7-11 ARALIK (MARMARA)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Tekirdağ için sea effect ile oluşan DEK yağışları İstanbul kadar etkili olmasa da görülebilir. Bu sistemde hakim rüzgar yıldız ve yıldız-poyraz olacağından bu ihtimali öngörüyorum. Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim, sahil ve şehir merkezi olarak beklentinizi çok yüksek tutmayınız. Deniz suyu sıcaklığının henüz 12-13 C olduğu bir denizin kenarındaki şehirden bahsediyoruz. henüz Aralık ayının başında sayılırız. Keyfini çıkarın derim. Saray ilçesine gidin çok sahildeyseniz kar lastiğiniz veya zinciriniz varsa gezin derim :)

  • Çok teşekkürler, bu ortama ufacık bir katkımız olabilirse ne mutlu bizlere...
    7-8 Aralık sistemin soğuk hava Kırım kökenli olduğundan ve Azor'un sıkıştırmalarıyla daha çok Batı ve orta karadeniz şanslı bölgeler oldu, bu sistemde Marmara ve Batı karadeniz bir miktar daha şanslı diyebiliriz. Bence sahillerde 7-8 sistemine göre sıcaklıklar daha düşük olacağından özellikle Bafra ve Civarının salı gecesinden itibaren perşembe ilk saatlere kadar aralıksız yağış alacağını, yağışların karla karışık yağmur şeklinde başlayıp kısa sürede kar yağışına dönüşeceğini söyleyebilirim.
    Sibirya kökenli soğukları yurda sokan ve gücüne göre değerlendirdiğimizde bu yapıda bu sene 4. sistemi alacağımızı düşünürsek arkasının da bu şekilde devam etmesinin mümkün olabileceğini söyleyebiliriz. örneğin 5. dalganın 23 Aralık tarihi için göz kırptığının müjdesini vermek isterim. Değişmeler oldukça bilgilendirmeye devam edeceğim.
    Sevgiler,


  • çok teşekkür ederim hocam :) 2 senedir baya bir şansiz idik kar konusunda :) 3 aralikda da dün gece ve bu sabahda kar aldik 2/2 yaptik :)


    bu sene doğu marmara ve karadeniz senesi :)

    Umut iyi birşeydir belkide en iyisi.Ve iyi şeyler asla Ölmez!.

  • UYARI!...


    Bugün basılı ve görsel medyada yer alan "bu geceden itibaren donacağız" ibaresine aldanıp da özellikle Bursa ve İstanbul gibi Lodos'tan olumsuz etkilenmesi mümkün görünen bölgelerdeki vatandaşlarımızın sobalı daireler için söylüyorum "LÜTFEN GECE YATMADAN SOBANIZIN TAMAMEN SÖNDÜĞÜNE EMİN OLUN" unutmayın "EVİNİZİN İÇİNDE DONARAK ÖLMEZSİNİZ" keza bu gece zaten öyle DONDURUCU bir soğuk da yok bu saydığım bölgeler için AMA "KARBONMONOOKSİT" ÖLDÜRÜR! ALLAH AŞKINA DİKKAT EDİN...

  • Bugün gazetelerin çoğunda aynı şey yazıyor Avrupa' yı donduran soğuk hava Türkiye' ye giriş yapacak. Allah aşkına Avrupa' nın neresi donuyor doğusu dışında!!!


  • Bugün gazetelerin çoğunda aynı şey yazıyor Avrupa' yı donduran soğuk hava Türkiye' ye giriş yapacak. Allah aşkına Avrupa' nın neresi donuyor doğusu dışında!!!


    'Avrupayı geçen sene donduran soğuklar...' deseler daha doğru. Şuan Avrupada yeşil ve sarı (yani ılık) renkler var.

  • Bence basında meteoroloji ile ilgili haberlerin bu denli tutarsız, bilgisizce, egzejere edilerek paylaşılmasının temel nedeni bu yayın organlarının bir çoğunun bünyesinde adam gibi bir meteoroloji mühendisinin istihdam edilmiyor olmasındandır. Halkın yanıltılmasına müsaade edilmemelidir.