23 Şubat'ta Kuvvetli Soğuk ve Kar yağışı Gelecek

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hata felan yok. Dün vardı adamlar yazmıştı. Olsa yine yazarlar. Boş yere kandırmayın insanları. Ayrıca 12h ile 192h'nin güncellemesinin süresi eşit olacak diye bir kaide yok.

  • yahu ben herzaman sakindim...sadece hayal dagıtan ınsan olan pendikçeye ınanmayın dedım sadece...ama suc tamamen sızde..adam bır tane bıle kaynak gostermeden salladıda salladı..bu kadar zamandır burdasınız..artık sızlerın o tür insanlara inanmaması gerekiyor..bu kadar tecrübeye sahip olmanız gerekiyor..gecen gun cıkmıs birisi pendikçiyi tebrik ediyor..tahmininin her zaman arkasında oldu bilmem ne diye..hangi tahmin??kaynak göstermeden tahmin falan olmaz...ben şaklaban dediğim zaman bana kızıyorsunuz.başka ne denir peki??semih arkdaşımızında ileri vadedeki tahminleri tutmadı ama o en azından kaynak gösterdi herzaman...modelelr degıstı bılmem ne oldu tahmın tutmadı..bu da cok doğal...

  • :) Bütün kış bekledik durduk, Çarşamba gününe kadar güncellemeleri takip edelim hep beraber, şu haliyle bile "çok özel" olan bu kış bundan sonra kar yapmazsa "daha da özel" bir kış olarak tarihteki yerini alacak. O kadar da özel olmayacağını düşünüyorum ve tekrar ediyorum benim şahsi kanaatim ve neredeyse 30 yıllık meteoroloji ve hava tahmini tutkumdan elde ettiğim deneyimle KAR yağacaktır, Nisan'ın başına kadar bu kadar kötü geçen bir kışın ardından bu ihtimal her daim vardır diye düşünüyorum.

  • Pendikciyle konuş onu şimdi ayip oluyor adama ama bende inanmiyordum hatta çok kavga filan ettik.ocakda herkes sistem geliyor derken adam yok demişti tek başına o zamandan beri görüşlerini desteklemesemde saygı duymaya başladım

  • Zemheri'ye daha fazla tepki gösterilmemeli, buradaki bir çok kişiden çok daha deneyimli ve değerli bir arkadaşımızdır. Her görüşe saygılı olmayı bilmeliyiz arkadaşlar.

  • Mevsim normallerine uygun olmayan hava koşulları nasıl bitkiler ve hayvanlar üzerine etkili ise insanlar üzerinde de etkileri tartışılmaktadır. sadece fizyolojik değil psikolojik olarak da biz farkında olmadan hava olaylarının etkisi altındayız.
    Umutları ılık :) pardon soğuk tutmak adına kuzey doğu enlemlerimizde halen güçlü bir Sibirya varlığından söz etmemiz mümkün onun hareketine bağlı olarak dahi tamamen Azor'a el avuç açmaksızın Karadeniz - Kırım kökenli sistemler alabiliriz.

  • Zitat von KarTutkusu03 pid='90288' dateline='1392647114'

    Hayır Meriç, sürelerinin farklı oldugunu elbet ben de biliyorum fakat bugunku cok kisa surede tanamlandi galiba benim telefonda var sorun.


    Yahu sıkıntı olsa bildirirler. Geçen vardı bildirdiler mesela. Modellerin tamamının güncelleme süreside farklı oluyor hep, bazen 1 bazen 1.5 saat, belirli bir saat yok diye biliyorum.

  • Zitat von zemheri... pid='90281' dateline='1392644345'

    yahu ben herzaman sakindim...sadece hayal dagıtan ınsan olan pendikçeye ınanmayın dedım sadece...ama suc tamamen sızde..adam bır tane bıle kaynak gostermeden salladıda salladı..bu kadar zamandır burdasınız..artık sızlerın o tür insanlara inanmaması gerekiyor..bu kadar tecrübeye sahip olmanız gerekiyor..gecen gun cıkmıs birisi pendikçiyi tebrik ediyor..tahmininin her zaman arkasında oldu bilmem ne diye..hangi tahmin??kaynak göstermeden tahmin falan olmaz...ben şaklaban dediğim zaman bana kızıyorsunuz.başka ne denir peki??semih arkdaşımızında ileri vadedeki tahminleri tutmadı ama o en azından kaynak gösterdi herzaman...modelelr degıstı bılmem ne oldu tahmın tutmadı..bu da cok doğal...


    %100 haklısın. Gelecek dediği sistem gelse fikrim yine değişmez, kaynak, kanıt görmeden inanmam, gerçekleşsede ''salladı tuttu'' diye düşünürüm.

  • Kışı bitirenlere sürekli neye dayanarak bitirdin diyen arkadaşlar ,acaba efsane geliyo geliyo derken neye dayanarak söylüyor çok merak ediyorum. Ee nasıl olsa insanları kandırmak bedava. Her zaman modellere göre tahmin yapanlar, modeller olumsuz senaryo verince modellere çamur atar oldu. Ben de bu saatten sonra sistem gelmez demiyorum ama su efsane geliyor -10 -15 ler yolda diyenleride anlamıyorum. Bi model bi diyagram gösterinde hak verelim. Iklim bilimciler , Meteoroloji uzmanları bile kıştan ümidini kesmisken hayaller alemindekilere bol karlı -15li rüyalar diliyorum. Zemheri çok haklıymış.

  • Zemheri haklı olabilir.Ancak bir kişiye durmadan şaklabandır vs hakaret etmeye semih abimizin bile hakkı yok.Ben cıkıpta meriçe küfür etsem iyi mi ? Yabancı forumlarda filan diyorlardı GFS nin NOAA verileri eksikmiş bu yüzden bozukmuş.İnşallah öyledir ne diyelim :hfyeni (18)::hfyeni (18)::hfyeni (18):

  • Ya kar yagmasin yagmur yagsin yeter 4 aylik suyu kalmis istanbulun. sakarya ve kocaeli nin suyu cikan sapancada azaliyo yagmur yagsa sukredin birakin kar i .


    Liberta Per Gli ultrAs ! A C A B



    Faşizme Karşı Omuz Omuza !