Hayalindeki Kışı Anlat

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Felaket reçetesi gibi :D.

  • Bunu Amerikalı yapımcılara gönderin :D


    10 satır kış 2 satır yaz:) bu hayaldeki kış değil bildiğin the day after tomorrow-2 olmuş:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN


  • Şubat muson+sibirya olmuş. :D

  • Tarih 31 Aralık 2015. Beklenen yılbaşı sistemi İstanbul kapılarına dayanmış ve Karadeniz'den aşağıya inmektedir. Bu sıralarda Gürcistan'dan esen rüzgar yönünü batıya çevirir ve Karadeniz civarındaki yoğun kütle batıya ilerlemeye başlar. Aynı anda Akdeniz ve Doğu bölgelerindeki kütlelerde yoğun kütle yüzünden kuzeye ve kuzeybatı yönüne doğru ilerlemeye başlar.


    Saat 17.00 civarı doğudan ve güneyden gelen kütleler Ankara'da birleşir. Kesişen rüzgarlar ise hızı 100 km/h'ye ulaşan bir fırtına yaratır. Yaklaşık iki saat Ankara semalarında duran fırtına sonrası İncek'te -17,6 santigrat sıcaklığında bir hava ve 37 cm kar ölçülür. Dikmen'de ve Konya Yolunda zincirleme kazalar sonucu 55 kişi ölür ve 102 kişi yaralanır. Eskişehir Yolu, Turan Güneş, Atatürk Bulvarı ve İncek Bulvarı kilitlenir. Eryaman, Söğütözü ve Keçiören'de hortumlar oluşur ve 300 kişi daha ölür. 35 bin kişi evsiz kalır. Ankara'nın kuzeyi harabeye dönmüştür.


    Adapazarı'nda ise Karadeniz'den gelen kütleler fırtına'ya katılır. Hava daha da soğur. Sapanca gölü donar ve 1 saatte 52 cm örtü oluşmuştur. Fırtına Adapazarı'nı terk ederken merkezinde rüzgar hızı 160 km/h'e ulaşır ve sıcaklık Adapazarında -30,8 e düşmüştür. Adapazarı civarında ise hasar Ankara'nın sekiz katıdır.


    İstanbul'da kar yağışı yoğun olarak fırtına Adapazarı'na gelmek üzereyken, akşam 22.00 civarı başlar. DEK bazı semtlere 90 dakikada 15 cm örtü bırakmıştır.


    Fırtına Gebze'ye geldiğinde hızı 195 km/h ve Gebze'deki sıcaklık -42,5 derecedir. Gebze'nin %85 i dakikalar için yok olur. Tuzla'ya gelen fırtına sanayinin tüm dumanını batıya doğru taşır ve İstanbul duman altında kalır.
    Dalgalar Yalova ve Mudanya'da su baskınlarına sebep olur. Marmara Denizi buz tutmaya başlar.


    Fırtına saat 23.25 civarı Kadıköy'ün üstünden geçer. Kıyıdan içerideki 20 metre su taşkını ve hemen ardından gelen soğuma ile buz pistine döner. Rüzgar 220 km/h ye ulaşır. Hava sıcaklığı ise Kadıköy İstasyonunun havaya uçmasından saniyeler önce -62,2 olarak ölçülür. Kar kalınlığı Ataşehir'in bulunması gereken yerde 160 cm'dir. Köprüler ise yıkılır ve donmuş boğazdaki buzlar kırılır. Bu sırada oluşan tornadolar kentin kalanının %95 ini yıkar.


    Yeni yıla sadece 3 dakika kalmıştır. 255 km/h olan Fırtınanın merkezi Fatih'e ulaşır ve bir dünya rekoru kırarak bu 3 dakika içerisinde -94,4 derecede 172 cm kar bırakır. Fatih dediğimiz yer ise tamamen yokolur. Ayakta kalan tek yapı Ayasofya Camii'sinin yarısıdır ve donmuş su taşkını Camii'nin minaresi hariç her yeri yutmuştur. Kar yağışı ise sadece minaresinin ucunu görünebilir kılmıştır.


    Saniyeler sonra İstanbul 2016'ya girerken kalan tek şey bomboş tepelik çayırların üzerinde bulunan kar tabakası, içindeki tonlarca betonla beraber donmuş bir deniz ve sadece ucu görülen bir minaredir...


  • naptın la kıyamet gibi

    [size=x-large][font=Arial, sans-serif]Güntekin Onay : Gün gelecek FEDA diye dalga geçtiğiniz BEŞİKTAŞ puan kaybetsin diye dua edeceksiniz.[/font][/size]

  • evet 31 aralıkta bir sistem geleceği öngörülüyordu ancak bu sistemin sadece tr sistemi olduğu sanılmaktaydı... saat tam 13.46da azor basıncı bir anda yok olmuş ve izlanda bütün dünyayı kaplamıştır ECMWF haritası her günü -28 derece kütlelerle vermekteydi


  • İstanbul'da soğuk bir aralık günüydü. Sicaklik saat 00.00 da -2 dereceydi. Meteoroloji günlerdir uzun soluklu ve yogun kar yagisli bir sistemin İstanbul'u etkisi altina alacagini belirtiyordu oysa havada tek bir bulut bile yoktu yildizlar rahatlikla sayilabiliyordu. Saat 2 gibi bulutlar İstanbul semalarina 15 gün boyunca ayrilmamak üzere yerlesmeye basladi.Graupel seklinde baslayan yagis sabah 8'e kadar araliksiz ve yogun olarak sürdü. Yerde 40 cm kar birikmisti valilik önlem olarak okullari tatil etmekle iyi yapmisti. Fakat bütün metrobüs ve otobüs seferleri durdugundan insanlar islerine bile gidemiyordu. Kar 8 den sonra lapa lapa yagmaya basladi. Insanlar 2 metre ötesini dahi göremiyorlardi. Saat 15.00te kar kalinligi 1 metreye yaklasmisti..Adete bir afet yasaniyordu. Bütün yollar trafige kapanmisti..ertesi gün kar kalinligi 1.5 metre olmustu. Hükümet İstanbul ve cevre illerde olaganüstü hal ilan etti..paletli ambulans ve kar araclariyla insanlarin ihtiyaclari giderilmeye calisiliyordu. Kar etkisini kaybetmeden yagmaya devam ediyordu. Tam 15 gün boyunca araliksiz yagdi..bu süre boyunca istanbulda en yüksek sicaklik -3 en düsük sicaklik -8 derece olarak ölçüldü..kar kalinligi Sultanahmet meydaninda 4m 20cm camlica tepesinde 5 metre olarak ölçuldü..istanbul tarihin de bir daha göremeyeceği bir efsaneyi yasamisti..


    Kar kalınlığı fazla absürde kaçmamış mı sanki? :D

  • Sistemler ayda 1-2 kez gelsin tam gelsin. Şöyle 1 hafta kadar aralıklı aralıklı yağsın. Öyle tek gün yağıp ertesi gün günes açmasın karlar eriyip yok olmasın hemen. Yani her sabah uyandığımızda etraf karlı olsun yine yağıyor olsun yeter valla. Hep istediğim şey budur...