Geçmiş Sezonlar ve Sistemler [Ana Konu]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 5 ocak 2015 sistemi kuru soğuktan öteye geçememiş önemli olmayan bir sistemdir


    İstanbul Avrupa yakası için haklısın Anadoluya çalıştı o sistem

  • Ülkenin batısına yaramadı diye önemli olmayacak mı? Yılbaşı sistemi de beni etkilemedi, ne geçen seneki ne de bu seneki. Buna ne diyelim?


    Ayrıca ülkenin çoğu yeri kar almıştı, Siklon vardı.

    AF-YOK


  • Ülkenin batısına yaramadı diye önemli olmayacak mı? Yılbaşı sistemi de beni etkilemedi, ne geçen seneki ne de bu seneki. Buna ne diyelim?


    Ayrıca ülkenin çoğu yeri kar almıştı, Siklon vardı.


    benim için bir önemi yok banane doğu kesimlerden


  • yılbaşındaki sistem kat ve kat daha iyiydi her polar atak efsane değildir(istanbul için)


    Ben zaten her polar sistem efsanedir diye birşey demedim bu sistem gelebilecek en iyi polar sistemlerden biriydi o yüzden polar efsanesi diyorum.

  • Ben zaten her polar sistem efsanedir diye birşey demedim bu sistem gelebilecek en iyi polar sistemlerden biriydi o yüzden polar efsanesi diyorum.


    yaşadığım yere kuru soğuktan başka bir şey vermeyen bir sistemdir. neyse ki 17 şubatta iç kesimleri katladık mükemmel bir sistem almıştık polar atağın yapamdağını iskandiv basıncı yapmıştı


  • 2012'de -4 derecede yağan karların yerlerde şeklini bozmadan yapışıp kalması benim için unutulmazdı.


    Bende yenibosnadayim starcitynin orada 2012 ide benim unutulmazlarimdandir.30-40 cm yagdi sanirim.Cok sık ve toz şeklinde yağmıştı dek kütleleri muhteşemdi hala unutamıyorum 1 şubat sabahını :)))

  • yakın tarihte sistem olarak efsane olmasada yağış olarak 2002 ocaktır istanbul adına öle bi yağış bi daha olmaz zaten


  • Bende yenibosnadayim starcitynin orada 2012 ide benim unutulmazlarimdandir.30-40 cm yagdi sanirim.Cok sık ve toz şeklinde yağmıştı dek kütleleri muhteşemdi hala unutamıyorum 1 şubat sabahını :)))


    Ben o zamanlar Samsun'daydım :) Starcity duyuyorum ama yolum hiç düşmedi oraya ben adli tıp kurumunun karşısındayım.

  • 1993-94 kışıydı yanlış hatırlamıyorsam hayatımda ilk karla tanıştığım Zaman dilimi yani 5 -6 yaşlarındaydım sanırım hatrımda kalanı ile ,Rami de oturduğumuz yıllardı hey gidi günler hey babam arabayı çalıştırmak için çıkmıştı ben de arkasından gitmiştim ... Araba dediğimde o yıllarda meşhur ford transit 1988 model eski kasa ( Çiçek Abbas modeli ) arabanın el freni inikti babama sormuştum. Neden diye o da bana : araba donmasın diye inik türüyorum oğlum demişti .tabi çocuğum ben de ona çocukça : peki araba kaymaz mı baba ?diye cevap verince şaşırmıştı ilkten ne diyeceğini bilemedi ve sonra gülümsedi .hava karlıydı soğuktu puslu bir hava mevcuttu . Ve o günleri özlemiyor değilim hatırlamasam da çok yaşamak isterdim o günleri hatta 1987 yi de yaşamak isterdim ama 88 doğumlu biri olaraktır bu söylediklerim . Dedim ya hava karlıydı soğuktu puslu bir hava mevcuttu ......ama her şeye rağmen güzeldi evet doğalgaz yoktu klimalar yoktu araçlarda ama mutluluk belki de buydu ..... Saygılar naçizane şiir tadında anlattım bu yazımı sizlere ????