Ay ortasına doğru zonal rüzgarlar bayağı zayıflıyor 2-3 yıldır sanırım ilk defa bu kadar zayıflayacak ve polar vortex darbe alacak Şubat sonu ve Mart'ta güney enlemlere sağlam kaçaklar olabilir. Keşke Aralık Ocak'ta olsaydı bu biraz geç kaldı malesef ama kutup soğuğu veya Sibirya destekli bir sistem gelirse Şubat sonuymuş Mart'mış dinlemez.

İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
İzmir merkezde Mart ayında örtülük kar yağışına neden olan son sistemin sinoptik görüntüsü. Bu sinoptik İzmir'in buz gibi kar sinoptiklerinden biridir. Orta Akdeniz'e oturmuş merkezi Mora civarları olan bir alçak basınç, İç Anadolu'dan yer soğuğu taşıyan doğu rüzgarı ve bunun güzel bir salınımla çakışması Mart ayında -2 izoterm ile İzmir merkeze kar yağdırmış. Bizim aslında Mora civarında patlayıp doğu-batı yönlü diziliş yapacak (1996 stili) ya da Mora'dan doğuya ilerleyip Girit-Rodos-Muğla rotasını izleyecek (2002 stili) veya Libya açıklarında patlayıp kuzeydoğuya ilerleyecek (2017 stili) bir alçak basınç kovalamamız lazım Girit'te bile patlayınca çoğu zaman yağış sıkıntısı oluyor.
-
O değil de yine aralık ortası, ocak 3. hafta, şubat 2. yarısı vs diye kendimizi avutarak bu seneyi de bitireceğiz gibi duruyor
-
İzmir merkezde Mart ayında örtülük kar yağışına neden olan son sistemin sinoptik görüntüsü. Bu sinoptik İzmir'in buz gibi kar sinoptiklerinden biridir. Orta Akdeniz'e oturmuş merkezi Mora civarları olan bir alçak basınç, İç Anadolu'dan yer soğuğu taşıyan doğu rüzgarı ve bunun güzel bir salınımla çakışması Mart ayında -2 izoterm ile İzmir merkeze kar yağdırmış. Bizim aslında İtalya-Mora arasında patlayıp doğu-batı yönlü diziliş yapacak ya da Libya açıklarında patlayıp kuzeydoğuya ilerleyecek bir alçak basınç kovalamamız lazım Girit'te bile patlayınca çoğu zaman yağış sıkıntısı oluyor.
Dün kokuyu almıştım bugün de Onur hocam almış
Avrupa bu tür salınımlarda bi adım önde oluyor 10 şubatı atlatalım -20 ler göreceğiz inşallah kuzeyimizde
-
Dün kokuyu almıştım bugün de Onur hocam almış
Avrupa bu tür salınımlarda bi adım önde oluyor 10 şubatı atlatalım -20 ler göreceğiz inşallah kuzeyimizde
Bu sistem de yeri güzel soğutup bir altyapı sağlayacak ay ortasına kadar İzmir merkez dahi gündüz 10-11 derecelere zorla çıkıp geceleri genelde 0-5 derece aralığında olacak gibi görünüyor sonrasında inşallah şartlar lehimize olursa bunun da faydasını görürüz
.
-
Akhisar için ne olacak acaba ?
-
Akhisar için ne olacak acaba ?
Açık hava, ayaz, soğuk her yer için aynı hocam.
-
Şu yağışı biraz daha sağa alabiliyomuyuz
-
-
Heh böyle oldu işte
-
Bugün burası çok sakin 🤔
-
Bugün burası çok sakin 🤔
Modeller batılamadı be hocam
-
Bugün burası çok sakin 🤔
Çünkü yine hüsran. Dediğimiz gibi..
-
Yakında bizde darmaduman olacaz heralde baksana 😅
-
Bana bir şeyler olacak gibi geliyor. 48h kalana kadar umudum hep olacak. Zaten bünye üzülmeye alışık ondan koymuyor artık
🤪🤪🤲🤲😔😔
-
Gfs 30h deki değişime bak ya
-
-
Çekirdek zayıf gibi
-
izlanda öğlene göre daha güçsüz
-
-