Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Bölgeleri Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • gfs son 2-3 gundur cukurca"ya pazar gunu icin kar gosteriyordu. MGM ise pazartesi kar veriyordu. GFS tutturdu. Hafif de olsa kar gecisleri var. Rakim avantaji olsa gerek. Ama bunu gfs'nin gormesi sasirtti beni.

    gfs yağışın türü ve miktarı bakımından bir numaradır özellikle 1 2 gün kalasıya gfs ne derse o olur Allahın izniyle yani yakın vadede (1 hafta) gfs tek geçerim diğerleri trışka bulunduğunuz yerin hava tahmini için freemeteo son derece önerilir amaç reklam değil bir çıkarım yok sadece doğru ve sağlam bilgi için söylüyorum :)

  • nasil bir kurumdur mgm adiyaman genelini kar gosteriyor bugun ama yagmur yagiyor

    kardeş çelikhan besni gölbaşı gibi rakımı yüksek ilçelerde kar olarak yağıyor mgm ölçümlerinden anladığım kadarıyla yani demem o ki tamamen yükseltiyle ilgili bir durum nasip kısmet artık yapacak birşey yok antep ve adıyaman merkeze kar öngörüsünde bulunuldu ama olmadı nasipten öte köy yok daha iki ay kış var bekleyip görelim bakalım inşaallah olur.

  • mgm baharı getirmis..10-11 dereceler hep..1 hafta daha bekleyecem..eger bir hafta sonra da görüntü bu şekilde olursa ben de zihnimde bu seneki kışı bitirecem..en azından beklenti icinde olmam ve strese girmem..

  • Efsane Semih hoca örtü bekliyorum, Diyarbakır da tahminime dahil diye belirtmişti. Bu Diyarbakır öyle bir şehir ki Efsane Semih in bütün yurt tahminleri gerceklesirken burası gerçekleşmiyor . Ne model, Ne veri, Ne tahmin hepsine ters bu şehir. Şuan 11 derece Kayapınar, parçalı bulutlu tatlı tatlı rüzgar esiyor bildiğin bahar başlangıcı. Bari böyle kalsın bu kış, En azından boş soğuk çekmeyiz.

  • istanbul güzel bir sistem aldı. Aralıkta da Gaziantep ve çevresi aldı. İç Anadolu da aldı. Bir almayan Güneydoğunun orta ve doğusu (mardin hariç). Yani çoğu bölge ortalamanın üzerinde soğuk ve kar aldı. Bana öyle geliyor ki Türkiye ye artık ciddi sistem inmeyecek. Ki zaten modellerde baharı getirmiş. Geçen sene şubatta geldi bahar bu sene ocağın ortasında...

  • Gaziantep 08/02/1968 (100 cm)


    Diyarbakır 16/01/1973 (65 cm)


    Şanlıurfa 25/01/1968 (29 cm)


    Adıyaman 23/01/2000 (60 cm)


    Mardin 06/03/1959 (90 cm)


    Siirt 25/01/1951 (93 cm)


    Batman 08/02/1972 (32 cm)


    Kilis 21/02/2015 (35 cm)


    Güneydoğunun kar rekorları tarihi, kış bitti gibi kelimeler kullanmayalım lütfen. En azından beklentiyi düşük tutalım, o tarihlerde yağacak demiyorum ama kar rekorlarının hepsi 15 ocaktan sonra bence bu bir tesadüf değildir. ^^

  • Arkadaşlar Ocak'ta havanın ısınması şubat adına iyidir... Emin olun iyidir....
    Gaziantep sabah 5 ten Adıyaman merkez yarın sabahtan 7 gibi yoğun kar alacak Akşam 5 e kadar inş. Ondan önceki saatlerde kar alırsak sürpriz olur ama beklemiyorum... SABAH 4 ten sonra Malatya elazığdada yoğun kar bekliyorum...Şanlıurfa ve ötesi için soğuk yetiştiği vakitler yağışın kesildiği vakitler olacak malesef... akşam güncellemesinden sonra tekrar burdayım inş. ALLAH'A emanet olun...

  • Arkadaşlar bu kışın 2002-2003 kışıyla benzerlik taşıdığını söylemiştik, o yüzden umutsuzluğa kapılmaya gerek yok, Şubat yine sert geçecektir. hem tahmin hem temenni :)

    Coğrafya kaderdir.

  • mgm adiyamana yogun kar diyordu birakin karı yagmur bile dogru duzgun yağmadi..takdir yüce Allah'ındır..bize de dua etmek düşer.. Bu arada @Kadirwinter hemserim 2000 de mgm 60cm diyo ama bence cok daha fazlaydı..bizim evin damı sifirlanmisti ilk yagdigi günün öğleden sonrasi..sonrasini hic soylemeye gerek yok..

  • mgm adiyamana yogun kar diyordu birakin karı yagmur bile dogru duzgun yağmadi..takdir yüce Allah'ındır..bize de dua etmek düşer.. Bu arada @Kadirwinter hemserim 2000 de mgm 60cm diyo ama bence cok daha fazlaydı..bizim evin damı sifirlanmisti ilk yagdigi günün öğleden sonrasi..sonrasini hic soylemeye gerek yok..

    Banada daha çoktu gibi geliyor, mgm nasıl ölçmüş bilmiyorum, kuvvetli rüzgarla yağıyodu o fırtınada kar ölçmek gerçekten çok zor, sokaklar filan kapalı dükkan çatıları yerde. :)