Ocak Sonu Polar Ardından Sibirya

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ilık havalar ve ılıkçılar


    Pendikçi nerdesin büyük gün 2 gün sonra :D


    Zorr degil profesyonel tahminler böyle öngörüyor ikincisi İzlanda önümüzdeki 15 gün baskın bu modellerde net 25 I gibi İzlanda dan kopan sıklon etkin olacak fazla soğuk değil ay sonu gibi bütün yurt dışı modeller kutbi gırdabin üzerimize yöneleceğinde hem fikir bir ikincisi soğuk bize inerken törpulendigide buda malum geçen sistem Türkiye geneline bakarsanız 850 hekto paskalda verilerinin tam mutabakat sağlayamadigini görür gerceklesenle şimdi şu net ay Son günleri ve Şubat başı bi polar atak ve daha sonrası Sibirya azor blokaj kuvvetle muhtemel ana 23 25 değil ben burdayım bu tahmin beni bağlar yarım akşam saatleri itibariyle Güneydoğu'da yağmur 750 metre üstü ise kar sulu kar var iyi gunler

  • Eski Gfs saat 11:30'da ömrünün son güncellemesine çıkacak. Bir bakıma jübile yapacak.
    Kendisini özleyeceğiz, 2012-2013-2014 gibi kışlarda kendisini fazlasıyla takip etmiş biri olarak, 192'den sonra düşen çözünürlüğünden tutun, uzun vadede verdiği harika sistemlere kadar herşeyiyle özleyeceğim :D
    Son yıllardaki başarılı bir performansı vardı. Değerlendirmelere göre Ecmwf'ye nazaran daha başarısızdı fakat halka tamamen açık oluşu, günde 4 kez 384h'a kadar güncellenişi vs. bize daha cazip geliyordu şüphesiz.
    Yeni Gfs, yayına başladığından beri uzun vadedeki salınımları görme konusunda gayet başarılı ki zaten güncelleme çözünürlüğü de eskisine nazaran daha iyi. Kışın geri kalanını onunla geçireceğiz, başarılı-başarısız bir fikir oluşacak kafamızda.


    Eski Gfs'ye yaşattığı güzel günler sebebiyle teşekkür ediyor, son güncellemesinde tahminimize göz kırpmasını ve Sibirya ayısını son kez tüm ihtişamıyla göstermesini umut ediyor, kendisine veda ediyorum.


    Kendine iyi bak Kral, emeklilik günlerini mutlu mesut, kafan rahat geçir :)

    Einmal editiert, zuletzt von FRMHFHF ()

  • GFS bu akşam saatlerinde ayrılıyor.İrenç bir model vererek ayrılıyor.Bari iyi bir şekilde ayrılsaydı.Zaten kendisini pek sevmezdim.İyi oldu bu modelin kalkması. :D Hep kötü olarak anıcam bu modeli. :D


  • Bozulduğu için böyle iğrenç modeller veriyor olablir


    Olabilir.Boş verin bu modeli.Sistemi konuşalım.İtalya sürekli ab pompalıyor.Bu gidişle Balkanlar metrelerce kar görebilir.Soğuk zaten 25'inde doğu Avrupaya geliyorda.Kuzeyde mi kalacak yoksa güneye incek mi?İtalya pompalamazsa bayram başlasın. ;)


  • Bozulduğu için böyle iğrenç modeller veriyor olablir


    Olabilir.Boş verin bu modeli.Sistemi konuşalım.İtalya sürekli ab pompalıyor.Bu gidişle Balkanlar metrelerce kar görebilir.Soğuk zaten 25'inde doğu Avrupaya geliyorda.Kuzeyde mi kalacak yoksa güneye inecek mi?İtalya pompalamazsa bayram başlasın. ;)


  • Olabilir.Boş verin bu modeli.Sistemi konuşalım.İtalya sürekli ab pompalıyor.Bu gidişle Balkanlar metrelerce kar görebilir.Soğuk zaten 25'inde doğu Avrupaya geliyorda.Kuzeyde mi kalacak yoksa güneye inecek mi?İtalya pompalamazsa bayram başlasın. ;)


    İtalya ab pompaladıkça Türkiye İzlanda'nın etkisinde kalır yada yılbaşı gibi pokar kovalarız ancak batı daha şanslı olur.

  • [w] Alıntılara dikkat. [/w]

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • İki konu birleştirilmiştir. Yine de açıklama hususunda bir değişiklik yoktur, cumartesi günü bu başlık altından yapılacaktır


    "Sibirya ayısı 2012 Aralık ayından sonra ilk defa tüm ihtişamıyla uykusundan uyanıyor. Ocağın son haftası ile birlikte canlanması beklenen Sibirya yb. şubatın da büyük bir kısmında coğrafyamızda etkili olacak. Sibirya'nın Merkezi değerinin 1060mb'lere kadar yükselebileceği günler bizi bekliyor"

    Einmal editiert, zuletzt von FRMHFHF ()