Accuweather'dan 2014-15 kış tahmini!

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • accuweather'dan iyi haberler gelmeye devam ediyor. Öncelikle bu http://www.meteogiuliacci.it/a…no-2014-15-in-europa.html linkteki derlemenin tek bir kişiye ait fikrin olmadığını içinde Paul Pastelok, Jason Nicholls and Tyler Roys gibi isimlerin ortak fikri olarak bu görsellerin ve tahminlerin hazırlandıgını belirtelim..
    Yazıda soğuğun sebepleri arasında negatif ao ve average nao'ya veya biraz altına yakın bir beklenti olması, bunun yanında da analog yıllardaki patternlar sıralanıyor, sıcaklıklardaki ani değişikliklerden söz ederken Madrid ve Atina gibi şehirlerde bu sene birkaç kere ugraması muhtemel kar yağışından bahsediliyor, normallerin üstü sıcaklık bekledikleri tek yer irlanda iskoçya ve iskandinavya bölgesi onun dışında Ukrayna,Balkanlar ve Rusyanın batısında sıcaklıkların ortalamanın 5 derece altında geçebilecegini söylüyorlar ve bunu söylerken bunun çok sık karşılaşılan bir durum olmadıgından bahsetmeyi de ihmal etmiyorlar..
    Geçenlerde yayınladıkları stormy haritasını hatırlarsınız orada yeşile boyadıkları bölgelerde yaz aylarında ve sonbaharın başında italya ve balkanlarda görülen aşırı yağış kadar bir durum beklemiyorlar fakat bu sefer de kış sonu ve baharın başlangıcında erime kaynaklı sellerden bahsediliyor.. İstanbul özelinde herhangi bir ifade bulunmuyor ama görülen köy kılavuz istemez gerçegi de gözlerimizin önünde.. Gerek haritadaki mavi bölge gerek normaller üstü yağış tahminleri bu sene özellikle istanbul ve batısında bence çok güzel kar yağışları bırakacaktır.. Bu dönemin de ocak şubat olduğu tahmin ediliyor , sonbahara ve kışa sert başlayan "kuzey kuzey" avrupa kışın geri kalanında nispeten daha kuru ve geceleri rekor sıcaklıklarla karşılaşırken kar, yağış ve gündüz soğukları bizim tarafımızda olacak..



  • Üstteki harita sıcaklık haritası. O haritaya göre normallerin altı sıcaklıkta kalıyoruz. Alttaki harita da yağış. ona göre de normallerin üstü yağış alıyoruz.


    Normallerin altı sıcaklık - Normallerin üstü yağış = Efsane :D


    Aynen öyle efsaneninde efsanesi gelebilir bu arada accuweatherin geçen sene avrupa tahmini varmı elinizde varsa fotorafını atın

  • Opi 2010 diyor, şöyle söyleyeyim 2010'da batı Avrupa nasıl bir kış geçirmişse verilerden kaynaklı bizde o koşulları yaşayacağız yani yer değişimi, anlayan anladı...