Genel Tartışma & Yorum Sayfası - 1 (Kilitli)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ağlayacağım yapma yahu.

    [size=xx-large]8 Aralıktan itibaren 2004 Kışına geri dönüş zamanı[/size]
    [size=xx-large]2004-2014[/size]


  • Tabiri yerindeyse beyni olmayan kardeşimdir kendisi. Bana özeniyor da 12 yaşında ki veletten ne beklersin. Rus siteleri türkiye için düşük sıcaklık verdiğinden oradaki sonuçları havaturkaya atıyordu. Geçenler de küfür falan ediyordu zor durdurdum :)


    Can müthiş adamsin kardeşim. Başkası olsa inkar ederdi sen itiraf etmişsin kardeşim diye. :)
    Olay bu değil olay şu: Hiç kimse'nin aklına gelmemiştir eminim henry scaletta'nin senin yakının olduğu. Bu da benim farkım. Fbi, kgb, mossad gibi adamım şak doğru tespit :) :) :)


    Şaka bir yana 12 yaşında ama zeka yaşı rahat 16 var. Demedi deme o beğenmediğin kardeşin yarın seni geçerse bugünleri hatırla ve beni an. O henry senide sollayacak bundan 10 yıl sonra. Vakit varken onu geçmeye bak yoksa yarın bu sitelerde henry senden ünlü olur benden söylemesi kardeşim :) :)

  • Havaturka'nın bir admini (adını vermek istemiyorum ama ne de olsa biliyorsunuz) bir TEKZİB yazısı yayınlamış, Koyun sürüsü benzetmesini de Havaforum'a değil, Efsane Semih'e yaptığını belirtmiştir. Sonra da isterseniz daha sertini yazarım demiş ve "Yıl boyunca efsane diye tutturan bir müneccimin yörüngesinde dolananlar koyun sürüsüdür" diye eklemiştir. Bu durumda Havaforum sitesinin ahalisine laf atmadığını savunması gerçekten tuhaf. Biz Semih abimize inanırız güveniriz, tahminlerini dikkate alırız, yukarıda söylediklerinde de bilhassa ona inanalara ve onun tahminlerini dikkate alanlara koyun sürüsü benzetmesini yapmış bulunmakta değil mi? Aynı zamanda bu kullandığım cümlelerin daha sertini söylerim demiş fakat benim mesajıma verdiği cevap çok daha sertti. Aynen şunu demişti "Yer kartı bile çizemeyen koyun sürüsüsünüz." şimdi bu, sitemizin ahalisine hakaret değildir de nedir? Hem açıkça hedef belirtme (-sünüz ekiyle), hem ezici kelimeler hem de aşağılama. Bu kesinlikle şuan daha sertini yazabilirim dediği ve yazdığı cümleden çok daha sert. Aynı zamanda Semih abimiz argo ile cevap vermemiştir fakat o admin'in bana "b.ktan akıl hocan" demesi ve "osuruktan efsane" diye de eklemesi hem bana ezici kelimeler kullanmak ve hem de Semih üstada hakarettir. Ben de çok ağır bir şey söylememiştim kendisine. Ne argo kullandım ne de başka bir şey. Sadece ankaraya kar olasılıklarında yaptığı değişiklikleri örnek göstererek kısa vadede bu hataları yapanın bir uzun vadeciye laf söyleme hakkı yoktur demiş ve başkasının hatasına sığınmak bu olsa gerek diye de eklemiştim. Aynı zamanda kendisinin çok krişe bir korunma türü oldu. "Önce benim seviyeme çıkın, sonra beni eleştirin" derken aslında kendisiyle ters düşüyor. Ariftarif'i en çok eleştiren kişilerden biri olması aklından çıkmış olmalı ki bu sözleri sarf etti. Önce Ariftarif'in seviyesine çıkın ki onu eleştirin desek o zaman ve bu durumda hava sitelerinde eleştirilmez bir tahminci olurdu Ariftarif. Böyle bilinen durum tamamen bir asparagastır. Sadece seninle aynı seviyede veya senden daha düşük seviyede olan bir insanı eleştirebilirsin diye bir kural yoktur. Bunu herkes böyle bilsin. Zaten bu işten anlamayanın eleştirisi de kaale alınmaz çünkü saçmalamıştır. Benim mesajım kaale alındığına göre ve aynı zamanda aşırı sert bir üslupla cevaplandığına göre... Zaten daha önceden de "Efsane kelimesini kullana kullana p.ç ettiniz" diye söylemleri vardı kendisinin. Buradan da anlaşılıyor ne kadar tölerans edildiği. Bir üye o tip bir kelime kullansaydı en iyi ihtimalle mesajı silinir artı uyarı alırdı. Semih üstad Havaturka'dan ayrıldığında aynı zamanda bu ayrılışa "Tavşan dağa küsmüş, dağın ruhu duymamış" benzetmesi yapmıştı kendisi. Bu meseleyi bu kadar devam ettirdiğine göre benzetmesi yanlış. Bal gibi ruhu duymuş dağın.
    Sen neden bu işe dahil oldun denmesin lütfen. "Yer kartı bile çizemeyen koyun sürüsüsünüz" söylemi bana ve doğruca Havaforum ahalisine olduğundan ben de cevap hakkımı kullanabilirim ve kullanıyorum da. Neyse, kendisini bundan sonra Whiskey bottle'ın içinde yalnız bırakalım. O da bizi bu huzurlu forumumuzda yalnız bıraksın. Biz kendi işimize bakalım o kendi işine baksın.
    ("Whiskey Bottle" kelimesi asla ve asla Havaturka sitesi için kullanılmamıştır, yani Havaturka sitesine hitaben bir benzetme değildir. Anlayan anlar zaten ne demek istediğimi.)


  • Biz koyun degiliz ama demek ki kendini çoban köpegi zannedenler varmis ;)


    Herkesten özür diliyorum ama,biz koyun sürüsü olabiliriz ama onu söyleyende eşşekten farkı yoktur.Değersiz bir varlıktır.Aynadan kendisine baksında konuşsun. :hfyeni (16): :hfyeni (16):

  • MustafaEthem bundan 10 yıl sonra seni büyük mevkilerde görüyorum. Zeka yaşın rahat 20 var. Bu gidişle Türkiye'nin önde gelen meteorologlarından biri olacaksın. Senin şu yaşta gösterdiğin olgunluğu, 30 yaşına gelipte gösteremeyen insanlar var. Yalnız şu da var bu son tekzib(arapçada p harfi yoktur sadece arapça değil Tüm afrasyab sami dillerinde p harfi yoktur) yazıları bence çok komik ve bir o kadarda gereksizdir. Sanki bir kurumla ilgili, asılsız iddia dile getirilmiş gibi şahsi bir meseleyi tekzib etmekte neyin nesi? Özel mesajda dersinki ya Semih kardeşim böyle böyle iddiaların var, benimde sana karşı onur kırıcı ithamlarım var, o yazıyı kaldır, kırgınlığa son verelim bende kaldırayım karşılıklı özür dileyelim bu olay büyümeden çözülsün demek yerine tüm kamuoyu önünde o öyle, bu böyle demek suretiyle zaten 300-500 Kişi'nin takip ettiği hava sitelerinde gereksiz ve içi boş tartışmalara girmek çocukça bir tutumdur. Semih Mesut Aşan galiba Mehmet Can Tanyeri'den 5-6 yaş büyük. O halde yaşça küçük taraf olduğu için ilk adımı onun atması lazımki bu gerginlik çözülsün.


    İlave olarak bu gerginliği ilk başlatan, Semih Mesut Aşan gittikten sonra tavşan dağa küsmüş şeklinde başlayan atasözü ile Mehmet Can Tanyeri'dir. Bu söz genel olarak hafifseme şeklinde yorumlanacağı için, gerginlik gün geçtikçe tırmanmış ve son olarak bu hali almıştır.


    İşbu sebeplerden ötürü ilk adımı atması gereken taraf bellidir. Karşılıklı özel mesajlardan özür dileyerek bu konu kapanmalıdır. Her soğuk sisteme efsane demek Mesut Aşan'in yıllardır kullanmış olduğu klişe alışılagelmis bir sözdür. Kar yağışının alışılagelen jargonu Semih Mesut Aşan için efsane'dir. Bu yüzden nicki efsanedir. Kendisinin duyurmuş olduğu bütün sistemlere efsane diyor bu normal bir durum. Efsane kar sözcüğü artık Mesut Aşanla özdeşleşmiş bir vecize olmuştur

  • Bu konun gereğinden fazla uzadığını düşünüyorum.Karşılıklı konuşmlar ortadadır.Ortada pekte büyütülecek bir şey yok.Lakin Mehmet Can abinin yaptığı son açıklama her nekadar istemeyerekte olsa Havaforum ailesinin kalbini kırmıştır.Iki bilir kişinin arasındaki sorunların dost iki siteye yansıması hem Havaturkayı hemde Havaforumu gerçekten üzmüştür.Sorunun bir an önce çözülmesi dileğiyle...

  • Sanırım Havaturka adminleri aynı zamanda bizi takip ediyor. Yukarıdaki yazımı görmüş olmalılar ki banlamışlar :D Neyse dediğim gibi, biz kendi işimize bakalım, onlar kendi işlerine :) Yine de neye kızıyorum biliyor musunuz? O bana ve siteye onca hakaret etti, ne bir özür diledi ne bir uyarı aldı, ben ise burada bir tane bile hakaret içeren kelime kullanmadım ama banlandım :D aslında buna değil, sonra demokratiğiz, herkesin fikirlerini sunma özgürlüğü vardır bu sitede diyorlar ya ona kızıyorum :D hakareti bahane göstersen yok, onur zedeleyici bir şey yok :D Neyse, benim için sorun yok, burada memnunum Allah'a şükür :)


  • Sanırım Havaturka adminleri aynı zamanda bizi takip ediyor. Yukarıdaki yazımı görmüş olmalılar ki banlamışlar :D Neyse dediğim gibi, biz kendi işimize bakalım, onlar kendi işlerine :)


    Üstad burada diye takip ediyo olabilirler bünyamin bile ediyoki :P boşver banlasınlar ne işin var zaten orda biz bize yeteriz mustafa ;)

    Umut iyi birşeydir belkide en iyisi.Ve iyi şeyler asla Ölmez!.


  • Sanırım Havaturka adminleri aynı zamanda bizi takip ediyor. Yukarıdaki yazımı görmüş olmalılar ki banlamışlar :D Neyse dediğim gibi, biz kendi işimize bakalım, onlar kendi işlerine :) Yine de neye kızıyorum biliyor musunuz? O bana ve siteye onca hakaret etti, ne bir özür diledi ne bir uyarı aldı, ben ise burada bir tane bile hakaret içeren kelime kullanmadım ama banlandım :D aslında buna değil, sonra demokratiğiz, herkesin fikirlerini sunma özgürlüğü vardır bu sitede diyorlar ya ona kızıyorum :D hakareti bahane göstersen yok, onur zedeleyici bir şey yok :D Neyse, benim için sorun yok, burada memnunum Allah'a şükür :)


    Sanırım bir java problemi oldu. Bu duruma psikolojik tahlil yapmıştım.

    Einmal editiert, zuletzt von KARYAGISIST ()

  • KARYAGISIST-Mehmet bu arada dün cevap veremedim. o Puan dediğin şey nedir bilmiyorum da. Tarih ve coğrafya eğitimi aldık 10.sınıfta ve bu bilgilerde öğretildi bize. Tüm ayların o yüzden roma savaş tanrısı aklımda kalmış onu yazdım. Wikipedia bakmadım :)

    [size=xx-large]8 Aralıktan itibaren 2004 Kışına geri dönüş zamanı[/size]
    [size=xx-large]2004-2014[/size]

  • Psikolojik tahlil.


    Özellikle havaturka'da bazı adminler, forum sistemi'ne geçildikten sonra ban adı verilen kullanıcı engelleme butonunu olur olmaz kullanmaya başladı. Aslında bu durum her forum yada blog sitelerinde olabilir. Bu normaldir. Fakat anormal olan havaturka sitesinde bugün'e dek gelinen 4 aylık süreçte 150'yi hatta 200'ü aşkın ban durumunun olmasıdır. Gelin bu durumun psikolojik tahlilini yapalım.


    Bir kişi forum ortamında başka bir kişi yada kurum'a sözlü hakaret, küfür yahut kötü niyetli herhangi bir eğilim ve fiiliyat göstermediği sürece istediğini yazıp çizmekte özgürdür. Kimse ama hiçkimse kış bitti, bilemedin dediği için veya kısa vadede söylediğin durum olmadı milleti kandırmayın dediği için engellenemez, engellenmemelidir.
    Bu durumda engel mekanizmasını çözüm gören insanların psikolojik tahlili aynen şu şekildedir:

    1-Tükenmişliktir. (son çıkış yolu olarak görmektedir.)
    2-Egoistliktir.(benden uyanıği sevmem man+alitesi)
    3-Zavallılıktır. (gerçek hayattaki bitik durumu sanal alemde lehine çevirme durumu)

    4-Korkaklıktır(kendini ifade etme güçlüğü)
    5- Burnu kaf dağında olup çöplükten çıkamamaktır(kibir)
    6-Yalakalıktır(bazı dalkavuklar sırf yetki için bir başkasına yapılan eleştiride banlama yapıyorlar)
    7-Hazımsızlıktır(eleştirilmeyi kabul edememektir.
    8-Fütursuzluktur(geleceği görmeyip anlık sinirle ego tatmin etmektir)
    9-Herkesi zalim kendini alim bilmektir(megalomani)
    10-Ezilmişliktir. (hayat boyu ezilme içgüdüsüyle başkasını ezme duygusu)
    11- Sanalla gerçek Dünya'yı ayirt edememektir.(şizofreni)
    12-Despotluktur(astığım astık anlayışı (ezilmiş insanlarda görülür.
    13-Sanal yoldan tatmin olmaktır. (Kişilik bölünmesi yaşayan şahıslarda görülür)


    Bu gerekçelerle adam banlayan herkes bu tahlilde müsavidir.

  • Hani kardeş siteydi?
    geçen ay ben havaturkaya birşey demiştim.o zaman herkes lan napıyon kardeş site o demişti.ama şimdi millet neredeyse küfür ediyor.ama onlara birşey diyen yok.al sana çifte standart.
    hadi cevap verin bu yazıya yöneticiler


  • Hani kardeş siteydi?
    geçen ay ben havaturkaya birşey demiştim.o zaman herkes lan napıyon kardeş site o demişti.ama şimdi millet neredeyse küfür ediyor.ama onlara birşey diyen yok.al sana çifte standart.
    hadi cevap verin bu yazıya yöneticiler


    Güzel kardeşim ifadeye dikkat et. Havaturkadaki bazı adminler diyoruz yani tüm havaturka mevzu bahis değildir. Yine kardeş sitedir ama şu da bir gerçektirki torbadaki çürük elmaları zamanında ayıklamazsan tüm elmaları çürütür. Biz burada gereksiz yere adam engelleyen kişileri kastettik. Tüm kurum bundan mesul değil ama dolaylı yoldan onlara böyle bir seçenek sunduğu için kurumda kötü oluyor.

    Einmal editiert, zuletzt von KARYAGISIST ()

  • Hem Hava Turka'yı hem Hava Forumu uzun zamandır takip ediyorum Efsane Semih'i çok uzun zamandır takip ediyorum Praetor'ü yakın zamanda tanıdım ikiside iyi bir tahminci ama yaptıkları olay çok komik duruma düşürüyor kendilerini yakışmıyor kendilerine kendilerinın bir birlerine olan düşmanlığını iki kardeş siteyi bir birine düşman ediyorlar yaptıkları ayıptır tahminciliklereriyle yükselttikleri konumlarının basit bir tartışmayla yerlere seriyorlar böyle olmaz olmaması lazım ve buradaki diğer üyeler tartışmaya müdahil olarak olayın boyutunu büyütüyorlar... burası hava tahmin sitesi diğer sitede aynı tartışma platformunda hava olayları tartışılır kişisel kavgalar değil... vesselam

    Herşeyin Hayırlısı... 2012-2013

    Einmal editiert, zuletzt von nizo18 ()

  • Inanmayanlar olabilir ama Hava Forum'u belirli özel kaliteli insanlar da takip ediyor. Bakıyorlar, ne yorunlar yapılıtor.Misal: Cnn Bunyamin Surmeli , Trt Halit Sivuk, Skyturk vs vs. Hava Turka son zamanlarda çok bozdu.Hava Forum ise hiç kalitesini bozmadı,sürekli gelişti gelişti devam da,ediyor......Yönetime siz seviyeli arkadaşlarıma bu huzurlu ortam için teşekkürler ;)

  • Bugün gerçekten ilginç bir gün olmuş istanbul dışında türkiyenin büyük çoğunluğu baharı yaşarken istanbul kış değerlerinde takılı kalmış mgm ye göre istanbulunbazı ilçeleri 6 7 dereceleri geçemezken bazı ilçeleri 14 15 i bulmuş


  • Bir de narsistlerdir bazıları bence. Kendilerine yapılan eleştirileri kaldıramamalarından dolayıdır banlamaları. O kadar yükselmişlerdir ki egoda, hem hatalarını, hem de hatalarını eleştirenleri kaldıramazlar.