27 Ocak - 03 Şubat Sistemi ve Sonrası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bence benim dikkatimi çeken şey şudur:Kar bir sene az yağıyor bir sene çok yağıyor geçen sene fazla yağmamıştı ama bu sene çok yağacağına ümidim var :D

  • yağış sürekli kaçıyor sanki önce bu hafta bazı yerler yağışlı gibiydi şimdi oda yok özellikle bizim buralar için 27 si sitemine 1 hafta var umarım dediğiniz olur gelene kadar fıss çıkmaz.

  • 120 saatin altına düşmeden değişiklikler olmaya devam edecek ancak Ocak sonuna yaklaştığımız şu günlerde Kasım - Aralık ayında olduğu gibi 72 saatte 180 derece değişebilen sistemler gelmesi ihtimalinin zayıf olduğunu düşünüyorum. Yani 120 saatin altında GFS de fazla inat edemiyor ne 96 saate doğru ne görüyorsanız 3 aşağı 5 yukarı aynısını görürüz.
    Şu başlık ve 27 Ocak tarihi konusunda kısa bir açıklama yapmam gerekirse, benim düşünceme göre 27 Ocak'da kuzeybatıdan giriş yapacak olan sistemin 03 Şubat tarihine kadar kuzey, iç ve doğu bölgeleri etkileyerek sıcaklıkların bir kaç gün İstanbul gibi yerlerde gündüz dahi sıfırın altında kalmasını sağlayacak derecede güçlü bir sistem. Eğer bu şekilde gerçekleşmezse şimdiden özür dilerim keza tahminim tutmamış olacak.

  • Aralık sisteminde ECMWF'nin kararlılığı GFS'i dize getirmişti, içinizi ferah tutun millet bas bas bağırıyor mini buzul çağına bu kış itibariyle girmiş bulunuyoruz, bundan sonrası için ben açıkçası her türlü sürprize açığım. :)

    Einmal editiert, zuletzt von wildleo1907 ()

  • wildleo ya katılıyorum.ecmwf sistem olmasa şimdiye kadar soğukları çekerdi.demekki bişeyler var.aralıkta sistemin gelmesine 2 gün kalana kadar gfs sistem yok diyordu ama sonunda yola gelmişti.yine öyle olma ihtimali yüksek.1 aylık sıcağın kurağın sonu iyi bir kardır.tüm modeller şubatı sert gösteriyor.şubat belki efsane olur 2004 yanında cacık kalır hiç belli olmaz

  • aralık böyle geçince ocak ayının böyle geçmesini bekliyordum oldu geçen yılki şubat ayı gibi mesela neyse şubat şubatlıgını yapar mart martlıgını efsane efsaneliini :)

  • Önümüzdeki günlerde olağanüstü hava koşullarına karşı hazırlıklı olmalıyız. Bu kış henüz başlamadı!!! yağmur, dolu, fırtına kar, gök gürültülü kar ne arasan olacak...

  • Zitat von wildleo1907 pid='85160' dateline='1390224946'

    Önümüzdeki günlerde olağanüstü hava koşullarına karşı hazırlıklı olmalıyız. Bu kış henüz başlamadı!!! yağmur, dolu, fırtına kar, gök gürültülü kar ne arasan olacak...


    Artık sana güvenim çok olduğundan wildeo,sana güveniyorum içimi ferahlattın.:D:D:hfyeni (25)::hfyeni (25)::hfyeni (25)::hfyeni (25)::hfyeni (25)::hfyeni (25):

  • kar için net bir görüntü olmaması bizleri sevindirmesi gerekir modeller kendi aralarında değişiklik gösteriyor bunca yılın tecrübesi bana bu tür sistemlerin extrem koşullara sebep olabileceği yönünde tablo sunuyor belli başlı sert sistemlerin tahmini zor olmuştur sert gözüken sistemlerin gün gelince güç kaybetmesi gibi bir durum ortada bulunuyor böyle durumlarda da sistem son güne kadar patlak vermeye bilir içimde ki ses güzel bir sistem bizi bekliyor olması.

  • Zitat von Met. Uzm. Burak pid='85165' dateline='1390226343'

    kar için net bir görüntü olmaması bizleri sevindirmesi gerekir modeller kendi aralarında değişiklik gösteriyor bunca yılın tecrübesi bana bu tür sistemlerin extrem koşullara sebep olabileceği yönünde tablo sunuyor belli başlı sert sistemlerin tahmini zor olmuştur sert gözüken sistemlerin gün gelince güç kaybetmesi gibi bir durum ortada bulunuyor böyle durumlarda da sistem son güne kadar patlak vermeye bilir içimde ki ses güzel bir sistem bizi bekliyor olması.


    :hfyeni (25)::hfyeni (25)::hfyeni (25): ilk baştan kuvvetli gösteripde sonradan güç azalmasi olucagina birden balyozu indirsin :)