Kasıma Karlı Veda

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kar özeldir, kar başkadır, kar bizim her şeyimizdir. Kar Dünya'nın gelişmiş şehirlerinde, insanların sebep olduğu pislikleri örter, gözümüze beyaz bir perde çeker. Kar o kadar önemli ve muhteşem bir şeydir ki gözümüzde, işi gücü bırakır, modellere sararız kışın. Pastırma yazlarında içimizi yakan havanın sıcaklığı değil, onun özlemi ve vuslat heyecanıdır. Hatta öyle sevdalılarımız vardır ki, yazın o sıcak günlerinde, diğer normal insanların eğlencenin ve rahatlığın dibine vurduğu günlerinde garip bir buruklukla gezer durur ortalıkta.
    İşte bizim için bu denli önemli bir şey olan "Kar"ı getirmesi oldukça muhtemel bir sistemi, Eylülün 8'inden bu yana, karlı bir sistemin yanında doğal olarak ucube kalan, her ne kadar barajları doldursa da, içimizdeki hasreti ve burukluğu gidermeyen sistemlerin konuşulduğu, eskimiş bir konu başlığında tartışmak, ne bize yakışır, ne de aramızdan bunu bize yakıştıran biri çıkar.
    Bu nedenle bu başlığı, sezonun kendi bloğumdaki ilk karlı başlığını açmak en doğrusu diye düşünüyor ve Hayırlı Olsun diyorum.


    İstanbul, 2013-2014 sezonunda 10 Aralık 2013 sisteminden itibaren başlayan kar orucunu, 2014-2015 sezonunda 25 Kasım sistemi ile bozacak inşaallah. Aynı zamanda İstanbul'un kıyı kesimlerinin, 2014 yılında gördüğü ilk karlı sistem olacak yüksek ihtimalle.


    Konu, cuma akşamı yoruma açılacak. Sorularınızı diğer konudan sorabilirsiniz. İyi akşamlar


    2 Kasım 2014;



    Ayın son haftasında yüksek basınç iyice batıya kayacak ve yüksek ihtimalle hayli soğuk bir sistem indirecek ülkemize. Böylece sistemin en etkili olduğu bölgede kıyılarda dahi kar gözlenebilecek, ülkenin çoğu soğumadan etkileneceğinden, kasım normaller ve altında sıcaklık, normaller ve üzerinde yağışla kapanacaktır

    Einmal editiert, zuletzt von FRMHFHF ()





  • Azor'un gücü de, diyagramlardaki hamak da açık. AO ve NAO da salınımı doğruluyor, uzun vadede nötre demir atarak, olası bir blokajın müjdesini veriyor[/font]










    İşler her model güncellemesinde daha da güzelleşiyor. Kasımın son haftasında ülkenin kuzey kıyılarına ve iç bölgelere kar geliyor

    Einmal editiert, zuletzt von FRMHFHF ()

  • Üstad Afyon gibi yerler bu sistemde göller yöresi hariç az yağış gördü.Sence Afyon ilk olarak bol yağış alabilir mi?Bir de kar görme ihtimali var mı?Çünkü soğuk kuzeyde.


  • Ege'den 995-1000mb'lik bir ab ile gelecek ilk dalga. Yağış değil, kralını alırsınız :D


    Uhh sanki 10-11-12 Ocak sistemi sonbahara uyarlanmış hali gibi.:D 9 ocak gecesi 4'te başlayan kar sabah 8'de 20 cm'yi aşıyordu.Çok özledim o sistemi böyle sistemler inşallah sık sık gelir.


  • şey ben grupta yeniyimde ne cezası alacağım mmerak ettim konuşma cezasımı


    @Salonçenuri53 haklı. Tekrarında ceza alacaksınız. Tamamı büyük harfle yazmak, sosyal medyada '' bağırmak '' olarak algılanıyor, bağırmakta saygısızlık sayılıyor, saygısızlıkta kurallarımız dışında. Ha size saygısız demiyorum, o niyetle yazmadığınızı biliyorum. Sadece yasak işte :D.

  • arkadaşlar gfs modellerinde mavi sarı kırmızı ve mor renkleri var onlar ne işe yarıyor modellerin altında yazanlar ama run 0h run18h fln yazıyor ya

    Einmal editiert, zuletzt von Paramana ()