2013 Sonbahar Tahmini ve Kış Öngörüsü

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • DURUM ;


    Yağışlı havayı geride bıraktık ve sonbahara aynı hızda devam ediyoruz. Sıcaklıklar bir süre bu derecelerde kalacak ve sonrasında ise tekrardan yanacağız tüm bölgeler...


    sana zahmet bir diagramlara bakarmisin yanuyormuz yoksa donuyormuz goreceksin.

  • Arkadaş doğal olarak kontrol çıktısına baktığı için soğuğu gördü büyük ihtimalle sıcak hava etkili olacak ama bunun şiddeti belli değil

  • Sıcaklıklar ekim itibari ile kısa süreli veya uzun süreli olarak normallerin üzerine çıkacaktır arkadaşlar ;) Hatta 26-27 eylülde kısa bir tavan da var. En azından modeller öyle diyor. 4trest bu konuda haklıdır fakat sadece kullanılan kelimeyi yanlış buluyorum. Yanmak kelimesi ağır kaçıyor sanki :)


    Bu arada Eyüp Karataş dostum, son zamanlarda diğer üyelerimiz ne deseler muhalefet oluyorsun, şunu bil ki burada muhalefetle üstad veya tahminci olunmaz ;) Burası başka sitelere benzemez, burası HAVAFORUM ;) O nedenle tahminlerimizi açıklayarak ve kalp kırmadan yapmaya dikkat edelim :)

    Einmal editiert, zuletzt von FRMHFHF ()

  • Ekimde bir sıcak olacak ama 1-2 gün sürecek.sonra çok ciddi bir düşüş olacak ve sanırım dağlara kar atmaya başlayacak.diagram ve modellere göre şu anda sibirya,iskandinavya ve balkanlardan gelen soğuklar bize ilerliyor.yağışlar ise kuzeydoğudan ve karadenizden geldiği için soğuk bulutlar.en az 5-6 derecelik bulutlar.

  • Bu arada poseidon.hcmr.gr diye bir sire var animasyonlu modeller ile hava basıncı,kar,yağmur,rüzgar yönü ve hızı ve su sıcaklığı tahminleri öğrenilebiliyor.

  • Trakya'ya yağışlar ay sonunda (30 Eylül) geliyor.



    Bilmeyen arkadaşlar için bilgilendirme nedir bu kanola...


    Kanola bitkisi kışlık ve yazlık olarak yetiştirilebilmektedir. Ülkemizde genellikle kışlık kanola tarımı yapılmaktadır. Kışlık kanola kışa kar altında -15 0C 'ye kadar dayanıklıdır.Ancak kışa girerken rozetleşmesini tamamlamış olması gerekmektedir. Bunun için Ekim ayının başında tavlı toprağa ekilmeli ve çıkışı sağlanmalıdır.Kışa rozet dönemi oluşmadan giren kanola bitkileri sıfırın altındaki sıcaklıklardan zarar görmektedir.Yazlık kanola daha çok ılıman iklim bölgeleri olan Ege ve Akdeniz'de yetiştirilmektedir.
    Konola bitkisi kumlu ve hafif topraklar dışında hemen hemen her toprakta yetişmektedir. Su tutan, göllenen tarım alanlarında çok zarar görmektedir. En iyi yetiştiği toprak humuslu, derin yapılı, nötr veya hafif alkali ve hafif asit topraklardır (pH: 4.2-7.2).

  • Heyecanlanmayın ama Aybaşı gibi Bolu ve çevresi için karka karışık yağmur ihtimali var.İhtimal %20 izlemedeyim.


    Ayrıca Sibirya'da müthiş oluşumlar var mevsimine göre oldukça soğuk.Sürpriz bir durum bu!!


  • Heyecanlanmayın ama Aybaşı gibi Bolu ve çevresi için karka karışık yağmur ihtimali var.İhtimal %20 izlemedeyim.


    Ayrıca Sibirya'da müthiş oluşumlar var mevsimine göre oldukça soğuk.Sürpriz bir durum bu!!


    sibiryadaki bu oluşumlar kışın erken geleceğinin habercisi mi?


  • sibiryadaki bu oluşumlar kışın erken geleceğinin habercisi mi?


    Herşey olabilir.Erken gelip erkende gidebilir.Erken gelip 2012 gibi geçte gidebilir.Bize dokunmadan kendi bölgesindede takılabilir.Takip ede ede görücez.

  • Simdi ben bakude yasiyorum dun 22;00 dan sonra oyle bir yagis basladiki hakikaten sanki gokden kimlerse su dokuyodu ve sabah internete baktigimda boyle yagis en son 1830 yillarda gorunduyunu okudum ve sozum o ki hakikaten ben bu kistan umitluyum ve bol karli ve soguk kisla salicakla 2014 geliyor insallah