Accuweather'dan 2014-15 kış tahmini!

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • – Doğu Avrupa’da dondurucu soğuklar görülecek.
    – Doğu Avrupa’da biriken soğuk ara sıra Balkanlar ve Anadolu üzerine kaçak verecek..
    – Akdeniz havzasında oluşacak Alçak basınçların hareketi soğukların yönünü belirleyecek.
    – Alçak basıncın yolu Marmara üzerinden Karadeniz’e doğru ise Marmara bölgesinde ciddi kar yağışları gerçekleşecek.
    – Alçak basınçlar Yunanistan veya İtalya yolunu kullanırsa ülkemizde bol lodoslu ve ıslak hava hakim olacak.


    Toparlayacak olursam geçen kış gibi kurak ve sıcak bir kış değil Ilık ve bol yağışlı bir kış bizi bekliyor. Arada geçen yıla göre daha fazla olarak kar yağışları da olacak.
    Soğuk sıkıntısı olmayan iç bölgeler Alçak basınçların hareketine göre yoğun kar yağışları alabilir.

  • Tahmin gerçekleşmesi %50, o mavileri biraz daha doğuya kaydırın, bakın bunu diğer mevsimlik modeller yapacak jamstec turkiyeyi mavi gösterecektir ...


  • yıl başında ankette ılık ve yağışlı bi kış olur demiştim bakalım uzun vadede meteorologlar bile tutturamıyor o yüzden beklemek lazım bence.


  • Lodos, kar, lodos, kar, lodos, kar :) İyi ezberleyin bu döngüyü


    ona yağmur, kar desen daha açıklayıcı olur, yani kar yağar iki gün sonra yağmur eritiverir, diğer mevsimlik modellerde tahminini yayınlasın son rutuşlardan nihai karara varılır, jamstec çok önem taşıyor, ancak hareketin olduğuda açıkta, bu sene tonlarca komur, doğalgaz cep yakacağa benziyor.....

  • Bu şekilde daha iyi olur hava ısınır nem toplar.Ardından soğuk ve yoğun kar.Bu şekilde olursa her tarafa bol yağar.Mevlam inşallah bize güzel günler yaşamayı nasip eder.:)


  • Accu Asya tahmininde İstanbul'a özel kısımdan alıntı.Harika harika harikaaa




    Özetle şiddetli yağmur, şiddetli kar, şiddetli rüzgar ne var ne yok şiddetli hadise bolluğu yaşıcaz şeklinde tahmin etmişler,inşallah gerçekleşir. 2-3 tane öyle sistem alsak zaten daha ne isteyelim :D

  • Accuweatherin türkiyeyi ilgilendiren tahminlerrini türkçeye çevirirsek
    Öteye kuzeybatısında , bir sıcaklık kontrast bölge olasılıklaHindoo Koosh veHimalayalar Türkiye'den eninde bir şerit içinde bir fırtına parça kuracak . Ortadoğu'nun bir bölümünü içeren bu orakla , Avrupa, Balkan Yarımadası genelindefırtınalı bölgenin bir uzantısı olarak tahmin edilmektedir .
    Yerel şiddetli yağmur , kar ve rüzgar Episodes seyahat bozabilecek bu şeridi içinde mağaza bulunmaktadır . O kişinin ya da daha fazla kış fırtınaları İstanbul'u etkileyebilir mümkündür .
    Filipinler ve güneydoğu Asya tropikal sistemleri bu kış bir mola alacak olsa da, zaman zaman fırtına kuzeydoğu Çin,Kore'nin ve Japonya'nın Türkiye'den seyahat bozulmalara neden olabilir .

  • Daha önemli iki mevsimlik model duruyor, onlarda sinyali verirse tamamdır on gün sonra, accu'nun tutan tahminleri gibi yatan tahminleride var, enine falan kullandıkları kelimeler hoşuma gitmedi açıkçası......

    8)

    Einmal editiert, zuletzt von PiriReis ()



  • Haritayı anlatmak gerekirse İngiltere(İskoçya ılık ve yağışlı)-Almanya-Fransa boyunca daha durgun havalar olacağını daha az sistemlerin uğrayacağını tahmin ediyorlar.Akdeniz havzası boyunca yağışlı havaların etkisini sürdüreceğini tahmin ediyorlar.İspanya-İtalya'nın kuzeyine Snowy demelerinin sebebi o bölgelerin yüksek olması sebebiyle snowy demişler aman bir telaşa kapılmayın üstümüze soğuk demişler.Fırtınalı bol yağmurlu ve bol karlı kışın bizi beklediğini söylüyorlar yani şöyle diyim bir kaç gün içinde havanın birden değişeceğini tahmin ediyorlar.



    Bol yağışlı bir sezon olacağını soğukların kaynağı sibirya zaman zaman karadenizden zaman zaman balkanlardan geleceğini tahmin ediyorlar yurdun doğusu da batısı da sert sistemlerin etkisi altında kalağa benziyor.;)