Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Bölgeleri Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hemşerilerim görünmüyorsunuz yağış yok icraat yok dimi, Ekimin 15'nden sonra bölgemiz nefes almayacağa benziyor, bol aksiyon yağış, en çok yağışı Türkiye olarak biz alacağız o zaman diliminde, hayırlı olsun,.

    8)

    Einmal editiert, zuletzt von PiriReis ()


  • Hepinizin Bayramı mübarek olsun arkadaşlar. Cumartesi Pazar günü bölge genelinde yağmur görülebilir...


    Herkesin bayramı mübarek olsun Kralın dediği gibi önümüzdeki günlerde bölge genelinde aralıklı yağışlar görülecek, ekim adına en şanslı yerdeyiz, en iyi yağışları Güneydoğu alacak,.,

  • @"Kadirwinter" Doğu Karadeniz'i unutmayalım :D Güneydoğuda yağışlar olacak ama çok etkili olmaz,geçen sene yurdun %80'i pastırma yazı yaşarken siz yağışlıydınız bu sezonda benzeri tekrarlanacaktır.


  • @"Kadirwinter" Doğu Karadeniz'i unutmayalım :D Güneydoğuda yağışlar olacak ama çok etkili olmaz,geçen sene yurdun %80'i pastırma yazı yaşarken siz yağışlıydınız bu sezonda benzeri tekrarlanacaktır.


    evet Nuri bey benzer,.doğu Anadolu ve karadenizde etkilenecek tabi,,sen isimmi değiştirdin lazuri yok ortalarda çünkü:),

  • Cuma gece bölgemize sağanak geliyor 2 günlüğüne bir gün mola verdikten sonra tekrar başlayacak, önümüzdeki iki hafta boyunca molalarla sağanaklar görülecek, ayın 20'sinden sonra ise aksiyon başlıyor,.

  • Cuma akşam saatlerinden itibaren bölgenin batısından itibaren bölgesel kısa süreli sağanak yağışlar başlayacak.



    Yağışların pazar gününden itibaren etki alanını genişleterek bölge geneline yayılmasını bekliyorum.
    Uzun zaman sonra bölge için az da olsa ferahlama fırsatı inşallah kışın daha iyi yağış alır bölge.Yağışların çarşamba gününe kadar aralıklarla sürmesini bekliyorum.



    Herkese iyi akşamlar...

  • Cuma gece saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Gaziantep yağışlı havanın etkisine girecek. Cumartesi, Pazar yağışlar sürecek. Pazartesi günü yağışlar bir gün ara verdikten sonra Salı günü tekrar başlayacak ve Perşembe günü öğleden sonra yağış bölgeyi terkedecektir...

  • Önümüzdeki 4 5 günlük yağışlı periyotdan sonra derecelerde ciddi bir düşüş görülebilir...Ayın 17 sinden sonra kırımın hemen kuzeyinde çok güçlü derin oluşumlar bekleniyor. Bu oluşumların konumu na göre 19 20 21 gibi havanın soğuma periyodu önümüzdeki bi kaç günde biraz daha netlik kazanacaktır inş. .

  • Yarın öğleden sonra bölgenin batısında yer yer kuvvetli gokgurultulu sağanak görülecek özellikle Antep çevrelerinde, diğer güçlü yağışlar çarşamba günü görülecek, bölgede yağış sıkıntısı gorunmyor kasımda da son gaz devam edecek..