İç Anadolu Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • kilanli yarın akşam gece ve cumartesi ye yağış veriyorlar niğdeye. Ecmwf 8-9 mm, Gfs 7-8 mm, ukmo 15 mm. vs. Ne dersin? Yağış kütleleri Aladağ tarafından gelecek gibi görünüyor modellere göre.

    3 4ünü anlamış değilim ben pek bişey beklemiyorum ama ecm de diyagramlarda bişeyler olur diyor evet cumartesi bieşyler olacak gibi ama ahım şahım değil.7-8 mm az değil direk kar olsa 10 cm gecen kar yapabilir buda az değil

  • 3 4ünü anlamış değilim ben pek bişey beklemiyorum ama ecm de diyagramlarda bişeyler olur diyor evet cumartesi bieşyler olacak gibi ama ahım şahım değil.7-8 mm az değil direk kar olsa 10 cm gecen kar yapabilir buda az değil

    Toroslara takıldığımız gün sınırda veriyolardı yani ulukışlayı aşamaz diyordu modeller. öylede oldu ancak, bu sefer sıkıntı görünmüyor, aksarayın doğusuna kadar uzanıyor. 5-10 her neyse alırız inşallah.

  • Toroslara takıldığımız gün sınırda veriyolardı yani ulukışlayı aşamaz diyordu modeller. öylede oldu ancak, bu sefer sıkıntı görünmüyor, aksarayın doğusuna kadar uzanıyor. 5-10 her neyse alırız inşallah.

    evet öyle gözükür aynen yine aynı bulut yönü var güney doğu kuzey batı yönüne yine torslar engelleybilir.umarım olur bu sefer zaten her yer veriyor ama bzı kesimler cok güneyli kalacagı yönünde yinede sans yüzümüze gülelbilir

  • evet öyle gözükür aynen yine aynı bulut yönü var güney doğu kuzey batı yönüne yine torslar engelleybilir.umarım olur bu sefer zaten her yer veriyor ama bzı kesimler cok güneyli kalacagı yönünde yinede sans yüzümüze gülelbilir

    Toroslara takıldığımız gün ile aynı değil hocam. O gün tam güneyden kuzeye çıkıyordu. Bu sefer çapraz geliyor güneydoğudan kuzey batıya. Bizim bilmediğimiz parametreler ile hesaplıyordur modeller. bulut yükseliği, ab konumu vs. Takılma ihtimali olsa gene sınırda görünürdü. Geçen sene de o yönden gelmişti. Sorun olmamıştı, iyi hatırlıyorum o günü.

  • UKMO şu an için en güzel çıktıyı verdi, GFS 150 km doğularsa ve alçak basınç karaya yakın bir noktadan Antalya’dan Doğu yönüne doğru hareketini gerçekleştirirse İç Anadolu için tatmin edici bir sistem ortaya çıkar.

  • kilanli 4 ünde aksaraya ekmek çıkarmı sence o yağış anında biraz daha batılama ihtimali varmı modellde gösterildiği gibi olmayabilir tuz gölü civarına kadar yağış çıkabilir.

    aslında cıkacak gibi duruyor ama ygaısın kuvveti filan beni urkütüyor olsa bile cılız olur sanki

  • aynı hızda gelirse konyaya ulaşır gibi kütleler bakalım ne olacak

    sistem anında modellerden ziyade radar takip etmeli gelirmi gelir :)

    Yok bu sefer konya güney doğu kesimler e ulaşacak.belki gece coo hafif beyşehir konya arası olabilir