Posts by ferdi5

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

Selam Arkadaşlar Baküden şimdi arkadaşlar son 3 senedir Azərbaycanda dahil Türkiye ve arvupa nerdeyse berbat kışlar yaşıyor 2012 den bu yana ben baküde sağlam kar yağdığını görmedim bakü için en efsane kış benim gördüklerim 2008 ki o sene 60 sm kar aldık birde 2012 dir 2010 2006 2007 2009 falanda iyi kar aldık ama soğuklar kısa aralıklı oldu her sene ayrı bi ümitle bekliyor kışları şükürsüzlük yapmayayım ama görünen köy klavuz istemez 2015 2016 çok berbat geçti kış bile olduğunu tam anlamadık hep sınırda kalan kış sıcaklğıkları Türkiyedede 2012den bu yana iyi bi kış yaşanmadı en azından 2015 gene biraz iyidi sizde ama diğer kışlar fos inşallah bu 2017 kışı artık özlediğimiz karlara kavuşdurur bizi küresel iklim değişiyor ve ya birileri tarafından değuştiriliyor ama olan biz kış sevenlere oluyor Allahım dan arzum bizlere her sene süper kışlar yaşatması ve bize sağlıklı mutlu ömür vermesi ki bu kışların tadını iyice çıkaralım diye Kasımdaki tahminler noktayı koyar inşallah biz dahil doğu avrupa 2012 yi tekrar yaşar

eğer iklime müdahale edilebilseydi amerika dev kasırgalarla afganistanı vurur rusya sıcak denizlere inme isteginden vazgeçer kıtayı havai adasına çevirir çin hava kirliliğiyle uğraşmaz zagor gerçek olur şimşeklerle birbirlerini vururlardı

inanin bana dunyayi yonetenlerin psikolojisi yerinde degil ve cok seytani bir psikolijiye sahipler hatta ve hatta kendi devletlerindeki insanlarin bile hayati onlar icin onemli degil cin devletini yonetenlerin isine gelmese idi coktan temizlerlerdi havayi adamlar her seyi yapiyor bir bunumu yapamayacaklar resmen tum dunya tiyatroya sahne oluyor suan hem amerika neden afganistani vursunki vurulacak o kadar devlet varken rusya kitayi havaie de gecirmezdi o zaman dogal gazi kime satardi ??

yorumlariniza tamamen katiliyorum gercekten hepsi oyun iklim konferansini veriyordu her gun euronews guya karar almislar kuresel sicakligi dusureceklemirs hepsi bayram ediyordu bizim bilmedigimiz cok buyuk oyunlar donuyor oyun cok buyuk atmosfer hic olmadigi kadar karisik el nino falan hikaye hepsi var amam aslinda isin gercek tarafi ayridilerim ALLAHDAN yellowstone yada cok daha buyuk bir yanardagi patlarda tum dunyayi iklimi kontrol edenlerin oyunu alt ust olur serefsiz gavurlar

Hazar denizi geçen senede baya soğukdu ama kış pek iui geçmedi bizde 2007de soğukdu ama 2008 süper geçti 2011dede soğuktu 2012 süperdi yani ama soğuk hazar denizi her sene başka türlü etkiliyor bizi ben her sene gelip bütün forumları incelerim 2014 kışından önce biz taraflara çoğu model efsane falan dedi ama ahım şahım bi kış olmadı hatta kurak ve ılık kış oldu bakalım inşallah güzel kış geçiririz bu sene aralıkda ve ocakta baya şanslıyız gibi

Yazı için teşekkürler. Ama bunlar bence palavra şu yılda bu olur o yılda şu olur hepsi boş bence ona kalsa 2005 yılında çıkan bir yazıda 2015e kadar tüm dünyada buzulların eriyeveği kadar çok güçlü ısınmanın olacağı söuleniyordu ama sonuç çok farklı aksine son 3 yılda grölamd soğuma eğiliminde .daha hiç bir bilim adamı atmosferdeki olayları tam olarak çözemedi çözemezde.çünki çözerlerse tüm dünyanın düzrnini bozarlar.zaten iklim silahlatı ile artık yavaşdan düzen bozuluyor.ama dahasını yapmalarına Allah izin vermez.o Allahın bileceği işdir.yıllardır bu hava olaylarındakı değişimler hakkında çeşitli yazılar okudum okuyorumda. Hiç biri bi kanıya varacak şeyler söyleyemiyor söyledikleride doğru olmuyor.buzul eriyince şu olur bu olur bize gösterdikleri uydu görüntülerine bile şüphe ediyorum.21ci yüzyılda dünya yalan üzerine kurulu ver babam ver ver babam ver yalanı ver yalanı eee ne olacak şu dünyanın hali?..

bu kis bence dogu daha sansli konumda cunki 2012den bu yana 2013 2014 ve 2015 kislari hep fos cikti dogu icin ve bence tabiatin bir dengesi var buda 3 yil nasil bati daha soguk tarafta kaldiysa bu kis da dogu daha soguk tarafta kalacak bu kis root arkadasinda dedigi gibi bu bir veri degil birer tahmindir ben kendimde tukriyenin dogusuna yakin taraf sayilirim

Oğuz önceki mesajımda dediklerim geçerli, azorun avrupanın doğusuna kadar yatay seyir izleyeceği daha kuzey enlemlerde, avrupanın guneydoğusunun bundan pek fazla etkilenmeyeceği, yağış tahmini zordur, poyraz bol olacak, ancak şu ana kadar, jamstec sıcaklık yağış,ırı yağış bizim yerli uzmanların tahminlerinin geneline bakarsak, ırak,iran,doğuanadolu ve kısmi olarak Güneydoğu anadolunun çetin kış koşullarına maruz kalacağıdır, yurt genelinde mevsimine uygun olaylar görülecek ama bu anılan yerlerde çetin olacak, şu anda durum bu, mevsimlik tahminlerin kasım güncellemelerini bekleyeceğiz eminim kırmızılı yerler en azından beyaza dönecek....

Abi peki bu soğuklardan kafkaslar Azerbaycan taraFlarıda nasibini alacakmı?

ŞİMDİ SİBİRİANİST KARDEŞİMİZİN DEDİĞİNE KATILIR BİR VERİ ŞÖYLEKİ DÜN HABERLERDE RUSLAR SİBİRYANIN EN SON 72 YIL ÖNCE BU VAKİTLERDE BU KADAR SOĞUK OLDUĞUNU BİLDİRDİ KİM BİLİR BELKİDE 1942 GİBİ BİR KIŞ GELİYORDUR İNŞALLAH SERT BİR KIŞ GELİRDE KAFKASLAR DOĞU AVRUĞA TÜRKİYE BATI RUSYA SOĞUK BİR KIŞ GEÇİRİR

Arkadaşlar her şey çok iyi güzel ve çok doğruda unutmamak lazım biz öyle bir zamandayız ki artık doğanın kendini dengelemesi bile garip oldu her şey değişiyor artık insanlık her şeyi sardı kim bilir belkide kıyametten önceki çağdayız en doğrusunu Allah bilir arkadaşlar yani demem o ki bizi belkide çok dehşet verici olaylar bekliyor olabilir biz bu zamanda tasavvurun bile ötesinde şeyler görebiliriz.

Quote from impossible pid='88641' dateline='1391287503'

hazar denizi bölgesi mükemmel keşke o sistemler bize gelseydi günlerdir soğuma var

Arkadasim mukemmel ama artik azebaycan tamamen donuyor bas kent bakude geceleri eksi 14lere 15 lere dusuyor gunduzleri hep eksi 3 derecelerde ve yalniz 30 ve 31 ocakta kar yagditipioldu ancak artik kar greninden baska bisey yagmiyor hep ayaz ve dondurucu soguk var azrrbaycandan selamlar