Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin-Raporlar ve Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @"Gray Cities" 1000 mt altı bile kar alabilir,eminim.Birçok tecrübem var,geceleri 8-9 dereceye düşerse 1000 mt üstü kesin kar alır.

  • İşte tahminim;


    Bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.Rüzgar Batı Karadeniz'de kuzey yönlerde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esecek.



    Bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.Rüzgar Bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetli,Orta ve Doğu Karadeniz'de yer yer fırtına şeklinde esecek.Yağışlar Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde kky,Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde(Merkezlerde) akşam saatlerinden itibaren kky ve yer yer kar şeklinde olacak.



    Orta ve Doğu Karadeniz ile Sinop ve Çorum aralıklı yağışlı geçecek.Yağışlar Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde(Merkezler) kky ve kar,diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olacak.


    Salı günü ise henüz net değil,tahminler değişime açıktır.


    ''Tahmin bizden,karar Allah'tan''


    Salonçenuri53

    Einmal editiert, zuletzt von HvFrm(Hf) ()


  • güncelleyin ve oraj hadisesi hakkında da bilgi verin lütfen


    Kış geldi sen hala oraj diyorsun.Bu sistemde oraj beklenmiyor.


    Cumartesi akşamından Pazar öğle saatlerine kadar Doğu Karadeniz'de fırtına,Rize ve Artvin açıklarında kuvvetli fırtına bekleniyor.Balıkçılar dikkatli olmalı.Sıcaklıklar ani şekilde düşecek ve 1000 mt üstü yerlerde yoğun kky ve kar bekleniyor.Yağış Pazartesi öğleden sonra bölgeyi terkedecek.


    Meriç kısa zamanda tahmini güncellersen seviniriz.

  • Yarın için bölgemizde önce Batı ve Orta Karadeniz'de yağış bekleniyor,Düzce-Sinop arası 80-90 kg'yi geçebilir.Akşamüstü ise Doğu Karadeniz'de yağış başlayacak,geceye doğru ise rüzgar etkisini arttırıp kuzey yönlerden tam fırtına şeklinde esecek ve sıcaklığı aniden aşağı çekecek.800-900 mt üstü yerlerde sabaha karşı kky ve kar başlayacak.Yağışlar ise Rize-Hopa arası başta olmak üzere bölge genelinde kuvvetli olacak,100 kg üstü olabilir.

  • Yağmur miktarının lideri beklendiği gibi Ordu oldu 2. sırada Samsun var bakalım yarın Doğu Karadeniz ne yapacak özellikle Rize tarafı telikeli


  • Rize liderliği kapmıştır,müthiş yağıyor burda ve radar dopdolu.


    Karadeniz genelinde kısa süreli fırtına her yeri uçurmuş haberini aldım ;) bu arada Samsun' dan itibaren Artivin' e kadar dağlarda kar başladı ve tabiki yaylalarda.

  • @"Gray Cities" Fırtına hemen önümde ağaç kırdı çok etkili.Öğleden sonra kar özellikle Rize ve Artvin'in yükseklerinde 1000 mt altına inebilir ve etkisini arttırabilir.