6 Ocak Polar Sistem Efsanesi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Oyle bir kanit sunarki bir daha korkarsin buraya gelmeye:D


    Tamam ben bekliyorum o zaman. Ben Buraya yazıyorum beklediğiniz kadar etkili bir yağış gelmeyecek ve Ankara, Eskişehir yağış altında kalacak. Önceki sayfalarda birisi 2-3 cm yazmıştı, bende maksimum 10 cm diyorum.

    meteoroloji, iklim, iklim modellemesi, hava kirliliği ve dinamik meteoroloji.


    %50 sinoptik meteorolog:) İTÜ Meteoroloji

  • Oyle bir kanit sunarki bir daha korkarsin buraya gelmeye:D


    Olay model sunmakta değil, 2-3 değere bakarak DEK'e karar verilmez. Daha öncede yazdığım gibi suyun dip sıcaklığı, suyun mineral oranı (direk tuz oranı diyebilirsiniz) bile DEK'i etkiler. Bahsettiğiniz 1-1,5 metre için "modeller var" diyemezsiniz, dersenizde başarısız bir tahmin yapmaktan öteye gidemezsiniz.


    İyi forumlar,
    Teşekkürler.


    Edit: Alışık olmadığım için yanlış arkadaşı alıntıladım. "Modelleri inceleyin" diyen arkadaşaydı bu mesajım. Özür diliyorum.

    meteoroloji, iklim, iklim modellemesi, hava kirliliği ve dinamik meteoroloji.


    %50 sinoptik meteorolog:) İTÜ Meteoroloji

    Einmal editiert, zuletzt von İTÜ_Meteoroloji ()


  • Tamam ben bekliyorum o zaman. Ben Buraya yazıyorum beklediğiniz kadar etkili bir yağış gelmeyecek ve Ankara, Eskişehir yağış altında kalacak. Önceki sayfalarda birisi 2-3 cm yazmıştı, bende maksimum 10 cm diyorum.


    Marmara belki yağış konusunda zayıf kalabilir ama ben yağışın sadece Ankara, Eskişehir hattında sıkışacağını düşünmüyorum.


  • Bence böyle söylemeye gerek yok. Sonuçta buradaki bütün yorumlar birer tahmin ve gerçekliği tamamen yansıtamaz. Bende Semih beyin bu soruya olan cevabını bekliyorum.


    Kar kalınlığı tahmini en zor tahminlerin başında gelir. Sıcaklığı ortalama değerlerde alırsak dediğiniz gibi olacaktır fakat son yıllarda 2-3 derece bir sıcaklık artışı var. Umarım 0'ın altını görür İstanbullu. Bursa için ümit yok :)

    meteoroloji, iklim, iklim modellemesi, hava kirliliği ve dinamik meteoroloji.


    %50 sinoptik meteorolog:) İTÜ Meteoroloji

  • Semih üstadım, ben istanbul tahmin edilenden daha az kar alır derken 1979 yılının 8 ocak sistemini gördüğüm için yazıyorum. Harita ve oluşum şekli çok benziyo, 1979 da gündüz sıcaklığı -3-4 derecenin üzerini görmemişti, ama yağış sıkıntısı vardı. Rüzgar çok kuvvetli değildi, yani şimdiki sistemle neredeyse aynı gibi. Umarım rüzgar bu sistemde çok kuvvetli olur ve senin dediklerin çıkar inşaallah. Bu arada 2 sistemide nokta atışlı bildiğin için seni tebrik ederim.


  • Hoşgeldin, tahminlere saygılıyız ama sen bu tahminlerde yanılacaksın ;)


  • Kar kalınlığı tahmini en zor tahminlerin başında gelir. Sıcaklığı ortalama değerlerde alırsak dediğiniz gibi olacaktır fakat son yıllarda 2-3 derece bir sıcaklık artışı var. Umarım 0'ın altını görür İstanbullu. Bursa için ümit yok :)


    Pardon ama modellerde dediniz
    Gfs paralel -22 verdi ist avp yakasına 0 altında görmek ne kelime ündüz sıcaklıklaı -1 -2 dolaşır bence

  • İTÜ_Meteoroloji olaya objektif bakmış bence herkes yaşadığı yere efsane gözüyle bakıyor neyse bekleyelim görelim hangi bölgemiz daha çok kar alacak kimler haklı çıkacak bu arada bol bol dua edelim yağışlar dahada artsın iyi forumlar.