İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar
-
Aykut53 -
28. Dezember 2024 um 21:03 -
Geschlossen
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
-
Bugün yağış kaç gibi girer hocalarım 9'dan sonra falan mı tahmini olarak
-
Sınırlı alan SWISS HD modeline göre önümüzdeki 72 saat İzmir'de gerçekleşmesi beklenen yağışlar (Manisa'nın doğusunu model görmüyor maalesef o yüzden o taraf beyaz sanki hiç yağış almayacak gibi gözükmüş ama alıcaktır) -
İlk giriş 16-18 arası çeşmeden olacak gibi ardından ege denizinin de çalışmasıyla hızlı bir şekilde yayılır en kuvvetli yağışlar yarın olacak.
-
Ay ortası içinde model denemeleri devam ediyor takibe değer bence.
-
Ay ortası içinde model denemeleri devam ediyor takibe değer bence.
Tüm modeller batıya, AIFS doğuya göndermiş. Ya yine AIFS modelleri kendine benzetirse korkusu...
-
GFS Çarşamba günkü yağışı eritmiş olsa da ECMWF güzel vermeye devam ediyor. Ama bu gece ve yarına bakarsak da GFS daha iyi gibi. Bu gece ve yarının kazananı GFS Çarşamba'nın kazananı ECMWF olur inşallah diyelim.
-
-
Birazdan MGM Uyarı sistemi güncellenir.
-
-
Ne anlama geliyor hocam bu?
-
Ne anlama geliyor hocam bu?
Mezo Ölçekli Tartışma
Geçerli: 06 Ekim 2025 Pazartesi 10:00 - 06 Ekim 2025 Pazartesi 14:00 UTC
Yayınlandı: Pzt 06 Eki 2025 09:29
Tahmin: TUSCHY
Bu Mezo Ölçekli Tartışma, tahmin edilen ciddi riski güncellemek için yayınlandı. Lütfen MD'nin geçerliliğinin beklenen ciddi risk için zaman çerçevesiyle eşleşmediğini unutmayın.
S-CNTRL Ege Denizi'nden Batı Türkiye'ye akşamdan gece saatlerine kadar:
En son uzaktan algılama verileri, şu anda (09Z) uzaktaki güneybatı Yunanistan'ın kıyı bölgelerine ileride destekli yüzey akışıyla yaklaşan açık deniz konveksiyonunun organize doğasını doğrulamaktadır.
MSLP öğleden sonra Kuzey Ege Denizi'nin üzerine inerken, S/SE kenarı boyunca olumlu CAPE/kesme ile sınırlı bir koridor gelişir ve bu MD tarafından vurgulanacaktır. BL akışının yapısal depresyona sürekli artması, bu MD içinde keskin bir düşük-troposferik yakınsama bölgesi oluşturur.
İlk olarak, öğleden sonra organize çoklu hücrelerin/izole süper hücrelerin MD E/NE'yi rüzgar/şiddetli yağmur, biraz dolu ve izole kasırga riski ile geçmesini bekleyin.
Daha fazla endişe kaynağı, akşamları İzmir'in gece saatlerine kadar nemli havanın kümelenme konveksiyonuna etkili akışı oluyor. Ardından, W'den 0-3 km akışı da artar, böylece aşırı yağmurlu bir arka bina MCS olayı görebiliriz. Eğitim segmentinin nerede kurulduğuna bağlı olarak, gece saatlerinde 150-250 l/qm tahmini ile bölgesel ama ciddi bir ani sel riski gerçekleşebilir.
Bu MD için SOWDY1 seviyesi alanlarında değişiklik yok.
Öğleden sonra gece saatlerine kadar Uzak NE Ege Denizi:
Bu MD, aşırı yağmurla geçici olarak eğitim konveksiyonunu hesaba katmak için seviye 2'yi NW'ye biraz daha fazla itmek için eklendi. Yüksek QPF zirvesi daha iç kesimlerde gök gürültüsü olmayan konveksiyonla ilgilidir.
-
-
- Offizieller Beitrag
Ege'de Kuvvetli Sağanak Yağış Bekleniyor!
Beklenen Hadise
Gökgürültülü Sağanak Yağış
Beklendiği Yer
Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) günün ilk saatlerinden itibaren Ege Bölgesinde kuvvetli (21-50 kg/m2); Muğla, Aydın kıyıları, İzmir’in kuzey ve güney ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel küçük çaplı dolu, kıyı kesimlerde hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
-
-
Ne anlama geliyor hocam bu?
Güncel veriler ışığında yeni bir tahmin içeriyi riskin artarak devam ettiğini simgeler.
Anlık Radyosondaj (Yüzey verilerini)/model beklentilerini eşleştirir.
yüksek çözünürlüklü sınırlı alanların nowcast dahil kuzey Ege’de 24h +200mm modellediğini unutmayın bu miktar ciddi sel riski demek
-
ESTOFEX'in uyarısında MCS (aynı hat üzerinde yinelenen fırtına) detayı gözden kaçmasın. En son öyle bir oluşumu İzmir merkezde afete neden olan 2 Şubat 2021, yine tek günde 100 mm yağışın düşüp afetin eşiğinden dönülen 3 Şubat 2022, ve 4-5 saat içerisinde 50-60 mm yağış düşüren 27 Ocak 2023 sistemlerinde görmüştük. Kuzey ilçeler daha riskli gibi görünse de İzmir merkeze de patlama olasılığı az değil gibi görünüyor.
-
-
Germencik - Kuşadası - Söke - Didim
Çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel küçük çaplı dolu riski gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır.
Başlangıç 07 Ekim 2025 02.00Bitiş 07 Ekim 2025 18.00
-


