Ege ve Batı Akdeniz Bölgeleri Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • bence iç ege güzel kar alıcak bu güncellemelere fazla takmamak lazım daha uzun zaman var illaki değişicektir hiçbir sistem 8 gün önceki çıktıya göre gelmedi daha :) ben çok rahatım tepelerdede olsa kar olucak burda ama ben istiyorum bütün üke soğuk karlı olsun haberlerde sürekli çıksın yollar kapansın okullar tatil olsun felan güzel bir sitem olsun kışı kış gibi yaşatsın.

  • 18-19 Ocak İzmir yoğun kar yağışı alacak deniliyor anca bana pek inandırıcı gelmedi 8 Gün var daha. Hattda 19 u için aylık hava durumu bol güneşli gösteriyor.

    Einmal editiert, zuletzt von tolgailgim ()


  • 18-19 Ocak İzmir yoğun kar yağışı alacak deniliyor anca bana pek inandırıcı gelmedi 8 Gün var daha. Hattda 19 u için aylık hava durumu bol güneşli gösteriyor.


    Hava durumu mu. Onlar 3-4 gün kala ikonları koymaya başlar. 7-8 gün önceden değil. Biz burda modellere bakarak yorumlamalar yapıyoruz. Elinin altında modeller,basınç dizilimleri ve konumları varken gidip de dandirikten hava durum sitelerinin 7-8 gün sonraki tahminlerine bakıyosan o güneş ikonlarını daha çok görürsün. Hala kesin olmamakla birlikte yüksek ihtimal marmara ve trakya kopar. ege de hasret kaldığı karlara kavuşacak inş.. İç kesimler de yükseltiden ötürü sıcaklık sorunu denen bi sorun ihtimali az. Ufak bi soğuk girdiği an yağış kar olarak düşer. O yüzden ülkenin çoğunu mutlu eder şu görüntü.. Tabiki yoğun mu orta mı hafif mi vs gibi tartışmalar daha sonra yapılacak,daha erken. Ama genel gidişat bu yöndedir..

  • Hava durumu mu. Onlar 3-4 gün kala ikonları koymaya başlar. 7-8 gün önceden değil. Biz burda modellere bakarak yorumlamalar yapıyoruz. Elinin altında modeller,basınç dizilimleri ve konumları varken gidip de dandirikten hava durum sitelerinin 7-8 gün sonraki tahminlerine bakıyosan o güneş ikonlarını daha çok görürsün. Hala kesin olmamakla birlikte yüksek ihtimal marmara ve trakya kopar. ege de hasret kaldığı karlara kavuşacak inş.. İç kesimler de yükseltiden ötürü sıcaklık sorunu denen bi sorun ihtimali az. Ufak bi soğuk girdiği an yağış kar olarak düşer. O yüzden ülkenin çoğunu mutlu eder şu görüntü.. Tabiki yoğun mu orta mı hafif mi vs gibi tartışmalar daha sonra yapılacak,daha erken. Ama genel gidişat bu yöndedir..


    Merhaba ;


    Model okuma ve hava durumu yorumlama veya tahminleri konusunda cahilim malesef. Burayı sadece takip ediyorum yazılanları okuyorum. Bahsettiğiniz kar yağışını İzmir 2002 yılından beri almıyor hatırlarım 2002 Yılında Şehrin yüksek kesimlerinde olan semtlere ilçelere otobüsler çıkamaz hale gelmişti etrafı 30 cm betonla çevrili basketbol sahası komple kar olmuştu yani 30 cm kara ulaşmıştı hiç aklımdan çıkmaz. O yıldan sonra yağan karlar çokta seyir zevki olmayan kardı sabah yağan öğlene bitiyordu. İnşallah dedikleriniz doğru çıkar ve yağışır alırız ama havalar okadar değişti ki bu bana biraz imkansız geliyor 3 gündür İzmir'de evin içinde pişiyorum sanki yaz ayında gibiyim ve kombide kısık. Dengesiz havalar yani.