Beklentilere Göre Vasat Ama Kar var

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Diyagramlarda bozulma açık. Orta Avrupa'da filizlenen yüksek basınç aşırıya kaçıp soğumayı kaçırıyor.

  • Hala gönderme yapiyor sabah agzinin payini vermistim dua et Umut Can kaldirdi ben kendi tahminim adima garanti dedim her sey Allah' in takdirinde.


  • Garantörler nerdesiniz, hani kar garantiydi?, Siz kimsiniz ya, bu sistemler size inat gelmiyor vede hiç gelmeyecek, ta ki siz adam olana kadar!!


    Önce sen karşındakilerle düzgün konuşmayı öğren de sonra adam olmaktan bahset bize. Bir bilimsel verin yok, elinde bir tane bile kaynak yok, gelip ahkam kesiyorsun. Senin gibi nicesini gördüm. Boş konuşmayı bırak, doğru konuşmayı öğren de sonra adam olmaktan bahset. Bu arada siz kimsiniz demişsin, ben Siberianist. Taktir Allah'ın, tahminimi yapar çekilirim. Kolaysa verileri oku, bizimle paylaş, tahmin yap. Sahne senin. Ama bu işler İstanbul bu yıl korunuyor diyerek olmaz bunu hatırlatayım. Kar yağmayacak deyip kesip atmakla da olmaz. Mart ayında zaten İstanbul kaç yıl kar görmüş? Kestirip atmak en kolayı. Önemli olan istisnaları bilmek.

    Einmal editiert, zuletzt von FRMHFHF ()

  • Bugün Gfs'te teori hesaplamada ufak bir hata oldu. Dünkü 0z'yi baz alırken, 120 saat'ten sonra ufak bir logaritmik taban hatası saatler ilerledikçe bozulmayı artırdı.


    Bu demek değilki tamamen yanlıştır. Ama 16-17 ve 18 aralık'ta olması muhtemel hava olayları ne dünkü 12z kadar toz pembedir ne de bugünkü 12z kadar zifir karanlıktır. İkisinin arasında birşey olacaktır.


    Bildiğiniz gibi Gefs perturbationları, astronomik bir Teori'ye göre hesaplanmaktadır.
    Süper Bilgisayarlarda ufak bir donma veya anasiber bilgisayar arasında ufak bir iletişim hatası milimetrik hatalara sebep olabiliyor.


    Bu da modelin ilerleyen saatlerdeki bozulma oranını artırıyor.


    Yani tekrar ifade ediyorum İstanbul'un 3-6 saat arası kar görme ihtimali 17 mart pazartesiye bağlayan gece için oldukça yüksektir ama daha fazlası beklenmemelidir.


    Sistem Lazanatlı Mehmet'e başka başlıklarda söylediğim gibi yine karadeniz sistemi olmaya namzettir. Uşak'tan kastamonu'ya hafif çapraz bir hat çizin, o hattın doğusu 1,1.5 gün kar görebilir ama diğer yerler için maksimum 6-9 saat arası kar geçişleri olabilir.


    Özetlersek ikinci bir orta ve doğu karadeniz sistemi geliyor. İlerleyen günlerde sistemin yarın 12z'de 120 saat içine girdiğindeki görüntüsü karadeniz sistemi olduğunu kanıtlayacaktır..

  • Evet arkadaşlar, iyisiyle kötüsüyle bir kışı daha geride bıraktık. Allahın taktirine ve merhametine sığınarak kalbini istemeden kırdıklarımdan özür diliyorum,genelde herkesin takıntılı olduğu bir konu vardır, maalesef benim takıntimda yaşadığımız bu hayatta gelecek ile ilgili garanti verenlerden mümkün mertebe uzak durmak zira aldatılanlardan olmamaya çalışmak. Başta Semih olmak üzere siteye emek veren herkesten ve adminlerden ALLAH razı olsun. Önümüzdeki sene ALLAH izin verirse görüşmek üzere, herkese sağlıklı mutlu ve mümkünse bu hayatta size gelecekle ilgili garanti verenlerden uzak bir yaz geçirmenizi dilerim:))

  • Huhu kimse var mı ? Tamam kar gelmeyecek onu biliyoruz bari terk edilmiş gibi bırakmayın bu siteyi yalnız admin moderatör ve yazarlar...!

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Ne oluyor siteye? Kimse girmez oldu...

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • Bu sene açıkçası bahar ayı için şöyle bir tahmin yarışması açtırmayı düşünüyorum.


    Bu sene bahar mevsiminde en çok yağış nereye düşer?


    En çok şimşek nerede çakar?


    Fırtına hızı hangi ilde 100 km'yi aşar?


    Elazığ maden örneği gibi iç kesimlerde nerede hortum olur?


    Erzuruma nisanda kar yağar mi?


    Bitlis'in karı hangi tarihte 1 metrenin altına iner?

    Bu sene iç kesimlerde kaç ton pancar yetişir?


    Üzüm mü? kayısı mi? elma mi? rekolte savaşını kazanır?


    Ekim ile mart arasında en çok yağış nereye düşmüş ve mart-eylül arasında nereye düşer? gibi araştırma ve gözleme dayalı yarışmalarla hem yaz günüde canlılık sağlanacak hemde karseverler doğa'ninda bir meteoroloji olduğu kanısına sahip olup, daha hassas şekilde doğayı koruyacak.


    Hatta fidan dikme yarışması düzenleyip diktiği fidanın resmini çeken üye, yüksek hf puanı alacak ve bir ara rütbe oluşturulup, Doğa'yı koruyup onu besleyen üyeleri bu rütbe altında toplama planıda düşünülebilir.

    Örneğin rütbenin adı, doğasever üye, yıldızıda 4 yıldızlı olacak. Derlediği fotoğrafları kendi sayfasında paylaşacak.


    Yine bizzat organik sebze meyve yetiştiren kişiler, gönüllü olarak görev alıp Bitki'nin yetisme safhasını gün be gün fotoğraflayıp bizi bilgilendirecek bizde altına 1-2 yorum yapacağız.


    Böylelikle bunu yapan üye hem doğasever sifati alacak, hem hf puanı alacak hemde meteorolojinin sadece hava'da kalmadiğını gösterecek. Buna mukabil hergün site'de belli oranda doluluk olacak.


    Yaz günü deniz ve dağ meltemi tespiti yarışması düzenlenecek ve millet sıcak yaz gecelerinde hem doğayı gözlemleyecek hemde yaşadığı lokal alanda hangi tip rüzgâr esiyor onu tecrübe edecek. Onuda hergün rapor edecek. Bu üyelerin sifatida rüzgârsever olacak.


    Neticede doğamızı eğlenirken öğreneceğiz, hem bilinçli çevreci olacağız hemde meteorolojiye kıştan ibaret sanmayacağız.