Bunları Biliyor Musunuz?

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 2-3 yıl öncesi kadar Türkiye'de Van'da yaşanan 7,1 ölçeğinde depremde 10.000 kişi hayatını kaybettiğini; Fakat aynı yıl Japonya'da 9,0 ölçeğinde deprem'de sadece 1 kişi öldüğünü, ve ölen bu 1 kişinin de yaşanan panik sonucu atlayarak ölen bir TÜRK olduğunu biliyor muydunuz??? Çok enteresan Türklüğümüzü her yerde gösteriyoruz arkadaş,yaşamla ölüm arasındaki ince çizgide bile , hem de dünyanın en ücra köşesinde bile !!!!

    Bu işin çözümü eğitim arkadaş. Japonlar kadar şiddetli deprem gören başka ülke yoktur ama eğitime asla ara vermeden deprem anında neler yapılacağını ufak yaşlarda okullarda evlerde görüyorlar. Bize bak 1999 u unuttuk bile..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN


  • Tarantula Nebulası'nda bulunan R136a1 şu ana kadar keşfedilmiş Samanyolu'ndaki en büyük kütleli gökcismidir. (Samanyolu'nun kendisini saymazsak, ki zaten içinde demişim) Yaklaşık 264 Güneş kütlesine sahip olan bu yıldız, 8 milyon 710 bin Güneş ışıma gücüne sahiptir. 53 bin Kelvin sıcaklığa sahip olduğundan en çok X ışını ve morötesi ışın yayar. Çok aktif olduğundan sürekli kütle kaybetmektedir. Nebulasına girecek tüm cisimleri anında iyonize eder.









    Her şey gibi evrenin de ısıl ölüme (iş yapılamayacak duruma gelinmesi) ulaşacağı düşünülmektedir. Sürekli genişleyen evren giderek tüm enerjisini tüketecek ve en sonunda yapılabilecek bir enerji değişimi ve sonucunda da iş olmayacaktır. Tüm yıldızlar öldükten sonra galaksi merkezlerindeki süper-kütleli karadelikler de Hawking radyasyonu ile yok olacak ve son iş de yapılmış olacaktır. Çok çok uzun zaman sonra son hidrojen atomu da ayrışacak ve böyle, sonsuz bir karanlık evrene hüküm sürecektir.

  • /Kışın yada Geceleri suyun yavaş yavaş soğuması ortamı ısıtır.Çünkü suyun sıcaklığı birkaç derece düştüğünde,önemli miktarda enerji ısı şeklinde kaybedilir.
    Böylelikle suyun yavaş yavaş soğuması ortamı ısıttığı için kıyı bölgelerimizde ılıman bir hava olur.

  • Günümüzde tam 38 ülkenin monarşi ile yönetildiğini biliyor muydunuz? Meşruti, mutlak, parlementel, federal ve seçime dayalı monarşi olmak üzere 5 şekilde yönetim biçimi vardır.

  • Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te kışın sıcaklıklar -30 derecenin altına indiğinde okullar tatil edilir ve 2008 yılında Sovyet döneminden beri ilk defa okullar Ocak ayında 3 gün tatil edildi. 3 gün boyunca -35 ila -37 derece arasında sıcaklık ölçülmüştür(gündüz)

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Rize'de çay üretimi Makro klima ikliminden oluşur.

    Samsun, Giresun ve Trabzon'un bazı ilçelerinde de çay yetişir ancak çay sadece makro klima değil çok fazla yağışta ister bu yüzden her yerde yetişmez.

  • Orta Asya Türkçesinde Mevsimler Şu Şekil de İsimlendirilir


    Kış = Kış Caz,Jaz,Yaz=İlkbahar Cay,Jay,Yay=Yaz Küz,Güz=Sonbahar


    Yayla kelimesine bakarak Yay kökünden geldiğini ve aslında Yaz isminin Yay olması gerektiğini anlarsınız.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.