Posts by PolarAtak2014
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Semih üstadım bu sistem sence gelicekmi biraz ayrıntılardan bahsedermisin son durum hakkında?
-
İstanbul"da barajların doluluk oranı 35,81 e indi.Durum vahim yağış gerekiyor.
-
Quote from BaFRaLi55 pid='80036' dateline='1388834250'
bizim Efsane-Semih,Siberianist, sistemci miz yeter.(aklıma gelenler suan bunlar) lütfen başka forumlarin bilgilerini burda paylaşma.Biz Bize yeteriz
Benim amacım reklam yapmak değil üstatların hiçbirini kıyaslamıyorum kıyaslamamda kıyaslamıyacamda önemli gördüğüm için önemli bir üstadın mesajını gönderdim sadece bu kadar anladınmı kardeşim? -
Havaturka"daki White fox"un 12:20 de yaptığı açıklama:
Alüt alçağını takip etmeden yapılan değerlendirmelerin tamamı eksiktir, yanlıştır. Alüt son günlerde çok az negatif anomali sergileyince son Genova Alçağı biraz daha kuzeyden geçerek Bodrum,Marmaris,Antalya, Isparta, Konya hatta Ankara'da yerel yağışlara neden oldu.Alüt'un pozitif anomali sergilemesi= Genova siklonlarının Kuzey Afrika ve Ürdün-Suriye taraflarına çalışacağı anlamına gelir.
Alüt ne yazık ki yeniden pozitif anomaliye doğru gidiyor. En azından ay ortasına kadar Genova alçaklarının hemen hepsi oluştukları anda Libya'ya falan doğru yönelecek. Biz de yine sisli, puslu kirli havayla yüzyüze kalmaya daha bir süre daha devam edeceğiz. Alüt ile İzlanda tahteravellide oturan iki kardeş gibi, İzlanda ağırlığını koyunca Alüt zayıflıyor. Birbirine bağlantılı iki basınç alanı...
Sibirya yükseğinin tek başına varlık göstermesi genovalar Türkiye'ye gelmeden en azından Ege'ye girmeden bir işe yaramaz. Anca olsa olsa Türkiye'nin doğusunda üst seviyede kıytırık depresyonlar olur o da genel olarak işimize yaramaz.
Modeller 192'den sonra arada İskandinya'ya , Orta Avrupa'ya bazen de Karadeniz'e yüksek basınçlar geliştiriyor ancak ay ortasına kadar modellerin ürettiği tüm sistemleri kesin olarak gayrimeşru ilan edebilirsiniz. Yok hükmünde sistemler onlar...
Aşağıda Kasım sonu yaptığım öngörüyü tekrar ettiğim gibi sezonun sonuna doğru istediğimiz basınç yerleşimleri olacak. Ocak ayını da yine mevsim normallerinin altında yağışla bitirme ihtimalimiz %85'tir. Ay sonuna doğru bir ya da birden fazla siklon girse bile ay ortasına kadar çöp olan basınç örüntüsünden sonra yağışların ortalamayı yakalaması çok zor, Alüt çok geberik.
-
Çekmeköy 10 °Çoğunlukla Bulutlu
Hissedilen Sıcaklık 10°
Nem oranı% 76
Rüzgar hızı 3 KM/sa
Rüzgar yönü Kuzey
Yağış Miktarı 0
Basınç 103
Bulut oranı% 85
Çiğ miktarı 6 -
Quote from BaFRaLi55 pid='80021' dateline='1388832686'
MGM mi oda ne ?
Devlet meteoroloji işleri genel müdürlüğü (Dmi)http://www.mgm.gov.tr/ -
-
çekmeköy açık sıcaklık 10 derece
-
İstanbul/Çekmeköyde hava açık sıcaklık 9 derece rüzgar güneybatıdan(lodostan)7km hızla esiyor.
-
Quote from eumetsat_delisi pid='77283' dateline='1387104394'
Http://oiswww.eumetsat.org/IPPS/html/MSG/RGB/AIRMASS/EASTERNEUROPE/
adresindeki Adriyatik üzerindeki siklon Türkiye'ye gelir mi acaba?
Kardeşim gelmez bence -
İstanbul/Çekmeköyde hava soğuk sıcaklık 4 derece hava az bulutlu ve açık.
-
Semih abi kasim basi sistem gorunuyormu anlatirmisin
-
Bence kasım ayı normallerin altında ve yağış olarak normaller civarında geçecek kar istanbullular bence beklemesin ocak ayına kadar saygılarımla
-
-
Arkadaşlar hazır olun ekim ilk haftasında istanbul anadalu yakası ağırlıklı coşucak.Sıcaklıklar yer yer 9 derecelere gündüz gece ise 6-7 derecelere kadar düşecek poyraz fırtınası saatte 50-60km yer yer hamlelerle birlikte 70 km bulabilir.Yağış konusunda ise akşam diyagram güncellenmesi bize çok güzel veriler sunmuş.İstanbul bu sistem böyle gelirse 60mm üstü yağışı rahatlıkla alır fazlası zaten çok iyi olur saygılarımla
-
Arkadaşlar birisi bana gfs-ecmwf bu modelleri öğretebilirmi ayrıntılı olarak çok mutlu olurum
-
Anlaşılan tahminime rağbet eden olmadı yine,ama ben bu öngörüyü bir kereye mahsus yazdım halbuki ve halada yazımın arkasındayım inatla..Kardeşim ben burda haritalı hava tahminimi yapabilirmiyim izin varmı bana tahminci değilim?
-
peki bi link var mı soğumanın göründüğü_?
Size yardım edemeyeceğim üzgünüm forumda daha yeniyim.
-
soğuk cephe sistemleri eylül veya ekimin kaçında başlıyor?Eylül ayının sonlarına doğru bizleri yokluyacak gibi gözüküyor(bu sadece tahmin)