Yabancı Ülkelerdeki Meteorolojik Hadiseler

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Öyle diyemeyiz bilimsel olarak , bu ilk ciddi sistemleri , kasım ilk günler bile rekor sıcaklar vardı Amerika’da bazı noktalarda , bu sistemin ömrü uzasa bile daha Kasımın yirmisi için bile durumlar net değil , orada, burada yada hiçbir yerde, birçok veri net konuşmayı engelliyor.
    Ayrıca dediğiniz gibi olsa bile bunda da bir hayır vardır demek gerekir diye düşünüyorum

  • Hocam Eylül ayında da bizim ülkemizin birçok noktası sıcaklık rekoru kırdı eylül ayının ortasında 38-39 derece sıcaklık oldu zonguldak'ta bilmem kaç yılın rekoru kırıldı bundan önceki senelerde Doğu Anadolunun birçok noktasına ekimin ortası veya sonunda merkezlere dahi soguklar ve kar yağışları başlardı şimdi orasıda neredeyse güneydoğu iklimine benzedi şuan kasımın ortası neredeyse zonguldakta birçok kavak agacı ve diger ağaçlarımız yapraklarını dökemedi..valla bilimsel veya teknoloji olsun bişeyler dönüyor bence bu meteociel in zaten durmadan sekteye ugraması güncellenmesi ulaşılamaması zaten başlı başına bi sıkıntı düşündürüyor insanı sagdan soldan da duyuyoruz bişeyler umarım teknolojilerini o kadar ierletememişlerdir.. şöle adam akıllı sonbahara bile giremedik 2 damla yağışa muhtaç kalmaya başladık Ülkece ekim ve Kasım içinde serin geçiyo deniliyor oda bence sonbaharı sonbahar gibi yaşayamadık ekim ve Kasım ayıda eylül gibi olsaydı ülkece kurumuştuk zaten şuandada çoğu yerde sıkıntılı günler devam ediyor olağanüstü bi iklim yaşamaya başladık bence ALLAH yardımcımız olsun..

  • Yani bu Amerikalıların işi gücü şov, reklam ve pazarlama , onların meteoroloji sunucuları bile biraz öyle anlaşılan , bizdeki Radar teknolojisi de birçok ülke gibi Doppler ama biz yazmıyoruz , bir de HD’sini icat etmişler :)
    Önemli olan radar S bandı mı , C bandı mı , X bandı mı , ona gerek yok tabi
    Önemli olan haber verirken bile şov

  • Avrupa’da şenlikler yeniden başlamış , geçen haftaki soğuklardan sonra bu haftasonundan itibaren daha etkili soğuk ve kar yağışları ile devasa bir sistem bekliyorlar , hasetlik bize yakışmaz ama en azından soğukları sömürmesinler bari , Salı’dan itibaren Bosna , Arnavutluk , Sırbistan , Polonya , Hırvatistan bölgeleri yarım metre kar alacak yer yer , bize de ucundan kenarından ne kalırsa artık.
    forum.havaforum.com/attachment/3621/

    Einmal editiert, zuletzt von Cold.EFso ()

  • Bu mümkün mü acaba
    Nasıl bu kadar emin olabilirsiniz
    Bunu yapınca ellerine ne geçecek
    Adamlar zaten her yeri sömürüyor
    Sömürdükleri yerlerin kurak olmasını isterler mi
    Deniz suyu sıcaklıkları tahminleri bile tutmamışken koca basınç haritasına yön mü veriyorlar şimdi

  • Bu işlerin Haarpla ne alakası var anlayamadım. Daha kanıtlanmamış birşeyin ,yaşadığımız herşeyin sorumlusu gösterilmesi bana saçma geliyor. Evet Haarp olabilir böyle bir proje olabilir ama bunu kanıtlamadığınız sürece tüm cümleler havada kalır.


    Ayrıca ABD nin soğukları zaten meşhurdur. Kuzey soğuklarına çok yakınlar önlerinde engel yok, onları çomaklayacak bir izlanda yok. İş basit güneydeki yb 1025 mb ile batıdan yükselsin yeter, kutup soğukları hemen ABD nin orta kuzey ve doğusuna -32 lik çekirdekleri indiriyor.


    Şahsen bunun Haarpla değilde bulundukları bölgeyle alakalı olduğunu aşikar..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • @Cold.EFso Hocam ben kendim adıma kesin demiyorum zaten ama yaşanılanlar ortada kendileri zaten dediğiniz gibi soguk iklim yaşıyorlar haarp gerek duymuyorlar belki ama Ülkemiz'in gelişmemesi için her yönden baskı uyguluyorlar dış güçler dediğimizde sadece amerika aklımıza gelmiyor dış güçlerde Ülkemiz'e göz dikmiş bi sürü ülke var sağdan solda duyduklarımız sadece Haarp'ın mümkün olduğu.. öle bişey varsa şayet, kimin parmağı varsa onu yapanda mübarek Cuma Hürmetine Rabbim kahru perişan eylesin..

  • bu haarp muhabbeti her sene ortalıkta dolaşıyor. Haarp hakkında açıklama yaparmısın. Nedir bu haarp . Ne işe yarar. @TC Recep Özçelik

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Kıyamet Silahı olarak da bilinen HAARP, Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı demektir. Bu program ABD Silahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülür ve iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere kurulmuştur. Araştırma merkezi Alaska’dır. HAARP fikri, ilk kez Sırp asıllı ABD'li bilim adamı Nikola Tesla tarafından ortaya atılmıştır.
    Bu projenin hayata geçirilmemesi için birçok ülkede kampanyalar olmuştur. Çünkü HAARP projesi iklim kontrol ve yapay deprem silahı olarak kullanılabilme iddialarından dolayı çok tartışmalı bir konu halini almıştır.
    HAARP, Pentagon'un kontrolünde ve ABD ordusunun hizmetinde olan önemli bir projedir.
    HAARP'ın yapabileceklerini kısaca şöyle sıralayabiliriz;
    1- İklimleri değiştirmek
    2- Suni Deprem yaratabilmek
    3- İnsan bilincini kontrol edebilmek
    4- Sel ve kuraklık oluşturabilme


    HAARP Tesisi, Alaska, ABD


    Elektromanyetik dalgalar üzerine birçok deneyin yapıldığı bu alan uçaklar için çok tehlikelidir. Bu yüzden HAARP tesislerinde, uçak kontrol sistemi kurulmuştur. Herhangi bir uçağın yaklaşması durumunda antenlerin faaliyetleri otomatik olarak durdurulmaktadır. Tesla bu çalışmanın temelini atan kişidir. Tesla iyonosfere gönderdiği radyo frekanslarının çok daha kuvvetli bir şekilde geri döndüğünü fark etmiş ve bunun üzerine çalışmıştır.
    Çalışmanın ana işlevi; iyonosfere doğru yüksek hatta çok yüksek radyo frekansları göndermektir.
    Haarp tam 180 kablodan oluşur ve toplamda 36 Milyon Watt enerji açığa çıkarır. Amerika'da ise bir elektrik santrali sadece 52 bin Watt kullanabilmektedir. Bu projenin gücünü buradan çok daha iyi anlayabiliriz.
    Bu silaha "Kıyamet Silahı" diyenler de var ki haksız sayılmazlar. HAARP, gelişen Teknoloji ile ileride çıkacak olası savaşlarda kullanılabilecek çok tehlikeli bir silahtır. Çünkü HAARP’in özelliklerinden biri, istenilen yerde deprem oluşturabilmesidir. Bu nedenle birçok ülke Amerika’dan HAARP çalışmalarını durdurmasını talep etmiştir.

  • Benim anlamadığım velev ki haarp var ve bunu bizim aleyhimize kullanmak istiyorlar, o zaman yollarlar türkiye'ye özellikle istanbul'a afet derecesinde kar ve soğukları sonra şehir 1-2 hafta kendine gelemez