Beiträge von Buffalo

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Gfs 30 senaryo içinden sürekli ilk 5 sıcak senaryodan seçtiği ana çıktıyı sunuyor önümüze. Ufak tefek örümcek AB'ler bile modelleri sapıttırıyor bazen. Gece artık daha makul çıktı vermeye başlar diye düşünüyorum.

    Yalnız gfs'nin son 5-6 güncellemede ana çıktıyı sürekli en sıcak senaryolardan seçmesi de enteresan. Sürekli en sıcak ilk 3-4 senaryo arasından seçiyor ama ortalama daha düşük vaziyette. Kuvvetli salınım ve ull ihtimali düşük olsa da ana çıktıdaki gibi saçma olmasını da beklemiyorum. -7 -8 bandında bir salınım olur muhtemelen. İlimiz adına yeterli olmasa da şu mevsimde 15 derece çekeceğime 3-4 derecede yağmur/kky almayı tercih ederim.

    Ukmo ve Gem'in ısrarı dikkat çekici. Zaten şöyle bi musluktan akan soğuğu vakumlayıp güneye çekecek AB olmaması benim daha garibime gidiyordu. Tabii ki yine de yalayıp sıyırma ihtimali var ama AB'nin bu şekilde soğuğu çekip yağış bırakarak doğulaması daha makul geliyor bana göre

    Harbiden şiir gibi şu manzara. Bu yıl hepten denge şaştı. Ay başında kuraklık/sıcaklık rekorları kırıyoruz derken daha ay bitmeden bu sefer de yağış rekorları geliyor. Henüz Kasımdayız. Süreç tahminler doğrultusunda ilerliyor. Sıcaklık bakımından ortalamada bi tık yüksek tamamlarız bu kışı. Ama yağış ve nemlilik bakımından baya aksiyonlu olacak. Bu aksiyonların birkaçında soğuk ve yağışı çakıştıracak sistem yakaladığımızda bizi tatmin edecek seviyede birikimler göreceğimizi düşünüyorum.


    Şöyle anlık basınç dizilimini bırakalım da kalsın buralarda. Şu derinlik nedir harbiden şu coğrafyada. Değişik işler oluyor bu yıl. Özellikle son yıllarda kesat ve kuru geçen kasım döngülerinden sonra önceki sistemle birlikte kışa böyle aksiyonlu bir giriş ileriki aylar konusunda fikir veriyor.


    Sakin olun beyefendi yükselmenize gerek yok size karşı bi cümle değil. Pİyasada etiketlere karşı bahane çok anlamında yazdım o örnek kelimeleri hepsi de kalıp şeklinde kullanımdır. Lütfen bir daha okuyun alınganlık yapılacak bir şey değil. Kaldı ki cümlede hakaret yok bir şey yok biraz fazla tepki veriyorsunuz. İyi günler.

    Herşey zamanında güzel arkadaşlar , mevsiminde yaşanmayan hadiseler , tarım üreticilerine zarar verir haliyle etiketlere yansır

    Tarıma bahane lazım zaten yağışların bol sıcaklığın çok uygun olduğu zamanlar da hep bi bahane çıktı ne hikmetse, o zamanları da biliyoruz. Yok böcek geldi yok yan yattı çamura battı amuda kalktı falan hep bi bahane bulundu etiketler için ve hep de bulunmaya devam edecek. O yüzden ben berbat geçen bu kışta en azından kapanışı güzel yapalım diye düşünüyorum :) Hatta aksine böyle ekstrem zamanlarda gelen sistemler beni mutlu ediyor. Beklentiyi düşürdüğün zamanda gelen 2 cm kar beklentinin tavan olduğu zamanda gelen 20 cm kardan daha güzel geliyor :)

    O kadar olumsuz ilerledi ki bu kış şu manzaraya bile hasret kalmışız. Dolu dolu yayılım yapmış bütün ve kuvvetli bi kütle ve geniş alana can olan su.. Artık böyle ne koparırsak iyidir modunda takılıyoruz..


    Batıdaki o derin ve güçlü parazitler oldukça, parazitlerin doğuyla bağını kesecek şaha kalkmış kuvvetli bi azor olmadıkça böyle tepemizde semazen gibi dönüp duran en sonunda da pide gibi tepemize yatan iğrenç sinoptiği görmeye mahkumuz. Ne denir ki, yazık yani. Hayatın her alanında kabus yaşıyoruz 1 aydır.

    Büyük çaplı durumlarda fayda zarar stratejisinde fayda gördüğün durumlar zarar gördüğün durumlardan fazlaysa zararı göz ardı edersin. Orada 2-3 kişi dezenformasyon yaptı diye yardıma muhtaç insanların sesini kısmaya kimsenin hakkı yok. Bunu da yazalım bi kenara. Birikiyor yazdıklarımız.

    Ayrıca kendisi tamamen dini içerikli kurumlarda çalışmış Diyanetle ilgili vakıflarda yer alıp birden AFAD' ın yetkin bir konumuna getirilmiştir. Altında arama kurtarma dairesi çalışmaktadır. Bilginiz olsun. Durum bu.

    Bahsi geçen kişi Afadın teşkilat şemasında yer alan Afetlere Müdahale Genel Müdürlüğü Başkanı İsmail Palakoğlu. Kendisi İmam Hatip ve İlahiyat mezunu.

    Bahsi geçen kişi Afadın teşkilat şemasında yer alan Afetlere Müdahale Genel Müdürlüğü Başkanı İsmail Palakoğlu. Kendisi İmam Hatip ve İlahiyat mezunu.