Efsane 26 Şubat'ta Geliyor ! -2- (Konu devamı)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Nerede bu özür dileme sayfası?sayın ''efsane''
    yüzlerce kişiyi bu sisteme inandırdınız.sistemde tutmayınca çıkıp Allah'ın takdiri diyeceksiniz.ama 13 gün önceden efsane tahmini yapmak baya normaldi.çünkü:
    1)semih bu sene iyi tahmin yapamamıştı.ve bir büyük tahmin tutturmalıydı.
    2)havaturkadan olaylı bir şekilde ayrılıp sürpriz bir şekilde bu foruma gelmişti.burada çoğu adam acemiydi.semihde kendi egosunu tatmin etmek için ortaya bir bomba efsane attı.ama ne yazıkki elinde patladı
    not:laf dalaşına girmek istemiyorum.bunlar sadece kendi görüşümdür.

  • 1-Seni burada tutan kimse yoktur canım kardeşim.
    2-İnsanların forum dahi olsa kendi özel hayatları ve bizim bilmediğimiz durumları olabilir.
    3-13 gün önceden tahmin yaparak en azından havaların kar derecesine kadar soğuyacağını bilmesi de büyük bir başarıdır ki diğer tahminciler bunu YAPAMIYOR.
    4-Kimseden özür dilemek zorunda değil ve kimseyi buraya bağlı tutmuyor. İstersen tahmine saygı duyar beraber yorumlama yaparsın ister gider eleştiride bulunursun bu sana kalmış.
    5-Allah'tan olayı aslında şudur. Herkes kendisini avutmak için bir isteği-durumu gerçekleşmediğinde allah'a sığınır. O istememiştir der. Ona bakarsan bu olayları düzenleyen sanırım biz değiliz ? Kar yağsın deyince kar yağmıyor değil mi ? Bence şuan da özür dilemesi gereken kişinin sen olduğunu düşünüyorum. Çok anlamsız bir yazı olmuş. Buda benim kendi görüşüm.

    [size=xx-large]8 Aralıktan itibaren 2004 Kışına geri dönüş zamanı[/size]
    [size=xx-large]2004-2014[/size]

  • Aralık sistemi için 9 Aralık tarihli yazım var yoğun kar ve tipi geliyor diye.


    Sen hiç tahmini tutmayınca Sürmeli,Abur yada MGM'yi arayp özür dile dedin mi?Sen ara özür dilet ses kaydını buraya at özür dileyeceğim söz ;)


    1) Bu sene adam akıllı 2 sistem geldi.Birincisi 20 Aralık ikincisi 8 Ocak.8 Ocak sistemini herkes bildi bağıra bağıra geldi.20 Aralık sistemi için 9 Aralık tarihli yazım var yoğun kar ve tipi geliyor diye.Son güne kadar dahi kimsede bilemedi son gün ne olduğunu herkes yeni anladı.Ben tipi geliyor derken herkes 6-7 derece yağmurlu diyordu.TV tahmincileride dahil benden başka kimse bilemedi.Övünmeyi sevmem ama bu böyle herkeste biliyor bunu.Sende biliyosun ama işine gelmiyor.


    2)Eğer egomu tatmin etmek içinse sen beni değilse ben seni Allah'a havale ediyorum.


    Kendi görüşün değil kendi uydurduğun yalanına kendini inandırmandır.Her türlü eleştiriye açığım bel altı ve hakaret olmadığı sürece.Bu forumda ilk defa sistem tarihini önceden öğrnmeye başladın.Gir bak mart kapıdan baktırır adlı konuma.Modellerde sistem yokken baharı gösteriyorken Avrupa'da İzlanda cirit atıyorken 4-5 mart sistemini söyledim.9 Mart'ta bir sistem daha geleceğini söyledim.Benden önce yazan varsa göster bilelim.Bunu nasıl yaptığımı sorup öğreneceğine kıskançlık peşindesin.Art niyetlerini bırak artık.Yada başka foruma geç benim vaktimi alma boşyere.

  • Bir kere de bardağın dolu tarafını görmediniz be. Üstad soğumanın olacağı tarihi net olarak sadece 1 günlük sapmayla bilmiş bu da onun kalitesini gösterir. Kuvvetini o tarihte daha bilmesi zordu zaten. Soğuma trendini kaç kişi nokta atışıyla bildi ki zaten. Bir elin parmaklarını geçmez be.


  • başarısızlık aynı sonuça tekabül ediyor. fakat ben sizi bunla suçlamıyorum. şubat ayını bitirdik mart ayından devam edelim lütfen ;)


    Benim verdiğim tarihlerde hiçbir zaman bahar sıcaklıkları ve güneşli bir hava olmamıştır.Ayrıca sistemi yaşayıp bitirmeden bu acele niye?


    Dmi bugün 5 derece sapma göstermiştir verdiği sıcaklıklarda.Az buz değil.


    Benim için sorun değil istenirse 3 günlük tahminlerlede yola çıkarım.Sizi tatmin edeceksde benim için sorun yok.

  • Arkadaşlar lütfen haksızlık etmeyeli, ne yani şimdi sistem beklendiği gibi gelseydi siz ılıkçılar Semih abiyi kutlayacak mıydınız?
    Tabi kide hayır...
    Hem öyle diyorsunuz ama bir günlük fark ile beklendiği kadar olmasa da en azından kar yapabilecek bir soğuk geliyor ve şimdide 26 Şubat tarihinde asıl Efsane Olacak Mart Ayının tarihi neredeyse kesinleşti ve siz şimdi buradasınız çünkü sizlere gün yüzü doğdu,ancak mart ayının 8'i gibi burada olamayacaksınız;Çünkü ılıkçılara burada yer kalmayacak...Mart ortası sonrası size burada yer açılacak.Çünkü asıl o zaman bahar ve sizin günleriniz yaklaşacak.


  • Benim verdiğim tarihlerde hiçbir zaman bahar sıcaklıkları ve güneşli bir hava olmamıştır.Ayrıca sistemi yaşayıp bitirmeden bu acele niye?


    Dmi bugün 5 derece sapma göstermiştir verdiği sıcaklıklarda.Az buz değil.


    Benim için sorun değil istenirse 3 günlük tahminlerlede yola çıkarım.Sizi tatmin edeceksde benim için sorun yok.


    vallahi ben ortaya bu kadar büyütelecek birşey atmadım yarası olan gocunur ama gittikçe sertleşiyorsunuz lütfen benim de bir sınırım var uzatmayalım lütfen.

  • Vallahi ben ortaya bu kadar büyütelecek birşey atmadım yarası olan gocunur ama gittikçe sertleşiyorsunuz lütfen benim de bir sınırım var uzatmayalım lütfen.


    Ben sadece öneri sundum.Sertleşme falanda yok.


  • Vallahi ben ortaya bu kadar büyütelecek birşey atmadım yarası olan gocunur ama gittikçe sertleşiyorsunuz lütfen benim de bir sınırım var uzatmayalım lütfen.


    Ben sadece öneri sundum.Sertleşme falanda yok.


    e tamam işte güzelim mart ayına başlık açtınız oradan devam ederiz. kimse yalnış anlamasın aramızda bir gerginlik yok :) bol şans hocam :4722

  • Efsane 26 şubatta geldi. Ilhitaous'tan Saroza, hatta istanbula kadar gökgürültü oraj var. Bu denli fırtınalı havalarda bol aksiyonludur, her ne kadar efsane kelimesini herhangi bir kar yağışını kast edecek şekilde kullanıyor olsakta; bu tip havalarda doğanın metar efsanesidir. (metar arapça kökenli olup anlamı yağmış, inmiş olandır, yağan herşey için kullanılır. Yani 26 şubat tahmini sistem anlamında tutmustur. Kimse tatlısu kurnazlığı yapmasın.

  • 26 Şubat sisteminden nemalananlar var. Cumartesi günü, salı gununden için moruk sistem başlığını açan adam, gelmiş pazar günü gökgürültülü şimşekli başlığa çevirmiş. Ve hala nokta atış yaptı diye tebrik eden, iyi niyetli saf üyeler var.
    1-Moruk sistemde gökgürültüsü ne arar? şimşek aktivitesi ne arar?

    2-48 saat içine girmiş bir sistemde gökgürler demek başarı mıdır? Accuweather üyeliği olanlar hour by hour sekmesinden açıp herhangi bir Saat'e tıkladığı zaman zaten şimşek ihtimalini görüyor.


    3- Hangi moruk sistem 3 gün etkili olup sonunda kar yağdırabilecek bir güce sahip?


    Bu trajedi, bu dram'in bir benzeri görülmemiştir. Allahın işine bakınki efsane semih'in verdiği tarih sayesinde, ve o tarihte bravo burda gökgürültüsü oldu tebrik ediyorum seni p****or şeklinde tebrik almıştır.


    Soruyoruz nerde moruk? nerede salı günü ölçülmesini beklediğin 20'li değerler?


    Bazı balık hafızalı iyi niyetli temiz kalpli üyelerde hala tebrik ediyor adamı ilginç.