Sıcak Yaz Günlerine Devam !!!

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yaz mevsimi bekledigim gibi geciyor.haftaya yeni bir sicak hava dalgasi var.sonra normallere donus ve yine sicak hava dalgasi.


    Bu döngü Ağustos ayi boyunca surecek gibi duruyor.


    Kış için erken olmasina raģmen cok guclu olan el nino yuzunden sukutu hayale ugrayabiliriz.Bu durumda Atlantikteki su sicakligi cok onemli.yeterli soguk icin guclu bir Azora ihtiyacimiz var.cunku el nino yillarinda soguma sıkintisi cekiyoruz.Yagisimiz bol ama sogugumuz az oluyor..


    O yüzden ilk etapta Edirne Kirklareli ic anadolu ec ege dogu ve karadenizin ic kesimleri gibi karasal bolgeler daha sansli.cunku soguma sikintisi bul bolgelerde fazla olmuyor.yagista bol oldugu icin kar acisindan su asamada sansli bolgeler.


    Henuz cok erken en azindan 1 ay daha gecmesi lazim kis icin daha emin konusmaya baslamak icin.


    NOT: 87 KISIDA EL NINO KISIYDI..


  • Hocam 2016 sonbaharından itibaren La Nina etkili olacak diyorlar, siz ne dersiniz?

    Einmal editiert, zuletzt von HvFrm(Hf) ()

  • El Nino'ya mevsimlik tahmin yaparken bu kadar önem vermenin bir anlamı var mıdır? Ben sıcak kış-el nino arasında belirgin korelasyonu kanıtlayan bir veri görmedim bugüne kadar. Neden El Nino kışların sıcak geçeceğini düşünüyorsunuz? Bu hep kafamı karıştıran bir meseledir aslında. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

  • Bu kış iç bölgeler çoşacak gibi :) özellikle ankara-bolu arası metrelik kar olabilir el nino çok sakat bi kış yağış bol soğukta olursa dinmeyen kar yağışları demek oh oh ne güzel


  • Bu kış iç bölgeler çoşacak gibi :) özellikle ankara-bolu arası metrelik kar olabilir el nino çok sakat bi kış yağış bol soğukta olursa dinmeyen kar yağışları demek oh oh ne güzel


    Al işte gene kendini vezir yapıp, diğerlerini piyon yapanlardan kesin sen İstanbul'da otursaydın bu kış istanbulun olacak derdin ...

  • Al işte gene kendini vezir yapıp, diğerlerini piyon yapanlardan kesin sen İstanbul'da otursaydın bu kış istanbulun olacak derdin ...


    Haklı aslında şuanki verilere göre. Tabi sadece iç bölgeler de değil. :) Ama veriler her an değişebilir. Bu yüzden eylül gelmeden kimse sıcaklık konusunda birşey atmasın. Ben daha bahardayken atmıştım mesela. Şimdi düşününce saçmaladığımı fark ettim. Kasımda karlar başlar demiştim ama şuan öyle görünmüyor.

    Einmal editiert, zuletzt von EtcilDayi ()

  • Al işte gene kendini vezir yapıp, diğerlerini piyon yapanlardan kesin sen İstanbul'da otursaydın bu kış istanbulun olacak derdin ...


    Hayırdır ? vezir,piyon tarzı konuşma tarzındaki özgüveni kim veriyor sana ? dün gelmişşin burda bana atarlı atarlı konusuyosun.Ben nerde yaşıyorsam orda olacaklar ilgilendirir beni istanbulda kar yağması yağmaması alakadar etmez beni,Şubatta yağan yoğun kar istanbula yaradı ama beni ilgilendirmez bu senide ilgilendirmez.

  • Hayırdır ? vezir,piyon tarzı konuşma tarzındaki özgüveni kim veriyor sana ? dün gelmişşin burda bana atarlı atarlı konusuyosun.Ben nerde yaşıyorsam orda olacaklar ilgilendirir beni istanbulda kar yağması yağmaması alakadar etmez beni,Şubatta yağan yoğun kar istanbula yaradı ama beni ilgilendirmez bu senide ilgilendirmez.


    1.'si seninle konuşurken benim özgüvene felan ihtiyacım olmaz, 2.'si dün gelmişsin dediğin ben bu forumda 2 senedir takılıyorum.Hesap değiştirdim ...3.'sü Şubat'ta yağan kar seni ilgilendirmiyorsa umrumda değil beni ilgilendirir herkes kendi adına konuşsun burda. Kelimelerine dikkat et, seçerek konuş, ha bide dün gelmişsin dediğin laf bence tam sana yaraşır bence ;)

  • 1.'si seninle konuşurken benim özgüvene felan ihtiyacım olmaz, 2.'si dün gelmişsin dediğin ben bu forumda 2 senedir takılıyorum.Hesap değiştirdim ...3.'sü Şubat'ta yağan kar seni ilgilendirmiyorsa umrumda değil beni ilgilendirir herkes kendi adına konuşsun burda. Kelimelerine dikkat et, seçerek konuş, ha bide dün gelmişsin dediğin laf bence tam sana yaraşır bence ;)


    Yaşını,seviyeni belli ederek gözümde bit kadar küçülme istersen, 100 tane hesap değiş gene dünkü çocuksun bana burda gelip edebiyat yapma, hangi dağlara güveniyosan fazla güvenme her an kar yağabilir kalırsın yüz üstü !


  • Yaşını,seviyeni belli ederek gözümde bit kadar küçülme istersen, 100 tane hesap değiş gene dünkü çocuksun bana burda gelip edebiyat yapma, hangi dağlara güveniyosan fazla güvenme her an kar yağabilir kalırsın yüz üstü !


    Öyleyse sen de dünkü çocuk oluyorsun .Benim de güvendiğim birileri yok merak etme bazı seviyesi düşükler için başkalarına güvnmeye de ihtiyacım yok .Vee ben sana kar yağacak, ya da yağmayacak diye bir şey dediğimi hatırlamıyorum. İstersen önceki konuşmalara da bakabilirsin. Ben sana sadece kendi oturduğunu şehri büyüttüğünü söyledim sen de bunun aksini iddaa ediyorsun, tamam öyle olsun . Sana demek istediğim şeyi anlamayıp çok farklı yerlere geldin. İşte ben bu yüzden konuşmayı devam ettiriyorum. İyi aksamlar Konu Kapansın Lütfen . @Kardelisi15

  • [w]Konu dışı mesajlar silinecektir.Konu dışına çıkılan ve tartışmaya girilen bir yorum olursa direk uzaklaştırma verilecek.Bu konudaki son uyarımdır.[/w]


  • El Nino'ya mevsimlik tahmin yaparken bu kadar önem vermenin bir anlamı var mıdır? Ben sıcak kış-el nino arasında belirgin korelasyonu kanıtlayan bir veri görmedim bugüne kadar. Neden El Nino kışların sıcak geçeceğini düşünüyorsunuz? Bu hep kafamı karıştıran bir meseledir aslında. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?


    El-nino dönemlerde değismeye tek gercek küresel sicakliklarin herzaman artmış olmasıdır.Bizim gibi soğuk ve kar fakiri ülkelerde bu durum cogunlukla olumsuz sonuçlanır.yani kuzeyde yeteri kadar soguk olmasini engelleyici sebeplerden biridir.kuresel sicakliginin artis yada azalisini belirleyen en onemli etken el nino la nina gibi okyanus sicakliklaridir.sonra yanardagi(91 kisi pinatubo) vs.kisaca el nino bizim icin bi olumsuzluktur.tum dunyada kuresel sicaklik artarken bizde zaten kötü olan durumun iyi olmasi beklenemez..


    Bu demek değildir ki kış cok kotu gececek kar olmayacak.yazimin sonunda 87 de el nino kisiydi diye belirttim..


    Iyi olan seylerde var.Grönland'da son yillarin en soguk temmuz ayi yasandi.ayrica Atlantikteki bazi yerler son donemin en soguk donemini yasiyor.Bizim icin en onemli seylerden biride Azor'dur.Atlantiğin soguk olmasi o bolgede a.b nin az olacagina yb nin ise guclu olacagina yorumlanir.dikine cikacak bi azorun guclu olmasi bizim isimize gelir.


    Kisaca boyle.kış icin erken.baktigim mevsimlik tahminler kuresel anlamda cogu yeri kirmizi yani normaller ustu veriyor.degisebilir..daha zaman var.Ben bu kıs icin cok umutlanmiyorum.Ama sibirya yb si 2012 den beri ortada yok.daha dogrusu sibirya herzaman var ama 2012 den beri adam akilli batiya genislemedi.belkide o sene bu senedir.hem sibirya yb hem el nino oldumuda 87 gibi bi kista olabiliyor.hayirlisi.biraz uzun oldu..

    Einmal editiert, zuletzt von Hava_Forum ()