Bunları Biliyor Musunuz?

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sibirya'ya Siyah Kar Yağdı! Olaya Neden Olduğu Düşünülen Kömür Santrali İhmalle Suçlanıyor


    Black-Snow-Serbia-1-828x435.jpg


    Pencerenizden dışarı kafanızı çıkardığınızda siyah renkli bir kar yağdığını görseniz ilk düşünceniz ne olurdu? Çoğu kişininkinin "kıyamet kopuyor" olacağını düşünüyoruz. Neyse ki Sibirya'daki insanlar siyah karların yerleri kapladığını gördüklerinde o kadar dramatik davranmamışlar. Sibirya'da yağan siyah kar olayını Lad Bible kaynaklı içeriğimizde sizlerle buluşturuyoruz.


    DzdQNu_XcAEtREM.jpg


    DzdQOO-XcAEeFCs.jpg


    Sibiya'nın güneybatısındaki Kemerovo Bölgesi'nde bulunan ve ülkenin kömür madeni merkezi olan Kuznetsk Havzası'nda siyah kar yağdı.


    Siyah karla kaplanmış bölgeyi gözler önüne seren fotoğraflar ve videolar bütün olaya gerçek dışı bir görüntü veriyor.Fakat siyah kar ne kadar büyülü gözükürse gözüksün, aslında arkasında kötü bir neden yatıyor.Bölgenin kömür kaynakları turistik açıdan iyi bir hizmet sunsa ve iyi bir iş olanağı sağlasa da, aslında büyük bir kirlilik nedeni. Bu yüzden de bu hafta Prokopyevks, Kiselyovsk ve Leninsk'i kaplayan kar büyük bir endişeye neden oluyor.Bölge sakinleri bölgede uzun süredir çevreyi koruma konusunda ihmaller olduğunu iddia ederek diğer santralleri de hedef gösteriyorlar. Fakat, Kemerovo bölgesinin ekoloji kısmından sorumlu vali yardımcısı Andrei Panov, konuyu tartışmak için çevrecilerle bir toplantı yaptı ve problemin tek kaynağının santral olmadığını söyledi.Bölge sakinleri bölgede uzun süredir çevreyi koruma konusunda ihmaller olduğunu iddia ederek diğer santralleri de hedef gösteriyorlar. Fakat, Kemerovo bölgesinin ekoloji kısmından sorumlu vali yardımcısı Andrei Panov, konuyu tartışmak için çevrecilerle bir toplantı yaptı ve problemin tek kaynağının santral olmadığını söyledi.




    Siberian Times'ın haberine göre, yerel raporlar santralin gazları yeterince filtrelemekte başarısız olduğunu gösteriyor. Prokopyevskaya Fabrikası'nın genel müdürü Anatoly Volkov ise bunu doğrularcasına Vesti-Kuzbass televizyon kanalında bir havayı kömür tozundan koruyan bir kalkanın çalışmayı durdurduğunu açıkladı.


    Kaynaklar:


    https://www.unilad.co.uk/news/…ow-is-falling-in-siberia/


    https://onedio.com/haber/sibir…ihmalle-suclaniyor-862389

  • Tarihte bugün 1 mart.


    uskudar-faciasi-nedir-ne-zaman-oldu-tarihte-bugun107-tarihtebugun.jpg



    Türk denizcilik tarihine "Üsküdar Faciası" olarak geçen deniz kazası İzmit Körfezi'nde meydana geldi Üsküdar adlı yolcu vapuru İzmit'ten Karamürsel'e hareket etti 293 yolcusu vardı 26 dakika sonra Soğucak mevkiinde, hızı saatte130 kilometreyi bulan şiddetli lodosa yakalanarak battı Vapurda kapasitesinin üstünde yolcu vardı 76'sı öğrenci 272 kişi can verdi Kazadan ancak 21 yolcu kurtulabildi.

    archives-1958-3-1-12-0.png

    Ölenlerin ailelerine tekrardan geçmiş olsun.

    Kaynak:

  • @SnoW_ arkadaşımızın paylaştığı tarihteki sinoptiğin dünya tarihinde önemi var, o kış ve mart ayındaki soğuklar barbarossa harekatının devamı olan kış.Almanların soğuklar yüzünden takılı kaldığı günler.(tabi tek neden soğuklar değil 3-4 farklı ana nedenden biri) Güzel bir tesadüf olmuş.

    GFS-ECMWF-UKMO Yorumlamaları (Mart 2019)

    Bu arada @SnowFlake55 aynı bilgiyi yazmış yukarıda verdiğim linkte gözümden kaçmış boşa girdi girmişiz.

    Einmal editiert, zuletzt von dayko ()

  • 02 Mart 2019



    Şu an 21. yüzyıldayız ve Günlerden Cumartesi,

    Haftanın: 6.

    Ayın: 02.

    Yılın: 061. günü,

    09. haftadayız,

    Yeni yıla 44 hafta kaldı tam olarak 306 gün sonra



    Bugün Doğan biri Balık Burcu :)
  • Gerçekten çok anlamlı ve güzel bir söz.


    Bir Kızılderili Öğretisi diyor ki:

    Bir atın susuzluğunu giderdiği yerden su iç;

    At hiçbir zaman kötü su içmez.

    Kedinin yattığı yerde uyu, kurdun değdiği elmayı ye. Sivrisineklerin yerleştiği mantarları korkusuzca topla. Köstebeklerin kazdığı yere ağaç dik.

    +++

    D0i7HeHXQAEtAq8.png


    Yılanın ısınmaya durduğu yere ev yap.

    Sıcak günlerde kuşların yuva yaptığı yere kuyu kaz.

    Horozlarla beraber uyu ve uyan ki tüm gün için en sarı mısırlara ulaşabilesin.

    Daha çok yeşillik ye, ki bir hayvandaki gibi güçlü bacaklara ve dayanıklı bir kalbe sahip olabilesin.

    +++


    Daha çok yüzmeye git, ki dünyada kendini bir balığın kendini denizde hissettiği gibi hissedebilesin.

    Daha sık gökyüzüne bak, daha az ayaklara,

    böylece düşüncelerin daha net ve hafif olacaktır.



    Konuşmak yerine, daha çok sessiz kal;

    "Böylelikle ruhun sakinliğe ve huzura erebilecek."


    Zitat
  • yesilay-kurulus-tarihi-ne-zamandir935-tarihtebugun.jpg

    5 mart 1920 de yani tam 99 sene önce bugün yeşil ay cemiyeti kurulmuştur.


    Kurulış hikayesi

    yesilay-kurulus-tarihi-ne-zamandir41-tarihtebugun.jpg

    Yeşilay, 1920’de İngiliz işgal güçlerinin İstanbul Limanı’na gemilerle getirdiği binlerce kasa alkollü içkiyi gençlerimize bedava dağıtıp onları zehirlemesine, işgale karşı direnişi kırarak özgürlüklerini ve onurlarını ellerinden almak istemelerine karşı alkollü içkilerle mücadele amacıyla dönemin Şeyhülislam’ı İbrahim Haydarizade’nin himayesinde Dr. Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Padişahın izniyle 5 Mart1920’de İstanbul’da "Hilal-i Ahdar" adıyla kurulmuştur. Yeşilay’ın kurulduğu 1 - 7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır.


    "Hilal-i Ahdar" ismi daha sonra "Yeşil Hilal" ve "Yeşilay" olarak değiştirilmiş, 1934 yılında Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı, İsmet İnönü’nün Başbakanlığında Bakanlar Kurulu kararıyla Yeşilay’a “kamuya yararlı dernek statüsü” verilmiştir.

    Kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın da tüzüğünde çalışma alanları çeşitlenmiş, alkolden sonra sigara, uyuşturucu, kumar, fuhuş, ve yakın tarihte teknoloji bağımlılığı Yeşilay’ın mücadele alanına dahil olmuştur.


    Kaynak:https://www.tarihtebugun.org/2…s-tarihi-ne-zamandir.html

  • Tarih'e ilgisi olan arkadaşların takip etmesini önerdiğim bi kanal çok bilgilendirici bi kanal ayrıcak konularıda çok iyi bi şekilde anlatıyor.:)


    bu kanalada bakabilirsiniz bu kanalda çok kalitelidir.

    https://www.youtube.com/channel/UC5RBY79trqXLS55qFqIii7Q

    aynı zamanda bu kanalda ülkemizin 5/4'ü tarih hakkında ya hiçbişe bilmiyor yada yarım yamalak yanlış şeyler biliyor ama bu kanal Tarih konularını çok iyi ve eğlenceli bi şekilde anlatıyor.

    https://www.youtube.com/user/TurkceDublaj07/featured


    Tarih bilgimizie bilgi katalım ve topluma yayalım çünkü böyle güzel bir milletin sonderece şanlı,gürür verici ve destansı tarihinin toplumda pek bilinmemesi üzücü.

    Bilgi güçtür-Geçmiş geleceğin anahtarıdır.


    Aslında videoyu Tarihle ilgili bi konuya atıcakım ama tarih ile ilgili bi konu bulamadım ozaman konu dışına atim dedim konu kapalı o yüzden buraya atmaya uygun gördüm.:)

    Einmal editiert, zuletzt von SnoW_ ()

  • Bugün(7mart) Zomguldak Kandilli Armutçuk'taki maden ocağında büyük bir grizu patlaması oldu.103 Kişi öldü.Türk madencilik tarihinin en buyük faciası olarak tarihe geçti.

    Zonguldak_Kandilli_Armutcuk_grizu_patlamasibidibiditarihtebugunorg.jpg

    (Tabi ozamanlar için yine Zonguldakta 1992 de de bi grizu patlaması oldu ve 263 madenci hayatını kaybetti malesef 2014 de de bi patlama oldu ve 285 kişi öldü)


    Ayrica bugun sarlıcı Murat BOZ'un 39.doğum günü.



    Kaynak:https://www.tarihtebugun.org/tarihte_bugun.html


    NOT:Grizu patlamsının me olfumu bilmeyenler için kıdaca Kömur yatakları oluşurken ortaya çıkan metan gazının maden içinde yayilamsı ve bu gazin bi tutisturucuyla alevlenip patlamsı.





    Einmal editiert, zuletzt von SnoW_ ()

  • Ayasofya hakkında halkımızz tarafından bilinmeyen pekçok şey bu videoda vikinglerin ayasofyaya gelmesi ve hatta ve hatta benim çok şaşırdığım Koskoca 15 milyonluk nüfusu olan İstanbulun %98inin Ayasofyaya hiç gitmemiş olduğu bilgisi....?(Ne durumlardayız....



  • Geçmişine sahip çıkmayan geleceğini tutamaz...ayasofya sıradan bir yer değildir... istanbul un fethini simgeler...islam beldesi olduğumuzu ifade eder... bırakın ziyaret etmeyi müze olması bile içimizi sızlatmıyorsa bile bu vebal bize yeterde artar bile