Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yalova'da saat 00.30'dan beri sürekli deprem oluyor. Üst üste bu depremler normal değil. Bir deprem sonrasında artçı da değil.

    Sabah bu yoruma bakıp gülebilirsiniz birileri 9 ekimde darbe olacak diyordu son depremlere bakınca da 9 ekim 00 dan itibaren tüm depremler marmara da olmuş garip

  • Demeye çalıştığım şey melih gökçek feto marmara da sahte deprem yapabilir şeklinde ifade kullanmıştı
    Bu arada yalova esenköy de deprem 7 45 e kadar devam etmiş çok ilginç.

  • Demeye çalıştığım şey melih gökçek feto marmara da sahte deprem yapabilir şeklinde ifade kullanmıştı
    Bu arada yalova esenköy de deprem 7 45 e kadar devam etmiş çok ilginç.

    bu ne ya kac tane deprem olmus :S

  • Nükleer bomba atılmadıktan sonra insan eliyle deprem imkansız inanmayın şöyle şeylere.


    Yalova'ya geçmiş olsun Allah daha büyük depremlerden korusun.

    Nükleer bomba ile oluşan depremler bile fayların aktifleşmesi ile değil doğrudan patlamanın etkisiyle olur. Örneğin bir bomba patladığında çevresinde sarsıntı yaratır. Nükleer bombaların yarattığı depremler de öyle, sadece normal bir bombanın yaratacağı sarsıntıdan çok daha büyük ölçekte sarsıntılar oluyor. Bunlar da tektonik bir hareket olmamasına rağmen sismograflar tarafından algılanıyor. Büyük dediğimiz de 5 büyüklüğünde falan oluyor.

  • Nükleer bomba atılmadıktan sonra insan eliyle deprem imkansız inanmayın şöyle şeylere.


    Yalova'ya geçmiş olsun Allah daha büyük depremlerden korusun.

    HAARP teknolojisini biraz araştırabilirseniz, görüşünüzün değişeceğine eminim. Türk kaynaklarını kast etmiyorum, yabancı kaynaklardan araştırın lütfen.

  • Bir deprem aktif bir fay üzerinde gerçekleştiği sürece her türlü komplo teorisi devre dışı kalmalıdır. Milyonlarca yıldır insanoğlu henüz dünyada yokken bile gerçekleşen ve dünyadaki yerşekillerinin oluşumunda önemli rol oynayan bu depremleri HAARP gibi insan ürünü komplo teorilerine bağlamak hiç akılcı değil. HAARP kullanılarak belki sinyal bozup bazı kazalar falan gerçekleştirilebilir bunu bir ölçüde makul karşılayabilirim ama gayet sıradan doğa olaylarıyla ilişkilendirmeye hiç sıcak bakmıyorum. Bu bakış açısının yaygınlaşması bizleri Japonya gibi ileri ülkeleri örnek almaktan uzaklaştırıp kitlelerin kolayca kandırıldığı, doğal olan olmayan her türlü belaya karşı önlem almayı beceremeyen 3. dünya ülkelerine doğru yaklaştırma gibi bir riski de beraberinde getiriyor. Lütfen bilinçlenelim ve mümkün olduğunca komplo teorilerinden uzak durmaya çalışalım.

  • @Bay Hava ustam size sonuna kadar katılıyorum ama işin acı yani daha yakin vakitte Melih Gökçek bile buna ınanarak demeçte bulunmustu.Fetö deprem yaratabilir falan filan birşeydi.Baştaki kişiler bile böyle şeylere inanırsa normal insanların inanmaması daha da zor fantezi komplo vs şeyleri seven insanlar olarak :D Bir söz vardır imam osurursaa cemaat ... Gerisini bilirsiniz zaten :D

  • Bu gece de dünkü ile aşağı yukarı aynı saat diliminde esenköy civarındaki deprem fırtınası tekrarladı.. Allah sonunu hayır etsin..
    Bu konuda herhangi bir haber, açıklama vs denk geleniniz var mı?


    Bu arada HAARP teorisi gerçek midir elbette tam bilemeyiz ama vakti zamanında teslanın ürettiği projenin geliştirilmemesi bana pek mümkün gelmiyor. Bu herhangi bir doğa olayına bahane aramak değil de, toplumsal gücün kırılması için başvurulabilecek bir yol bence. Savaşların her zaman topla tüfekle olmadığını görüyoruz yani. Eğer böyle bir fikir vakti zamanında ortaya atılmış ise illa sonuçlandırılmak istenmiştir. Sonuçta da geliştirilmiş olamaz mı olabilir, olmuşmudur bilemeyiz tabii. Tıpkı tesla vs edison efsanelerinin hangisi doğru bilemediğimiz gibi. Tesla gerçek bir dahi (bildiğim projelerine göre en azından bence böyle). Ha yapmış mıdır böyle bir icat bilemem ama yapılabilir mi bence evet. Enerji gözle görünmeyen ve çok bilinmeyenli bir olgu, yönlendirerek basit nesnelerin hareketi sağlanabiliyorsa neden olmasın?

  • Bir yetkili açıklama yapsın yoksa komplo teorileriyle büyük marmara depreminin geldiğini söyleyeceğiz.
    Aynı şeyler tekrarlanmış arkadaşın belirttiği gibi.