Bunlarında bir açıklamasını beklerim yani. Her resim için 2-3 cümle.
anlayamadın mı?
Bunlarında bir açıklamasını beklerim yani. Her resim için 2-3 cümle.
anlayamadın mı?
Arkadaşlar birisi bana gfs-ecmwf bu modelleri öğretebilirmi ayrıntılı olarak çok mutlu olurum
Rizenin yaylalarına 10 cm kar yağmış bugün
http://www.haber5.com/guncel/bu-foto…rkiyede-cekildi
Maşşallah
Maşallah kar görmeye başladık şaka gibi
Herşey tam beklenildiği gibi gidiyor (Şu ekim başı sistemi hariç :D)
çok erken soğuma pek iyi değildir. ama neyseki o kadar fazla düşmeyecek sıcaklıklar.
çok erken soğuma pek iyi değildir. ama neyseki o kadar fazla düşmeyecek sıcaklıklar.
2011-2012 yılındada ekim'de böyle soğuklar gelmişti trakya kar almıştı.Bu biraz daha erken oldu.BBu sonbahar ip ucu veriyor bana.Kuzeyden canavarlar gelir.Karadeniz büyük çoğunluğunda karla kapatır.Diğer yerler zaman zaman bol kar görürken zaman zaman don olabilir.Ama tam tahmin için kasım başı.
Erzurum -1,8
Soğuk ikonu koymuş mgm.
Anlaşılan kış sert geçecek ama doğu için.. polar koridorlar genelde(azorun konumu önemli) karadenizden girer ve kış karadenizde kış gibi yaşanır... daha zaman uzun ama bu kış soğuk bakımından güzel ama yağışta sıkıntı olabilir bence ekim de daha bi netlik kazanır....
Tahminlerde son durum ne? Star tvdeki meteoroloji muhendisi ilik bir kis ongorusu var dedi ve aklima bizim sibiryali kis tahmini geldi aklima. Dedim ne alaka?!?!?
Atıp tutuyorlar nerden çıktı ılık kış tahmini
Tahminlerde son durum ne? Star tvdeki meteoroloji muhendisi ilik bir kis ongorusu var dedi ve aklima bizim sibiryali kis tahmini geldi aklima. Dedim ne alaka?!?!?
Geçen senede 30 yılın en soğuk kışı iddaları vardı .
Geçen senede 30 yılın en soğuk kışı iddaları vardı .
Dediklerinin tersi oluyor hep nedense
Dediklerinin tersi oluyor hep nedense
O zaman şanslıyız bu sene
O zaman şanslıyız bu sene![]()
carl2 4 ekimde giresun civarı 12 derece almış doğru mu?
carl2 4 ekimde giresun civarı 12 derece almış doğru mu?
O tarihler arasında ciddi sıcaklık düşüşü söz konusu . 10-15 civarı olur herhalde
Evet düşecek herhalde.kışa kadar da öyle gitme ihtimali çok yüksek.
Bafra'da sistemin son günü gece 6-7 dereceler ölçülür tahminimce.
Bafra'da sistemin son günü gece 6-7 dereceler ölçülür tahminimce.
sistemin kışa kadar gitmesi hiç şaşırtıcı olmaz.yani kar gelicek demiyelim de kar şu anda seçenekler arasında.
ve istanbul edirne gibi yerlerde bile 4-5 derece ölçülebilir.
sistemin kışa kadar gitmesi hiç şaşırtıcı olmaz.yani kar gelicek demiyelim de kar şu anda seçenekler arasında.
ve istanbul edirne gibi yerlerde bile 4-5 derece ölçülebilir.
Trakya ve yüksek kesimler hariç hiçbir yer 4-5 dereceye düsmez sicakliklar 8 dereceden asagiya gelmez ayaz yaparsa 6 dereceden asagiya düsmez yani kar yok hetekesin dedigi gibi 1500 m üstü adam akilli kar alabilir.