Şubatın Kaderi Kuzeyimizde Yatılı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Zitat von Siberianist pid='88162' dateline='1391101472'

    Modellerin uzun vadede gösterdikleri şeyler 7 şubata kadar değişiklik göstermezse yani 10 şubat civarı Azor'un üzerimize genişleyeceği kesinleşirse, kışa kendi adıma noktayı koyacağım. Pardon kış dedim, 80 gün süren bir Kasım ayından başka birşey değil bu resmen


    Kesinlikle katılıyorum.

  • Kuzeyimizdeki yüksek basınç merkezi Ukrayna'da. 1030mb'lik arkadaşımız, Doğu Bölgelerimize müthiş Sibirya soğukları pompalıyor. Batıya faydadan çok zararı var. Önümüzdeki günlerde İzlanda baskısı ile doğuya püskürtülecek ama bu sefer de Azor başımıza musallat olacağa benziyor. İşte tüm bu gelişmeler sonucunda, şubatın son haftasına kadar bu kıştan cacık olmaz diyebiliriz. Adamakıllı bir sistem, şubat son haftadan önce gelemez, Azor çok pasif.
    O yüksek basınç, İzlanda baskısı çekildikten sonra İskandinavya'ya yani evine geri dönerse, belki bir şansımız olabilir.
    Ne olursa olsun beklentileri düşük tutun ki hayalkırıklığı fazla olmasın

  • Zitat von Siberianist pid='88931' dateline='1391528242'

    15-16 şubatta İzlanda Azor'a pek nefes aldırmayacak gibi. Girse girse -8 girer, kimseyi de kesmez zaten -8 bu saatten sonra. Gelecekse, -16'larla gelmeli


    %1000000 katılıyorum -6 -8 lerle yetineceğiz artık :)

  • Şükrederiz etmesine ama şöyle 2014 yılını unutturacak bir şey gelmeli. Şubatın son haftasında, son mermimiz, son şansımız var. Belki efsane çakması bir oluşumla yırtarız.
    Şahsen 2014'ü affetmek benim için o kadar kolay değil. -8 girerse pek sevineceğimi zannetmiyorum :D Kendisini affettirecekse, -16 ila -18 arası bir şey girmeli ki yaşattığı berbat günleri unuttursun

  • Zitat von CepheselSistem pid='88933' dateline='1391529087'


    %1000000 katılıyorum -6 -8 lerle yetineceğiz artık :)



    Böyle bir genelleme yapmak yanlış olur. "Girse girse -8 anca girer" gibi bir düşünceye kapılmak hem delilsiz olur, hemde hava olaylarının içinde olan bizler gibi kimseler için bir doktorun yanlış damar kesmesiyle birlikte mesleğinin en skandal hatasını yapmış olmasına benzer.


    Eğer şayet dediğiniz gibi olurda -8 lerle yetinecek olursak, şubat ayı için -8 gibi değerlerde dahi güzel kar yağışları alabileceğimizi unutmayalım...

  • "Ancak -8 girer"i sallayarak söylemiyoruz ki sonuçta. Diyagramlara bakabilirsiniz efendim, en düşük senaryo -8'lerde. Aynı zamanda modellerin de şuan -5'in altına indiğine pek şahit olamadık o sistem için.
    Bu arada söylediklerim şubat son haftasına kadar geçerlidir. Diyagram senaryoları baz alındığında yine göreceksiniz ki son haftaya doğru bazı sistem emareleri var. Vade uzun, o nedenle soğumayı kestirmek zor

  • bu sene sistemler kendini gösterip çekiyor bence 192 saat bile baya uzun zaman bu sene için tabi ki. Azor da bu sene yayıldıkça yayıldı. bide sanki bi sene kurak geçtimi hep kurak oluyor yağışlı geçtimi hep yağışlı

  • Zitat von kilanli pid='89050' dateline='1391605506'

    bu sene sistemler kendini gösterip çekiyor bence 192 saat bile baya uzun zaman bu sene için tabi ki. Azor da bu sene yayıldıkça yayıldı. bide sanki bi sene kurak geçtimi hep kurak oluyor yağışlı geçtimi hep yağışlİ


    İzlanda basınçlı kışlarda olur bu tür havalar,hele Türkiye gibi Afrika kuşağında kalan bir ülke için böyle ılık kıslar yaşanmasıda son derece doğaldır bence,coğrafi konumumuz çok dengesiz çünkü üstelik buranın iklimininde sağı solu belli olmuyor ne yazık ki.

    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur

    Einmal editiert, zuletzt von karsever ugur ()

  • Günlerdir hayalini kurduğunuz efsane, maalesef mundar oldu. Bu kadar bahtsız bir kışın, son günlerde ters dönüp martta yüz güldürmesi şuana kadar gerçekleşmemiştir ve bana göre imkansızdır. Marta da ümit bağlamayın derim. Kış benim ve eminim ki biçoğunuzun gözünde noktalanmıştır.
    Şubat sonundaki efsane iddalarına biliyorsunuz ki başından beri şüpheli yaklaştım. Sistemin gelmeyeceğini bildim tarzı bir söylemle karşınıza çıkmak istemiyorum. Sistem gelmeyecek demek bu coğrafyada pek de zor değil, kar yağmayacağı günleri bilmek de zor sayılmaz.
    Fakat bir ay sonrasına günlük tahmin yapmasına rağmen veri istediğimizde ahkam kesen, sözde verilerini gizli tutan kişilere inanmamanız gerektiğini öğrenmiş olmalısınız. Eğer ben size veri sunmuyorsam, içten söylüyorum ki bana da inanmayın. Veri bu işte en büyük rolü oynar, o yoksa, söylenenler boşadır, veri varsa da paylaşılır.
    Yıl boyunca açtığım sistem konularının herbiri verilerle desteklenerek açılmış konular elhamdurillah. Malum beklentiler pek gerçekleşmedi, kışın bittiği aslında şubat başında bize uygun konumlayamayan yüksek basınçtan belliydi, belki bitmez, belki son şans diyerek söylemekten çekindim.
    Kış boyu, yaptığım tahminler pek de başarılı sayılmazdı, özellikle mevsimsel tahminim tamamen çöp. Henüz yeni sayılırım bu işte, veri yorumlamalarında yaptığım hatalar sonucu sizi umutlandırıp, belki de büyük hayalkırıklıklarına sürüklediğim için özür dilerim, seneye daha iyi olmak için çalışıyorum.
    Nasıl olsa tahmin işi, yanılınca özüre gerek yok, sen değil, veriler yanıldı sonuçta diye düşünenler de olacaktır elbet. Fakat bana göre zaten verileri görmek sadece biz tahmincilere mahsus birşey değil, fark, verileri okuma yöntemlerinde. Çoğu zaman verileri okumakta yaptığımız hatalar veya objektiften uzak incelemelerde bulunmak bize başarısızlık getiriyor. Yani en nihayetinde hata bizim. Ben de bu yüzden siz üyelerimizden, özür dilemeyi, boyun borcu bilirim.
    İyi akşamlar havaforum ailesi


  • Bana söylemiştin :4722 kışın o yüksekle bittiğini