Yabancı Ülkelerdeki Meteorolojik Hadiseler
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
İlkbaharın gelmesiyle buzullardan çözülen gökdelen büyüklüğündeki bir parça Kanada'nın Newfoundland adasına yaklaşmış.




Kaynak:MGM
-


Avusturya da 70 cm kar....
-
Avusturya Alpleri


-
https://www.lightningmaps.org/#y=38.1856;x=2…0;d=2;dl=2;dc=0;
belki aranızda gören vardır ama ben ilk defa böyle bişey görüyorum okadar uzun süredir devam ediyorki . . .
Yunanistan yıkılıyor sanırım ... -
-
Rusya Acil Durumlar Bakanlığının, Tass ajansında yer alan açıklamasına göre, akşam saatlerine doğru şiddetini artıran fırtına can ve mal kayıplarına yol açtı. Fırtına nedeniyle şehrin çeşitli bölgelerinde devrilen ağaçların altında kalan 7 kişi öldü, 40 kişi yaralandı, çok sayıda araçta hasar meydana geldi.
Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, fırtına nedeniyle şehirde yüzlerce ağacın devrildiğini söyledi.
-
Pakistan’da, ülke tarihinin en yüksek sıcaklığı, dün Belucistan eyaletinin Turbat kentinde 53,5 derece olarak kaydedildi
Pakistan Meteoroloji Dairesi yetkilileri, Turbat'ta dün sıcaklığın 53,5 dereceyi bulduğunu söyledi.
En son, 30 Mayıs 2009’da sıcaklık 52 dereceye çıkmıştı.
Yetkililer, Pakistan’ın iklim değişikliğinin etkisi altında olduğunu, son yıllarda aşırı sıcakların ülke genelinde etkisini arttırdığını bildirdi.
Pencap, Sind ve Belucistan eyaletlerinde etkili aşırı sıcaklar, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.
http://www.ulke.com.tr/dunya/haber/80…e-535i-gosterdi -
Darısı ülkemizin başına diyorum.Süper Hücre'ye ilgi duyanları İngiltere'yi takip etmelerini tavsiye diyorum önümüzdeki 48 saat boyunca.

-
Atlantik te biri Meksika Körfezi, diğeri Karayip Denizi nde olan 2 adet tropik fırtına mevcut olup kasırgaya dönüşmeleri beklenmiyor.
Meksika Körfezi ndeki Katrina kasırgasında olduğu gibi körfezi tamamen doldurmuş. -
başta Fransa olmak üzere avrupanın bir çok noktasında oraj var . . .
https://www.lightningmaps.org/#y=43.6067;x=1…0;d=2;dl=2;dc=0; -
Batı Avrupa'da ki serin havalar Portekiz'in güneyine kadar geniş alana yayılmış durumda.Bilhassa İngiltere geneli standart havasına geri dönmüş gözükmekte.15-16 dereceleri geçmeyen ve yağışlı havanın etkisinde.Balkanlar,Orta-Doğu Avrupa ve ülkemiz bilindik çok sıcak havalara devam ediyor.Kuzey Avrupa ise mevsim ortalamalarında.Yalnız yağışa bakıldığında geniş bir alana yayıldığını görebiliyoruz.Batı ve Orta Avrupa'da ciddi yağışlar söz konusu.
Ülkemiz ise Pazartesi gününden itibaren Balkanlara doğru aşağıda da görüldüğü üzere bulutlu ve yağışlı bir döneme girecek.Devamını güncellemeleri takip ederek göreceğiz.

-
-
Amerika/Pittsburgh'ta dün gerçekleşen microburst.



-
İspanya

-
Kavrulsunlar:):)
-
Yunanistan Salı Çarşamba günleri muazzam bir yağış alacak gibi görünüyor son güncelleme ile birlikte.Turizmi etkileyebilir,tatilcileri şoke edecektir.

-
rusyadan fırtına bulutları...
-
Yunanistan fena yağış alacak.Yer yer 500 kg düşebilir toplamda.
-


yunanistanın doğu sahili baya baya afet derecesinde yağış alabilir. GFS sürekli bu bölgeyi bozmadan işaret ediyor
-
