Kaan'ın Fırtına Tahmin Merkezi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Hep öyle olmaz mı zaten? :D

  • Hep öyle olmaz mı zaten? :D


    Bir sistem gelir, DEY'iyle, ULL'siyle, dinamik konveksiyonuyla saatlerce yağmur yağdırır. Bir sistem gelir, gelmesiyle gitmesi arasındaki zamanı anlayamazsın bile. O yüzden hiç sevmem eylüllü-ekimli soğuk cepheleri. Ama hep öyle olmaz neyseki. :)

  • Bir sistem gelir, DEY'iyle, ULL'siyle, dinamik konveksiyonuyla saatlerce yağmur yağdırır. Bir sistem gelir, gelmesiyle gitmesi arasındaki zamanı anlayamazsın bile. O yüzden hiç sevmem eylüllü-ekimli soğuk cepheleri. Ama hep öyle olmaz neyseki. :)


    Klasik sonbahar yağmurları ilk anlattığın


  • @"EtcilDayi" ... Pazar ve Pazartesi günü Doğu Karadeniz için ne düşünüyorsunuz? Ecmwf muazzam yağış verdi.







    GEM 2-3 gündür verdiği senaryoda çok ısrarlı. Önce Bulgaristan'da yoğun yağış kütlesi oluşacak, siklonik bir sistem haline gelip "İstanbul Anadolu Yakası, Batı Karadeniz, Orta karadeniz, Doğu Karadeniz" şeklinde tüm karadeniz kıyılarını vuracak.


    Pazartesi kuvvetli yağışlar başlar, ne zaman biteceği belirsiz. :) Özellikle GEM diyagramı aşırı yoğun görünüyor pazartesi ve sonrasında. ECMWF haklıdır bu sefer. Geçen yağışlarda çok kuvvetli olmaz demiştim, tek bir ilçe bile olsa sonuçta tutturamamıştım. Bu sefer kuvvetli olmayan bir yağış senaryosu yok. :)

  • Dikkat: Yapılan son radar gözlemlerine göre ilerleyen saatlerde Edirne-Kırklareli çevrelerinde kuvvetli yağış beklenmektedir. Yağış nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklar karşısında dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


  • İstanbul oraj olsunda 200 mm önemi yok :)


    Siklon oluşursa göründüğünden daha güneye inmesini bekliyorum. GEM siklonun merkezini çok kuzeyde bırakmış. Ama NOAA SST haritasına göre güneydeki deniz suyu daha sıcak.




    Ben GEM'in yerinde olsam o siklonu daha güneye veririm. GEM siklonu denizin daha soğuk olduğu yere vermiş. Yanlış. :)


    Bu arada yukarıdaki çıktı siklonun derinleşmeden önceki halini gösteriyor. Derinleşince sağlam birşey olacak :



    Muhtemel Rotası :



    Düşündüğüm gibi güneye inerse 200 olmasa da 100 olur. :) Ama oluşacağı bile kesin değil. (Marmara için, Doğu Karadeniz'de garanti çünkü başka bir siklon daha var oralarda :) )

  • Son çıktılar çıkmaya başladı. GFS Bu akşam ve gece Trakya'nın İstanbul kısmı dışında yer yer kuvvetli yağış vermiş. Yağışın ülkemizde merkezi Edirne-Kırklareli çevreleri olacak önceden de dediğim gibi Yarın ise Karadeniz'in Trakya ve Bulgaristan kesimi yarın yağışa doyacak. :)