8 Şubat

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu başlığı Havaturka'da iken 21 0cak'ta açmıştım.Kısmet olursa burada tamamlayacağım.


    Başlık zamanı geldiğinde açılacak..
    29 /01 /2013 Güncellemesi;

    Yukarıda gördüğünüz 1035'lik Azor Y.B daha dikine hareket edip İskandinavya'ya uzanırsa 2004 benzeri sistem alacağız.Eğer ki Azor bu konumunu korursa sistem Orta Avrupa ve Balkanlara patlayacaktır.Bizede bol bol lodos kalacak.Bundan sonra neler olacağını hep birlikte göreceğiz.En geç pazar gününe kadar tablo netleşecek.Konu yoruma açılmıştır.Konu harici yorum yazmayalım lütfen.

    Einmal editiert, zuletzt von Hava_Forum ()


  • Eğer ki Azor dikine hareket ederse sadece bir sistem değil tüm şubat efsane adayı sistemler alacağız İnşallah her şey lehimize olur.


    zaten tek azora kaldık ne yazık ki ama bu sefer kararlı duruyor şimdilik inşallah bir değişiklik olmayacak böyle gelirse konumu değişmeden dediğin gibi tüm şubata bedel


  • Akşam Gfs beklediğimiz gibi çıkmadı.Bakalım diyagramlar nasıl çıkacak.


    Kötü'nün iyisi çıktı baba :) Bu kadarada şükür sahsen benim ümitler tazelendi, sende Konu'yu açmışsin, bence güzel güzel :) gün doğmadan neler doğar ümit hiç olmadığı kadar var bu akşam..

  • Diyagramlar ayın 5'inden sonra çok karışmış bir tahmin sitesi +5 ler gösterirken bazı tahmin siteleri ise -10 lardan bahsetmiş şuan için ortak bir noktada buluşamadılar biraz daha beklemeliyiz gece diyagramları İnşallah lehimize olur.

  • Biliyoruz ki modeller sürekli değişiklik gösterebiliyor. Şuan da pek parlak olmasa da soğuk hava dalgası mutlaka gelecek fakat gücü tartışılır. GFS-ECMWF şuan için ÇOK SOĞUK bir sistem göstermiyor ama takip ediyoruz.

    [size=xx-large]8 Aralıktan itibaren 2004 Kışına geri dönüş zamanı[/size]
    [size=xx-large]2004-2014[/size]

  • Gece modellerini çok merak ediyorum. Daha 8 şubat için çok erken. Her an her şey değişebilir. Ama mutlaka gelicek destekliyor modeller

    [size=xx-large]8 Aralıktan itibaren 2004 Kışına geri dönüş zamanı[/size]
    [size=xx-large]2004-2014[/size]

  • 8'inden önce yağan herşey yağmur olur.Modellerde 192 de 6 Şubat var.Sistem %90 8 Şubatta gelecek.Onun için bir modelle coşup bir modelle karalar bağlamayın.Gece modellerine bakmışlığım binde birdir.Çünkü sabah modeli daha güncel verilerle güncellenir.Tekrar söylüyorum;Öğle ve gece modeli ara çalıştırmadır.Genelde radikal değişiklikler sabah ve akşam modelinde olur.Ecmwf o yüzden günde 2 kere güncellenir.

  • Semih abi 10 şubat gibide galiba İstanbul ve çevrlerine gfs de mavilikler giriyor Kırıkkalede turkuaz gibi bi renk var bu ne demek kar mı yoksa yoğun karmı istanbul kesin yoğun kar alır zaten

  • Impossiple haklı sistem balkanlardan 8 inde değil 7 sinde giriyor

  • Ustad cfs nekadar guvenılır? zıra tıpkı senın dedıgın gibi cfs de 8 subatta efsane sokuyo marmara ya ama bence sen daha guvenılırsın :)

    Umut iyi birşeydir belkide en iyisi.Ve iyi şeyler asla Ölmez!.

  • Semih abi bilgiledirmelerin için teşekkürler..
    Bu arada görüşlerinizi ve önerilerinize aynen katıldığımı da belirtmek isterim...
    Ben inanıyorum ki azor lehimize dönecek ve genel durumda;soğuk iki ana çekirdeğin biri doğuya biri batıya kayacak ve azor tam yol ileri diyerek; İskandinavya'ya kadar yol alacak.

  • 8 şubatta gerçekten nerdeyse tüm türkiyenin kışa hazırlansın özellikle trakya 2004 de benzer bi sistem olabilir marmara için

  • şu saaten itibaren beklemekten başka bir şey yapamacağız. hazır olan sistemin bizim için pozisyon alması gerekiyor. sadece sabır gerkiyor.

    ANA RAHMİNDEN GELDİK PAZARA, BİR KEFEN ALDIK DÖNDÜK MEZARA.


    YUNUS EMRE

  • Atlantik üzerinde konumlanan azor.. 8 şubat gibi dünya tarihine geçmeye aday bir istanbul sistemi için en büyük kabustur :hfyeni (39):

    EĞER BİR YERDE KÜÇÜK İNSANLARIN BÜYÜK GÖLGELERİ OLUYORSA ORADA GÜNEŞ BATIYOR DEMEKTİR