Genel Tartışma & Yorum Sayfası - 1 (Kilitli)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar bazı kendini bilmeyen arkadaşlarımız ne kadar kendilerini aşmışlar yahu. Kullandıkları söz aynen böyle;
    '''Devletin koskoca meterolojisi var sizin yapacağınız tahmin bu kadar olur iki kere kar introsu koydunuz nasrettin hocanın göle maya çalması gibi ya tutarsa , tutarsa efsane oluruz bu iş ekipman gerektirir iyi analiz gerektiri'''



    Haydi her şeyi geçtim bari imlaya dikkat et.Sanki bizden çok bilmiş. :D
    Madem o kadar biliyorsun o zaman git bize ekipman falan ne biliyorsan al getir. :P :/-2


  • ya bır zahmet alıpda gelsen bız devam ederız


  • Arkadaşlar bazı kendini bilmeyen arkadaşlarımız ne kadar kendilerini aşmışlar yahu. Kullandıkları söz aynen böyle;
    '''Devletin koskoca meterolojisi var sizin yapacağınız tahmin bu kadar olur iki kere kar introsu koydunuz nasrettin hocanın göle maya çalması gibi ya tutarsa , tutarsa efsane oluruz bu iş ekipman gerektirir iyi analiz gerektiri'''


    Haydi her şeyi geçtim bari imlaya dikkat et.Sanki bizden çok bilmiş. :D
    Madem o kadar biliyorsun o zaman git bize ekipman falan ne biliyorsan al getir. :P :/-2


    Arkadaşım sen parayı dert etme karşılarız Umut Can o alsın ekipmanları biz parayı fazlasıyla da öderiz sıkıntı yok. :P :)

  • 13 Martta polar atak, 15 mart'ta polar gol olur mu acaba?


    Öncelikle bugün bir itirafta bulunmak istiyorum. Havaturkadayken 4 aralık'ta tahmin yapıp 18 aralıkta hareketlenme var ve 22 aralık'ta tahmin yapıp 4 ocaktan sonra yeni sistem geliyor şeklinde kendime ait bir öngörüm olmuştu.


    Ardından 11 Ocak'ta 19 ocak cumartesi günü ve gecesi için bolu ve iç kesimlerde yarımgün kar tahminim olmuştu. Bu 3 tahminden sonra inanarak kendime ait özgün bir tahminim olmadı.


    2 Aydır destek amaçlı olarak ama inanmayarak kar beklentilerine yorum yapıyorum. Burada kendime ait tek özgün tahminim, 15 şubatta yapmış olduğum, kış önümüzdeki 10 gün can çekişecek ve ardından ara ara gelen yarımgünlük ve 1 günlük soğuklar dışında öyle sistematik 2-2.5 gün kar yok ne yazıkki demiştim. Onun dışında açılan başlıklara destek amaçlı ve umut verici yorumlar yaptım ama ne yalan söyleyim inanmiyordum.


    İnanmama sebebim neydi?

    Havaturka'da 18 ocak cuma gecesi bir yorum yapmıştım. Italyadaki alçak basınçlar soğuğu oraya emiyor korkarım bunun sonu yok tarzında yorum yapıp şaka niyetine bu modeller'e sifon çekin birdaha gelmesin mendebur ıtalya demiştim. O gece ben çıktıktan sonra saat 1.25 civarı Ariftarif benim yorumun üstüne şu şu nickli üye yanıltıcı yorumdan dolayı tarafımdan bilirkisilikten alınmıştır, bu baslik altında yorum yapamayacaktır yazmış Gfs-ecmwf başlığından için.


    O gün cumartesi sabahına uyanıp bunu gördüm ve kırıldım, ankara'yada kar yağıyormuş etkili 5-6 cm olmuş o gün. Anlık rapor bölümüne böyle böyle tahmin yaptım, bilirkişilikten atıldım, bundan sonra siteye girsemde artık yorum yapmam. İnşallah dahada bol kar alırsınız diye sitem dolu mesaj yazdım.
    O gün bugündür meteoroloji tutkum kırıldı ve inanmayarak yapmacık şekilde tahminlere destek verdim.

  • O gün bugündür beni yanıltıcı bulduğu için bilirkişilikten atan Ariftarif yanlış yapıyo Zaten bu sene patlama üstüne patlama yaşadı. 9 Aralık'ta, yılbaşı bombası dedi karavana attı. 30 Aralık'ta, 7 ocak sıradan bir sistemdir, görüp görebileceğiniz havada kar ve yerde 3-5 cm örtüdür dedi duvara tosladı.
    14 Ocakta ocak sonu sistemi dedi yine fos geçti.
    24 Ocak'ta şubat ayına polar ataklar damga vuracak dedi, koca ay'i parselledi, 1 tanecik polar atak gelmedi.


    Yetmedi şubat başı herşey beklentime uygun gidiyor paniğe gerek yok dedi, umut verdi fos çıktı.


    Şubat boyu gelen tek yarımgünlük soğuk sayılabilir sistemde polar atak değildi zaten.


    Yetindi mi? yok. Şubat 2. yarı sibirya geliyor sibirya gelecek ozlem bitecek dedi. Burada bende destek verdim o yoruma. Yılların tecrübesi dedim bayağı bi mavi boncuk attım . Ama o da fos çıktı.


    Yanlış anlamayın, yanıldığını kınamıyorum. Gayet normal bir durum. Ama madem yanıltan Adam'ın rütbesi düşüyordu, kendi rütbeni niye düşürmedin Ariftarif?


    Doğruya, milletvekili dokunulmazlığı gibi dokunulmazlık var sende. Sınırsız yanılma ve yanıltma hakkın var senin. Millet açıklama isteyince, yalakaların banlar üyeleri ama.
    Bir'de Jianping li olayı var, sorsan dmi genel müdürü Ismail Güneş çinli uzmanla hayatında 2-3 kez ancak görüşmüştür. Ariftarif ne hikmetse her ay görüşür. :) :)


    Bir'de milleti aptal yerine koymak var bunlarda.:) :)


    Sistemler gelmeyince çin'linin lafı nasıl kapandı demi?


    Bir'de habertürk olayı var. Habertürk ht'de bülten sunacakmışta o iş olmamış. Araştırdım böyle bir durumda söz konusu değilmiş.


    Şu kadar söyleyim internete Arif Ve***oğlu yazınca hiçbir şey çıkmıyorsa, olay bitmiştir.
    Şayet habertürkle görüşmesi olsa habertürk gazete arsivinde kısada olsa bir haber bulabilirdik.

    Yani bunca yıl herkes bir kumpasa geldi

  • Ve kumpasa gelenler hâlâ Arif abi, Arif abi diyebiliyorsa, onlar hakkında hiçbir yorum yapmıyorum.


    Havadelisi Ozan Göktürk'ü seversiniz sevmezsiniz o ayrı ama en azından onun hakkında herkes bilgi sahibi. Ve Ozan Göktürk birgün çıkıpta şu uzmanla görüştüm dememiştir.


    Onu tek eleştirdiğim nokta yaptığı şeyleri fazla abartıyor ve fazla garantici. Garantör olmayanları müneccimlikle suçluyor.


    Şuraya gelecem öyle yada böyle Ozan Göktürk, bir iklimbilimci. Peki ama Ariftarif ne?


    Bu işin okulunu okumuş mu? biyografisi sicili nasıl? hava olaylarında profosyonel tahmin yapacak bir sertifikası var mı? da millet'e habertürkle konuştum anlaşamadım diyor ?


    Hayal kırıklığı içindeyim. Bunca zaman milleti uzman kimlikle yanıltmak hangi ahlaki ölçüye sığar?


    Hep sığındığı mevsimlik tahminleri zaten Irı'ya bakan herkes yapıyor.


    Bir Mesut Aşan olamadı. Mesut Aşanın kimliği belli, amatör dürüst duruşu belli. Geçen 5 mart karadeniz'e patlar diye 23 şubatta söyledi tuttu. Yanıldığı sistemlerinde arkasında durdu.


    Peki UZMAN Ariftarif ne yaptı? ne dersem deyim siz modeller'e inanıyorsunuz diyip Bir'de üste çıktı.


    Yazık olsun yazık. Şurada onun tahminine bakan bunca masum vatandaşı yıllar yılı yanılttı. Doğru tahmin yaptığı süre zarfinda imparator gibi lanse edildi ve bunca yıl kimliğini gizledi. Ama bu güzel sene gösterdiki aslında Ariftarif bir uzman değil, bir biyografisi dahi yok. Onca sene sizleri ayakta uyutmuş. Ben ekim 26'da bu amatör hava site ortamına girdim o gün bugündür Ariftarif derler dururlar bu adam kim acaba diye düşünürdüm. Gördümki ıyi niyetli adamları ayakta uyutan kurnaz bir adam.


    Bu alemde dibi görünmedik suya girmeyin. Efsane Semihten şaşmayın. En azından ne olduğunu biliyoruz.


    Ben hakkaten düş kırıklığı içindeyim Ariftarif konusunda.

  • Değerli kardeşim güzel konuşuyorsun konuşmasınada, bu sene gokhan abur dahil patlamayan veya rezil olmayan uzman kaldımıki birtek arif tarif üzerinde konumlanıyorsun, ben kendisinin tarzını hiç ama hiç sevmem ama 2012 cooper ve 2010 ocak sistemini hatırlayın 15gün öncesinden nokta atışı yapmış ve dünyada ne kadar uzman veya site varsa hepsini ters köşeye yatırmıştır. Yiğidi öldürmeden önce hakkını teslim et! Tek kişi üzerinden yıpratma politikası ne Allah katında nede beşer katında hoş holmuyor. Herkese hayırlı cumalar. Sistem 15-25 arası geliyor inşallah.

  • Havaturka'dan ayrılmamla ilgili herkes konuştu bir ben konuşmadım.Sadece Ariftarif benim siteden ayrılmamla ilgili başlığı neden kaldırdı onu merak ettim? Yalan yanlış şeyler olabilir mi? Nys..

  • Bu yeti kim yaw? :) Allah aşkına şu adamı banlamayın zaten yeni üyelik açmış az önce. Derdi ne bir öğrenelim. Böyle adamlarla inatçılık oynamaya değmez. Gmail'den 20 e-mail alıp yine üye olurlar. Eleştirilerini genel tartışma sayfasına yazsın tüm iddialara cevap vereyim burada.

  • - Oooo Semih bey, kaşla göz arasında bakıyorum yine %90 lara çıkmışsınız. Merak etme iner o iner, hararet yapmıştır. Birşeyciği kalmaz. Hatta Pazar günü zora bile girer! aman şaka şaka yardıra yardıra geliyor! yazayım sonuna da üyeliğim uçmasın.


    - Yeti ne zaman delikanlı olup gerçek nickinle yazarsan,farklı nicklerin arkasına saklanmayı bırakırsan ozaman cevap veririm sana


    - Semih bey sen diğer sayfayı takip etmiyorsun sanırım. Dur ben seni bilgilendireyim. İki hasabım vardı. Dün itibariyle ilk hesabım cengiz13 iptal edildi. İptal edilme sebebi, çift hesap açmam olmuş. Bu hesap altında yazmaya devam ediyorum.


    - Semih bey, Ben size yazarken hiç ''delikanlı ol'' veya ''saklanma'' gibi ifadeler kullandığımı hatırlamıyorum! Herhalde sizin biraz sinirleriniz yıpranmış. Neyse bunu sizin yorgunluğunuza veriyorum. Sistemi İstanbul'a getirmeye çok çabaladığınızın ve bir taraflarınızı yırttığınızın farkındayım. (''Azimle sıçan mermeri delermiş'' dediniz ya hani)


    Ha bu arada unutmadan Sevgili Umut Can Oğuz adlı Moderatörümüzden, Lütfen konu dışı yazmayın! Uyarısı bekliyorum! (delikanlı olmak ve saklanma meseleleri gibi..)


    Not: Tabi ki bu uyarının size yapılmasını beklemiyorum Semih bey, kendime bekliyorum!


    - Senin gibi farklı nickler alıp herkese laf yetiştirmek zorunda değilim.Eski nickinle devam et.


    - Semih bey, Mesajları buraya taşıdım. Eski nikimle(cengiz13) devam edemiyorum. Az önce sizin gibi üslubumu bozmadığım halde 2. hesabım(yeti) engellendi. Sevgili Umut Can Oğuz adlı Moderatörümüzün bana sağladığı demokratiklik sayesinde ancak burada yazabiliyorum. ''O tür mesajlarınızı genel tartışma sayfasında paylaşın'' diyor.


    - Sevgili Umut Can Oğuz, bana söylermisin? Aşağıdaki yazıdan sonra neden üyeliğim engellendi?


    ''Oooo Semih bey, kaşla göz arasında bakıyorum yine %90 lara
    çıkmışsınız. Merak etme iner o iner, hararet yapmıştır. Birşeyciği
    kalmaz. Hatta Pazar günü zora bile girer! aman şaka şaka yardıra yardıra
    geliyor! yazayım sonuna da üyeliğim uçmasın.''


    Sözüm ona tahminci arkadaşlar da uyarı alıyorlar mı? Herhalde uyarıyı aranızda yapıyorsunuz? Şşşştt üyelerimize delikanlı ol, saklanma fln gibi ifadeler kullanmayalım yakışmıyor, bu tarz mesajları genel tartışma sayfasında paylaşın gibi.. :)

    Einmal editiert, zuletzt von yeti_ ()

  • Havaturka'da ki nickini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.Bulunduğun ilide söyle.Sakın olaki yalan söyleme ıp numarandan her türlü bulurum gerçek nickini.:)

    Einmal editiert, zuletzt von Hava_Forum ()


  • Havaturka'da ki nickini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.Bulunduğun ilide söyle.Sakın olaki yalan söyleme ıp numarandan her türlü bulurum gerçek nickini.:)

    Havaturkada üyeliğim yoktur. İkamet Şişli, İstanbul. Bu sitedeki yasaklanan üyeliklerim cengiz13 ve yeti. Şuanda ise yeti_



    - Sevgili Umut Can Oğuz, bana söylermisin? Aşağıdaki yazıdan sonra neden üyeliğim engellendi?




    ''Oooo Semih bey, kaşla göz arasında bakıyorum yine %90 lara


    çıkmışsınız. Merak etme iner o iner, hararet yapmıştır. Birşeyciği


    kalmaz. Hatta Pazar günü zora bile girer! aman şaka şaka yardıra yardıra


    geliyor! yazayım sonuna da üyeliğim uçmasın.''




    Sözüm ona tahminci arkadaşlar da uyarı alıyorlar mı? Herhalde uyarıyı aranızda yapıyorsunuz? Şşşştt üyelerimize delikanlı ol, saklanma fln gibi ifadeler kullanmayalım yakışmıyor, bu tarz mesajları genel tartışma sayfasında paylaşın gibi..

    Einmal editiert, zuletzt von yeti_ ()

  • Yorumlarına bakıyorum.Bir tane yapıcı,paylaşımcı,eleştiri tarzı diyeceğimiz bir yorum yok.Bana burda çok kişi eleştiri yapıldı kimseyi banlamadım.Seni engelleme sebebimi hiç düşündünmü? Buradaki özgürlüğü hiçbir sitede de bulamazsın.Bünyamin Sürmeli'ye Mgm'ye Gökhan Abur'a hiç mail atıyo musun? Neden yanıldın diye? Veya 20 Aralık sistemini bir tek Semih bildi siz niye bilemediniz dedin mi? Daha çok sayarım bu tür örnekleri.Art niyetli kimseyi bu sitede barındırmam.Burası ne havaturka nede başka birşey.Sistem varken bam güm geliyorken yorganın altına saklananlar tahminimizde sapma yada yanılma oldumu pat diye ortaya çıkıyor.Anladınmı şimdi niye delikanlı ol dediğimi? Doğru dürüst yorum yaz,Tahminimin neden tutmayacağını yaz,varsa bilgin paylaş.Yoksa seyret.İşkembeden sallayarak yorumlar yapma.

    Einmal editiert, zuletzt von Hava_Forum ()

  • Sevgili yeti, biliyorsun bu hava sitelerini takip eden kişi'lerin yüzde 90'i kar sevdalısı. Dolayısı ile en ufak bir kıpırtıda, duygusal davranış söz konusu. Hele bu sene gibi rezalet geçen bir kıştan sonra, millet umut etmek suretiyle, birçok sistem bekliyor. Ha insanlar bunu kafasına göre mi yapıyor? hayır. Gfs, diyagram ve endeks denen lanet şeyler, bize bu tip oluşumları gösteriyorlar ama zaman yaklaştıkça, ne oluyor ne bitiyor anlamadan, tam zıt bir görüntü sunuyor o lanet veriler.


    İşte Semih Aşan'in verdiği yüzde 90 ihtimalde 2 gün önce çıkan bu verilere göre söylenmiş tahmindir.


    Şimdi zaten modeller bozmuş, millette şu ara aşırı duygusal ; bu şartlarda kalkıp hahaha gelmiyor demek ortamı gerer. Sistemin gelmediği yetmiyor gibi ilave olarak Bir'de karagün fırsatçıları çıkınca moderatörler anlık sinirine hakim olamayıp, engel vurabiliyor.


    Yapmanız gereken ortamı yumuşatmak ve evet gelmiyor ama sağlık olsun gün doğmadan neler doğar lakin benim pek umudum kalmadı türü açıklama yapmaktir.


    Yoksa bende bilirim karagün fırsatçısı olup, aha sen bilemedin, sen tahminci misin? demeyi. Ancak önemli olan sağduyu, itidal ve kötü gün dostu olmaktır.

  • Model kötü olabilir.Bence hala değişen birşey yok.Bu sistem için ilk başlığı attığımda gelebilir demiştim.O günden bugüne geleceğine inancım dahada yüksektir.Akşam modelleri belki ne demek istediğimi ortaya çıkabilir.Dayanak;endekslerde ki nötr ihtimalinin artmış olmasıdır..

    Einmal editiert, zuletzt von Hava_Forum ()

  • Şunu da söyleyeyim.Bu sitede tek taraflı,art niyetli eleştirilerin kökünü kurutacağım.Amacım paylaşımı artırmak.Karşıt görüşlü olanların fikirlerini sebeplerle açıklamasını sağlamak.Bu sadece tek bir sinoptik görüntü bile olabilir.Amaç; sitede herkesin tahmin yapabilecek düzeye gelmesidir.Benim ömrüm burada fazla değil.Ben bir tahmin yaptığımda karşı taraf bunu sorgulamalı.Şurda a.b var o sistem inmez veya yb dikine çıkamıyor sistem gelmez veya endeksler nötr değil sistem gelmez yada kuzeyde yeterli soğuk yok sistem gelsede kar yapmaz demeli.Ama Yeti gibi üyeler art niyetli yorumlarına devam ettiği sürece banlamaya devam edeceğim.Katılımcı olsun,paylaşımda bulunsun neden tutmayacağını anlatsın o kişinin başımın üstünde yeri vardır.

    Einmal editiert, zuletzt von Hava_Forum ()

  • Herşey bir yanada sistem gelmeyince daha doğrusu karlı sistem gelmeyince bu yeti türü insanların ne kazanci oluyor anlamak güç. Allahın kristal nimeti istenmez mi yaw? o ihtimal yüzde 90'in altına inince kına mi yakacaksın yeti?


    Kar severler zeka seviyesi yüksek kişilerdir. Çünkü doğayı sevmek, o doğanın kristalimsi o müthiş ilahi mimari şeklini görmek ve onu sevmek zeka gerektirir.

    Hokaido adasına 15 metre kar yağıyor ve japonlar bundan şikayetçi değil. E japonlara bakıyorsun zekaları tartışılmaz. Ama Türkiyede senin gibi kör zihniyetler 15 cm karı beyaz esaret olarak görür. Yeti gibi adamları gördükçe Türkiye'nin neden gelişmediğini anlıyorum. Vicdansız adam kar yağışı sevilmez mi be? o insanın yüreğini açan, beynine oksijen gitmesini sağlayan o beyaz nimet sevilmez mi be? ! Yazıklar olsun senin gibi adamlara. Yazıklar olsun Kar'ı beyaz esaret görenlere, yazıklar olsun yol ve ulaşım ağını geliştirmeyip yıllar yılı doğu anadolu kar altında diyenlere. Yine akparti döneminde biraz düzeldi eskiden daha beterdi. 5 Ay elektrik gitmeyen hakkari köyleri vardı 2000 yılından önce. İşte senin gibi zihniyetler yüzünden. Ulaşım ağını geliştirmeden, suçu Doğa'ya bulup, bende isterim ama kar yağınca halimiz ortada deyip, sinsi sinsi yüzde 90 ihtimalin kaybolmasına sevinen bu sığ zihniyete yazıklar üstü yazıklar olsun.