Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yıllık çay tüketiminde zirvedeyiz. :)



    bu yüzden 1987-2000 yılları arasında sanırım en çok kanser vakasının karşılaşıldığı ülkelerin başında geliriz:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Hindistan Çin Sri Lanka Nepal gibi çay üretiminde zirveye oynayan ülkeler listede yok ya la

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Bide garip olan bişe var okadar çay içiyoruz,üretiyoz ama adamgibi çay markamız yok bi lipton var oda isveç markası :/

    Hocam yurtdışında Türk çayı kalite olarak pek beğenilmiyor. Marka oluşmaması da normaldir. Çok güzel çay belgeselleri var, bizdeki çayın neden kalitesiz olduğunu da anlatıyor.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Hocam yurtdışında Türk çayı kalite olarak pek beğenilmiyor. Marka oluşmaması da normaldir. Çok güzel çay belgeselleri var, bizdeki çayın neden kalitesiz olduğunu da anlatıyor.

    ilerleyen yıllarda bu değişebilir, geçenlerde beyaz çay diye duymuştum al sana prestij çayımız:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • ilerleyen yıllarda bu değişebilir, geçenlerde beyaz çay diye duymuştum al sana prestij çayımız:)

    Abi aslında Çaykur'un ithal ettiği çayın bile, bizim içtiğimizden çok daha iyi olduğunu duydum. Ama yinede tercih edilmiyormuş. Yetiştirme ve toplanma da ciddi sıkıntılar var, aslında bu konuda bir proje başlatılıp bilgilendirme yapılsa güzel işler çıkabilir.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Abi aslında Çaykur'un ithal ettiği çayın bile, bizim içtiğimizden çok daha iyi olduğunu duydum. Ama yinede tercih edilmiyormuş. Yetiştirme ve toplanma da ciddi sıkıntılar var, aslında bu konuda bir proje başlatılıp bilgilendirme yapılsa güzel işler çıkabilir.

    kesinlikle, sanırım çayı kendimiz iyi tükettiğimiz için dışarıya açılma durumu arka planda kalmış, çaykurun altınbaş çayı baya iyidir mesela, bide biz biraz demleme konusunda da problemliyiz:D kat karıştır demle sonrada iç :)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Çayı dünyadan çok farklı içiyoruz. Kimi süt katıyor kimi susam yağı kimi pekmez vs vs. Fakat biz çay değil zift içiyoruz resmen. Kırgızistan'da ve Orta Asya da yeşil çay içiliyor. Adamlara demli çay içirdim şamanlara parçalattıracaklardı neredeyse beni :)

    Bizim çay içme şeklimiz dünyadan çok farklı. Dünya da ki çay içme şekilleri ;


    1. Tibet çayı

    İçerisinde tuz ve tereyağı da bulunan çay şeklidir. Tuz tamam desek tereyağı neden, tereyağı desek tuz neden? Bizim için çok farklı bir çay tüketimi.

    2. Fas
    Naneli yeşil çay içen Fas da birçok ülkeyi arkasında bırakıp çay tüketiminde en önlerde bulunuyor. Bu bizim çok farklı bir tat olmayabilir ama gene de denemek lazım diyelim.

    3. Hong-Kong Sütlü Çay
    Genelde külotlu çoraba benzeyen özel bir çay çorabı ile demlenip içilmektedir. Bu şekilde uzun bir filtreleme süreci geçiriyor sonrasında çay kahverengi rengini alıyor ve bu şekilde tüketiliyor. Ülkemizde bunu denemek isteyen var mı merak ediyoruz.

    4.Japon matcha çayı
    Matcha çayı yaklaşık bin yıldır Japonya'da tüketilen bir çaydır. Çay yapraklarının toz haline getirilip kullanılması ile bu ismi almıştır. Bunun dışında matcha çayının sağlık açısından muhteşem özellikleri vardır. Klorofilce zengin oluşu ve antioksidan oluşu nedeniyle kanser karşıtı diyebiliriz. Bunların dışında içerdiği kafein az ve özdür. Çünkü saf enerji verir ve sizi sonrasında yorgun hissettirmez. İşte böyle bir çayı denemek lazım.

    5.Hindistan-Darjeeling çayı
    Bu çayı böylesine özel yapan durum, Himalayaların eteklerindeki çiftliklerde güçlü dağ güneşi ve akşam saatlerindeki düşük sıcaklıklar olarak gösterilir. Çünkü bu durum bitkinin yavaş büyümesine neden oluyordu bu sayede farklı bir aroma içeriyordu. Ayrıca darjeeling çayı toplama işlemi de belli zamanlarda sadece bitkinin en iyi iki yaprağı alınarak gerçekleştiriliyor.


    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.