8 Şubat

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Bu nasıl bir yorum karyağışı :D


    Astronomi ve astroloji meteoroloji'nin temelidir. Eski çağlardaki Astronom ve astrologlar olmasaydı şu anki meteoroloji biliminden bahsedemezdik. Meteoroloji sonuçla ilgilenir, Astronomi ve astroloji olayın neden ve gelişme kısmını verir. Ben sadece modele, endekse bakmam, dünya diğer yıldızların yanında ne kadar küçükse, endeks ve modellerde, astroloji karşısında o kadar küçüktür.:) O yüzden bu yorumu yaptım.

  • Bir meteorloji uzmanı deyilim ama bence doğa dengesini korumak için illa bize sistemler göndericektir aksi taktirde Türkiye kışa veda eder ama ALLAH'tan ümit kesilmez

    MARMARA BÖLGESİ İSTANBUL

  • Hocam 8 şubat sistemi sanki bize gelene kadar eriyor, bitiyor gibi :/-2 sabah diyagramlarını çok beğenmiştim. Öğle diyagramlarında -5'i zor görmüş senaryolar. Valla kendimi kasım aralıkta zannettim :( Olsun sizin de dediğiniz gibi bayat verilerle hazırlanan bir güncelleme. Bizim için önemli olan akşam çıktıları :)


  • Diyagramlar berbat çıkmış. Sadece susuyorum...


    Ncep'in perturbation teorilerine göre hazırlanan diyagramların, amerika'ya en uzak yerlerde geçerliği 4 günü geçmez. Çünkü perturbation'un sözlük anlamı karışıklık, tedirginliktir ve aslında hani ben Astronomi ve astroloji dedimya işte gefs'te gördüğünüz 20 senaryolu perturbationlar, Astronomi teorisine göre hazırlanır. Çok üstün bir matematik fonksiyonunu kullanır. Adam hergün niye 20 farklı perturbation üretiyor, üstelik her güncellemede çünkü hava olayları karışıktır. Anlamıda karışıklıktır. Perturbationların 20'sinede bakın alayı farklı telden çalar. Çünkü Astronomi teoremine göre hazırlanıyor ve şu anki bilim bu karışıklık teorisini çözemiyor. Biyolojide de , jeolojidede, perturbation yani karmaşa teorisi vardır.Formülünü newton bulmuş, einstein geliştirmiştir. Orbitalden tutun, herşeye kadar bu teori kullanılıyor. Kesin doğruyu vermiyor ama kesine en yakın doğruyu veriyor.


    Bu teoriyi Hava sitelerinde ilk kez ben açıklıyorum, itü dışında bu teori ile sınırlı alan modeli hazırlayan yok. Hayat bir perturbationken, hava ultra perturbation'dur. O yüzden Türkiye için 4 günden sonraki diyagramlara bakmayın. Gördük 12 gün sonra soğuk diyip mükemmel diyip bizi sevindirip ters köşe yapan diyagramları. Şimdide 12 gün sonra berbat göstermesi beni ırgalamaz. 4 Günden sonrası'nı yüzde 70 doğru tahmin etsin bizim Türkiye için, ben dişimi kırarım. Amerikan federal modeli olduğu için etse etse 15 gün sonra en doğru Amerika'yı tahmin eder Gfs efendi :)

  • Evet diyagramlar değişebilir. Umut yitirmemek lazım. Dün başka bir sitede daha paylaşmıştım, diyagramlar kutsal değil değişebilir diye. Çok iyi hatırlarsınız 25 aralık hüsranını.


    19 ARALIK 06Z Diyagramı




    Çok güzel bir görüntü var fakat bakın 2 gün sonraki güncellemede neler olmuş neler? Dediğim gibi siz de çok iyi hatırlıyorsunuz o sancılı dönemi, hüsran yaşadığımız güncellemeleri...


    21 ARALIK 12Z Diyagramı





    Fakat eğer kuvvetli bir sistem bekliyorsak bence kuvvetli sinyaller de beklemeliyiz. Bakın 8 gün önce nasıl görünmüş 7 ocak sistemi???




    Şimdiki diyagram ise ortada... Değişmez demiyorum, sadece kötü diyorum ve bence bu güncellemenin kötü olduğunda hepimiz hemfikiriz :)



  • Çok güzel veriler Mustafa.Benimde içimden bir his ve modellerdeki basınç yerleşimleri diyagramların değişeceğini söylüyor.Artık saat saat modelleri takip edip beklemekten başka çaremiz yok. :)

  • MGM uzun vadeli tahmininde 8 Şubat için kar ikonu gözükmedi hafta sonunu görüp beklemek lazım korkum tekrardan hayal kırıklığı olması.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.