çarşamba terme hattı izledi bu sefer ![]()
Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar
-
Samet -
25. Februar 2025 um 14:56 -
Geschlossen
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Ortalama 100 mm yağış düştü merkeze. Muazzam bir yağışlı sistem oldu. Hani öyle çok sel felanda olmadı ama bayağı yağdı. Tam merkezlik sistem. Yılda bir defa felan böyle yağış oluyor merkez civarında yani merkeze özel.
Merkeze 100 mm düşmüş olması imkansız, resmi istasyon değil ancak ^SiberianCold55^ un istasyonu dahi 37 mm.
-
-Jupiter- ilkadımın hangi tarafından baktığına bağlı ben baruthanedeyim yağış hiç kesilmedi ve aşırı şiddetliydi hala orta şiddette devam ediyor.
-
mertos55 Baruthane, merkezin en kuzey ucunda kalıyor, Atakumla zaten benzer gidiyor genelde.
-
ilkadım çatalarmut tarafındaydım yağiş kesilmedi hiç 100 mm aşması normal ama canik biraz doğuda kalıyo bu değer normal olabilir
-
Bu yağış hattı eynesil- Beşikdüzü tarafına gelir mi
-
Bu yağış hattı eynesil- Beşikdüzü tarafına gelir mi
en babası ünye gider erir
-
büyükşehir doğruluyor
-
Atakum sahilde bazı lokasyonlarda su baskınları oluşmuş.


-
Canik yıktı geçti 7.5 mm nedir ki çatı delindi zannettim
-
Merkez önce bi istasyon edinsin. Büyükşehrin doğruladığı şey Samsun Bölge istasyonu yani Atakum dostum, bunuda mı anlamıyorsun yoksa trollüyor musun

Başka zaman olsa dışlanılan Atakum istasyonunu, merkez neden bu sefer sahipleniyor anlam veremedim

-
Ben kestanepınarında arkadaşlarla çay içerken 650 rakımda sınır kaldım evden fotoğraf istedim çünkü direk mor geçti yağış dolu olarak düşmüş istasyonu takip ederken 22 derecelerden 14 dereceye anlık iğne attı evden aldığım fotoğraflar bunlar araba benimle beraber kestanepınarında kurtuldu önlemi bırakmadık
istasyon anlık 80 kmh rüzgar gust ölçtü -
Samsun Atakum istasyonunun Atakum için bile biraz batıda kalması ve İlkadım ile Canik ilçelerini ölçecek istasyonların yıllardır var olmaması Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünün ayıbıdır burada birbirinize laf atmaya gerek yok.
Radar ve sosyal medya görüntülerinden anlaşıldığı üzere kütle Atakum'da daha etkili olmuş 120 mm kısa sürede olağanüstü bir rakam. MGM'nin İlkadım ve Canik kırsalında ölçtüğü, ev bile olmayan arazilerdeki miktarlar kabul edilemez. Yağış Canik'e yaklaştıkça etkisini azaltmış yani kabaca Atakum-Atakent istasyonu 120 mm ölçtüyse Atakum'un geri kalanı ve İlkadım'ın batı mahalleleri 75-120 mm arasında yağış almıştır. Bu miktar Saathane Meydanı'ndan doğuya doğru gittikçe milim milim azalmaya devam etmiştir.
Resmi bir sonuç olmadığı için farazi konuşuyoruz netice şehir merkezi uzun süredir devam eden yağış stresini atmış oldu. Önümüzdeki 10 gün yerel yağışlar var ardından serin tam bir sonbahar tadında sistem gelmesi bekleniyor yağış en iyi ihtimalle kuzey kesimleri kapsayacak bu yüzden ülkeniz %70-80'i için kuraklık devam edecek gibi duruyor.
Ayrıca izlediğim videolarda rüzgarın hamleleri çok sert olmuş bir de yanan araba gördüm yıldırım mı düştü acaba bilgi alamadım.
-
Gréy emektarın yorumu anlaşılır, net ve öz oluyor işte. Yazıya büyük ölçüde katılsamda fikirlerimizin farklı olduğu kısımlarda yok değil. Teşekkürler.

Kızdığım nokta şuydu. Forumda bazı kişilerin (hedef göstermiyorum) bazen ortada net bir şey yokken bu kadar emin konuşmaları ve bunu savunmaları. Bu sadece bugünde olmuyor, her sistemde yaz kış takip ediyorum gözlemliyorum. Bazen olumsuzluk pompalama, bazen yanlış yanıltıcı bilgi vs..
Beni bilenler bilir, çok eskilerden 2-3 kişi hariç hiç kimseyle problemim yoktur. Herkesle ufakta olsa bir diyaloğum vardır. Sistem zamanları hariç çok konuşmam ama her gün burdayım takip ederim forumu. Herkesin yorumuna değer veririm.
Her neyse işi fazla bulandırmanın anlamı yok. Yağış olsun, kaza bela uzak dursun.
Son olarak bu durumla ilgili yapay zekanın yorumuda bu şekilde. Google Earth'dan görüntü attım, istasyonların yağış durumunda ne kadarlık bir alanı temsil ettiğini renk skalasıyla şematize etti. Birazda seç beğen al yaptı.
İyi forumlar, iyi geceler herkese.






-
Sonbahar tahminimde yazmıştım, bu tip ani sağanaklar alacak Karadeniz.
-
Samsun, Atakum, SAMSUN BÖLGE 124,8 -
-
Cağaloğlu normal yağmurda da böyle altyapı evlere şenlik

samsunumcom auf Instagram: "Samsun Atakum Cağaloğlu’nda yollar göle döndü. #Samsun"1,496 likes, 59 comments - samsunumcom am September 10, 2025: "Samsun Atakum Cağaloğlu’nda yollar göle döndü. #Samsun".www.instagram.com -
Saat 12.30 halen daha konumumda dünden kalan izler var birikinti yapmış
-
Konumumda zayıf şekilde yağış başladı tekrardan.
-

