zaman değişti, arabalar eciş bücüş oldu, porsche mecburen ağır vasıtalardan spor arabalara yöneldi. 1980'lerden itibaren ne Amerika'da ne Avrupa'da zevkli araba namına birşey kalmadı.

    Operation Barbarossa öncesi, 1942 kışının soğuk geçeceğini Führer'e söyleyip dikkate alınmayan meteoroloji sevdalısı Mareşal...

  • HAVA TAHMİNCİSİ


    Üstelik yakıt maliyetleri de oldukça düşük olacak deniyor Çin'in tren projesi için.


    Çok büyük olasılıkla, havası alınmış bir "tüp" içerisinde, çevresel etkenlerden de arıtılmış ve sürtünme faktörü en aza indirgenmiş bir proje olacak.

    Tek sorun bence, ilk yatırım maliyetleri olur. Ama Çin gittikçe durağanlaşan dünya ekonomisinde, atıl bekleme riski olan endüstrisi için de bir güzellik yapabilir :)

  • Formula 1 bağımlısı vardır sanırım benim gibi. Haftasonu Avustralya'da başlıyor. Bunun üzerine iyi sohbet çevirebiliriz burada.

    Çok büyük bir michael schumacher hayranıyım bana bu sporu sevdiren de o. Ne yazık ki yıllardır komada.Onun sayesinde Ferrari tutkusu oluştu bende.Eskiden Cnn türk de rahatça izlediğim yayınların artık hangi kanalda nasıl yayınlandığını bile bilmiyorum.Bir zevkim vardı o da çeşitli platformlarda kayboldu ne yazık ki.Yakın dönemde Vettel hayranlığı da yok diyemem ama toplasanız 2 yarış izlememişimdir.

  • Vettel'in askerleriyiz sebebi yok bir türlü hamiltona ısınamadım.Hamilton iyi bir yarışçı olsada bariz mercedes araç sayesinde alıyor.Motorları aşırı güçlü.Ferrari bu geçen sezon da taktik ve teknik olarak çok geride kaldı.Ya araçlar arızalandı, ya tekerler sıkıntı oluştu,ya yanlış zamanda pite gidildi.Umarım bu sezon gene zevkli geçer.Formula 1 eskiden daha keyifliydi ama benim her zaman beğendiğim bir spordur.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Çok büyük bir michael schumacher hayranıyım bana bu sporu sevdiren de o. Ne yazık ki yıllardır komada.Onun sayesinde Ferrari tutkusu oluştu bende.Eskiden Cnn türk de rahatça izlediğim yayınların artık hangi kanalda nasıl yayınlandığını bile bilmiyorum.Bir zevkim vardı o da çeşitli platformlarda kayboldu ne yazık ki.Yakın dönemde Vettel hayranlığı da yok diyemem ama toplasanız 2 yarış izlememişimdir.

    Hocam aaah ah duygulandırdınız. Sene 2003-2004 Schumacher ve Barricello ikilisinin estirdiği zamanlarda Ntv'de hiçbir yarışı kaçırmazdım. Şimdi Saran grubunun S Sport kanalı yayınlayacak yine. Vettel hayranlığı bende de var ve inşallah bu sezon artık Lewis Hamilton'ı ezip geçecek. İkinci adayım Renault motorundan kurtulup Honda motoruna geçen Red Bull takımından Max Verstappen.

  • Hocam aaah ah duygulandırdınız. Sene 2003-2004 Schumacher ve Barricello ikilisinin estirdiği zamanlarda Ntv'de hiçbir yarışı kaçırmazdım. Şimdi Saran grubunun S Sport kanalı yayınlayacak yine. Vettel hayranlığı bende de var ve inşallah bu sezon artık Lewis Hamilton'ı ezip geçecek. İkinci adayım Renault motorundan kurtulup Honda motoruna geçen Red Bull takımından Max Verstappen.

    Düzelteyim Ntv zamanlarını yazmayı unuttum o dönemleri o yarışları unutamam.Bana bu sporu o zamanlar sevdiren yayınlardı.Hatta hala anlatıyor mu bilmiyorum Serhan Acarın anlatımı hala kulaklarımda.Bir efsane sevdirdi bu sporu ama bence ondan sonra da onun gibisi gelemedi.

  • Vettel'in askerleriyiz sebebi yok bir türlü hamiltona ısınamadım.Hamilton iyi bir yarışçı olsada bariz mercedes araç sayesinde alıyor.Motorları aşırı güçlü.Ferrari bu geçen sezon da taktik ve teknik olarak çok geride kaldı.Ya araçlar arızalandı, ya tekerler sıkıntı oluştu,ya yanlış zamanda pite gidildi.Umarım bu sezon gene zevkli geçer.Formula 1 eskiden daha keyifliydi ama benim her zaman beğendiğim bir spordur.

    Ferrari Raikkonen'den boşalan koltuğa Daniel Ricciardo'yu oturtup iki agresif pilotla bu sezonun tozunu atabilirdi ama bakalım göreceğiz. Bu yıl en merak ettiğim Red Bull. Renault motorundan kurtulup Honda motoruna geçerek inşallah çağ atlarlar ve şampiyonluk üç takım arasında gidip gelir.

  • Düzelteyim Ntv zamanlarını yazmayı unuttum o dönemleri o yarışları unutamam.Bana bu sporu o zamanlar sevdiren yayınlardı.Hatta hala anlatıyor mu bilmiyorum Serhan Acarın anlatımı hala kulaklarımda.Bir efsane sevdirdi bu sporu ama bence ondan sonra da onun gibisi gelemedi.

    Bu sezonda da yine Serhan Acar'ın anlatacağı söyleniyor hocam. Yarışı anlatmayıp direk yaşattıran bir insan. Umarım bir gün F1 Türkiye'ye geri döner canlı canlı izleriz.

  • Renault her zaman Honda’dan daha verimli ve performanslı motorlar üretmiştir. Ben bu anlamda red bull takımının çok varlık göstereceğini sanmıyorum. F1 eskiden güzeldi. Getirilen yeni kurallar, değiştirilen sıralama turları sistemi, yarış takviminin saçmalığı gibi sebeplerden dolayı eski seyircisi kalmadı. Yakında bir çok takım f1’den çekilecek.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • manik depresif hocam Red Bull motor arızası yüzünden geçtiğimiz sezon o kadar çok puan kaybetti ki artık Honda ile yeni dizayn bir motor üzerinde anlaşmak zorunda kaldı. Ama Formula1'den takımların çekileceğini düşünmüyorum tam aksine Mercedes, Ferrari, Renault ve Haas bütçelerini arttırma kararı aldı. Dünyada hala çok popüler ve ilgi devam ediyor. Türkiye'de şifresiz yayınlansa aslında burada da ilgi mutlaka tekrar artış gösterecektir.

  • Bide bu geçen sezonda bottas tam görev adamı gibi hamiltona çok yardım etti.2.sırayı kapıp hemen arkasına vetteli alıp hamiltonu hep dinlendirdi.Vettel'ede yardımcı olacak böyle biri lazım raikkonen böyle bir şey yapmadı hatta bir yarışta pistte 1. çıkıp,vettele sırayı salmadı sondada kendi kazanamadı hamilton kazandı yarışı.Benim en zevk aldığım sezon ise Fernando Alonso Renault zamanları :) Posterim bile vardı.


    renault fernando alonso ile ilgili görsel sonucu

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Ücretsiz yayına geçse çok daha sıkı takip ederdim ama maalesef. Schumi'den ötürü hep Ferrari sempatisi vardı bendede. Hamilton antipatiside mevcut; yalnız değilmişim sanırım. :)

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Spor arabaların modası ve ayrıcalığı biraz geçti diye düşünüyorum , bundan dolayı F1 de olumsuz etkilendi

    Eskiden Ortaköy’e sırf ferrari görmek için gidilirdi ve oralarda takılırdı o arabalar

    Şimdi kolpaçino tiplerde her marka model var ve her semtte var

    Hız tutkusu da çok can yakıcı sonuçları oldu son on yılda

    Bence ondan dolayı azaldı f1 reytingi

    Kadın faktörü de önemli

    Kadınlar bir türlü giremedi o işe ve cezbetmiyor eşiyle ailesiyle yaşayanları doğal olarak