arkadaşlar pardon yanlış anlamışsınız ben oğuza sordumda en sona oğuzun ismini eklemeyi unutmuşu bu yüzden özür dilerim![]()
Ahaha
. Sende yaparsın aslında tahmin .
arkadaşlar pardon yanlış anlamışsınız ben oğuza sordumda en sona oğuzun ismini eklemeyi unutmuşu bu yüzden özür dilerim![]()
Ahaha
. Sende yaparsın aslında tahmin .
Zaten çok iyi tahminciyimdirde tahmin yapıyom
bu arada ecmwf güncellemeye başladı haydi hayırlısı forum bu arada çok yoğun bu aya göre 22 kişi var ben çıkçan ama bir saate gelirim
Beyler sistem güç kaybetti ama yinede iyi yağış var belli olmaz güçlenebilir bekleyelim.
Beyler sistem güç kaybetti ama yinede iyi yağış var belli olmaz güçlenebilir bekleyelim.![]()
oğuz hangi sistem?
Gençler bakiyorum hemen felaket senaryolarini hazirlamissiniz ekimin basi için bu kadar siddetli yagmur normal olmazdi zaten ve zayiflamis dahada zayiflayabilir...
Vay vay vay sistem konuları başlamış
oğuz hangi sistem?
Abi konu 1 Ekim sistemi , 1 Ekim tabiki
Bu akşam iyi çıkar modeller inş.
Akşam modeli de İstanbul açısından tatminkar yağış verdi ama bi öğle modeli değil
NOT: Yüksek basınç batıdaki yağışları kısa süreli yapıp adeta katletti
Ecmwf ayın 5 i için şov yapmış
Hayırlısı be gülüm.
Ben ekim için böyle güzel diyagram görmedim
Arkadaşlar hazır olun ekim ilk haftasında istanbul anadalu yakası ağırlıklı coşucak.Sıcaklıklar yer yer 9 derecelere gündüz gece ise 6-7 derecelere kadar düşecek poyraz fırtınası saatte 50-60km yer yer hamlelerle birlikte 70 km bulabilir.Yağış konusunda ise akşam diyagram güncellenmesi bize çok güzel veriler sunmuş.İstanbul bu sistem böyle gelirse 60mm üstü yağışı rahatlıkla alır fazlası zaten çok iyi olur saygılarımla
Edirne bi tahmin yapacak varmı
Edirne için kky ağırlıklı bir kış geçirebilir diyorum
Edirne bi tahmin yapacak varmı
Ben yapayım çok sordun. Bunun için burdayız.
Sıcaklığa bakalım ilk olarak.Sıcaklık yarından itibaren azalışa geçiyor.Gün geçtikçe azalma devam ediyor 2 ekime doğru ise sert bir düşüş var.4 ekime kadar baya soğuyor.-2-3 izometri duruyor. KKY yapma ihtimali var gibi yağış durursa.
Ve yağış. harika bir tablo.Yağışlar ufaktan 29 eylülden itibaren başlıyor o da ihtimal dahilinde.30'u benzer bir görüntü çiziyor.1 ekimde hareketlilik az ama 2 ekim bayrama hazır ol Edirne diyor. 2-3 ekimde boyunca sağlam bir yağış var Edirne için.4 ekime kadar sürüyor.Ondan sonra hava sakinleşiyor.Ama Edirne baya bir yağış göreceğe benziyor.
Bundan sonra GFS-DİYAGRAMLAR ve ECMWF yağış ve soğukta hem fikir.Güzel günler bekliyor sizi.
Bundan sonra pek bir hareketlilik vermemiş ama önceden de bu sistem göstermemişlerdi.Ama aslanlar gibi geldi.İlerde başka sistemler gelemeye başlayabilir.
Umarım beğenirsin.
Saygılar;
(((Oğuz03))))
Abi sence çanakkalede ne olur sıfır izometresine yakın ama 2 3 derece üstünde
çannakkale eğer 0 izotermi alırsa istanbul anadolu gibi coşabilir.
Display More
Ben yapayım çok sordun.
Bunun için burdayız.
Sıcaklığa bakalım ilk olarak.Sıcaklık yarından itibaren azalışa geçiyor.Gün geçtikçe azalma devam ediyor 2 ekime doğru ise sert bir düşüş var.4 ekime kadar baya soğuyor.-2-3 izometri duruyor.
KKY yapma ihtimali var gibi yağış durursa.
Ve yağış. harika bir tablo.Yağışlar ufaktan 29 eylülden itibaren başlıyor o da ihtimal dahilinde.30'u benzer bir görüntü çiziyor.1 ekimde hareketlilik az ama 2 ekim bayrama hazır ol Edirne diyor.
2-3 ekimde boyunca sağlam bir yağış var Edirne için.4 ekime kadar sürüyor.Ondan sonra hava sakinleşiyor.Ama Edirne baya bir yağış göreceğe benziyor.
Bundan sonra GFS-DİYAGRAMLAR ve ECMWF yağış ve soğukta hem fikir.Güzel günler bekliyor sizi.
Bundan sonra pek bir hareketlilik vermemiş ama önceden de bu sistem göstermemişlerdi.Ama aslanlar gibi geldi.İlerde başka sistemler gelemeye başlayabilir.
Umarım beğenirsin.
Saygılar;
(((Oğuz03))))
Beğendim kardeşim saolda anlamadıgın nokta şu 4 ekimde dahil mi yagışlar bide freemeto agırlıkla 60 90 kg arası yagışlar vermiş