Pazar günü yükseklerde bir seyler olabilir gibi

Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Karsta askerlik yapmış birisi olarak hayalimdeki şehir
-
Hep kış güzel geçecek diyoruzda Aralık bitecek daha doğru düzgün yağmur bile alamadık. Ekim, Kasım, Aralık, ortalamanın altında kapatıyoruz. Ocak Şubat Mart Nisan ortalamanin üstü olmazsa yine kuraklık olacak.
-
200 lü saatlerde kuzeyden kopan bir ull(üst seviye alçak basıncı) görünüyor onu alabilirsek bölgemize hem yağış getirir hem de 500 metre üstü kar alır diye tahmin ediyorum.
-
200 lü saatlerde kuzeyden kopan bir ull(üst seviye alçak basıncı) görünüyor onu alabilirsek bölgemize hem yağış getirir hem de 500 metre üstü kar alır diye tahmin ediyorum.
Gfs control ilk adımı attı. Aynı adımı İcon da atarsa bir macera daha arayabiliriz.
-
Mardin ve çınar tarafından Diyarbakıra kütle yaklasiyor bakalım yağış olacak mi
-
Batman üzerinde kütle var sıcaklık 0 derece, kar yağıyor mu acaba?
-
Mardin ve çınar tarafından Diyarbakıra kütle yaklasiyor bakalım yağış olacak mi
Sıcaklıkta ve nem uygun
-
Batman üzerinde kütle var sıcaklık 0 derece, kar yağıyor mu acaba?
Yeni başladı hafif yağıyor hocam
-
D.bakir ve Batmana yağmur bulutlari girdiginde sıcaklık artmaya başlar kanaatimce. Çünkü yüksek basıncın hapsettiğj soğuk hava dağılır.
-
D.bakir ve Batmana yağmur bulutlari girdiginde sıcaklık artmaya başlar kanaatimce. Çünkü yüksek basıncın hapsettiğj soğuk hava dağılır.
Az önce bir yükselir gibi oldu ama geri düştü
-
Az önce bir yükselir gibi oldu ama geri düştü
Sıcaklık yükselir gibi hocam 1800 metreden aşağıya Sıcaklık artı derecede sadece 2 m sıcaklık 0 o yüzden Sıcaklık her an yükselebilir. Ama üst katman soğursa tabi kar olarak devam eder.
-
Sıcaklık yükselir gibi hocam 1800 metreden aşağıya Sıcaklık artı derecede sadece 2 m sıcaklık 0 o yüzden Sıcaklık her an yükselebilir. Ama üst katman soğursa tabi kar olarak devam eder.
Hocam siz suan d.bakırdasınız değil mi?(profilde mardin yazıyor diye sordum)
-
Hocam siz suan d.bakırdasınız değil mi?(profilde mardin yazıyor diye sordum)
Yok ben Mardindeyim.
-
Yok ben Mardindeyim.
Orda nasıl hocam yağıs filan var mı radarı takip edemiyorum
-
850 hpa 3 derece, kar yağmaz, en fazla donan yağmur yağabilir.
-
- Official Post
Doğu Akdeniz'de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!
Beklenen Hadise
Gökgürültülü Sağanak Yağış
Beklendiği Yer
21.12.2024 Cumartesi günü akşam saatlerinden 22.12.2024 Pazar günü akşam saatlerine kadar Adana'nın doğusu, Kahramanmaraş'ın güneyi ile Osmaniye ve Hatay çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (25-60 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, ani kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
-
Rezalet Bir kış mevsimi yaşıyoruz
-
Diyarbakır’da yarın gün boyu sıcaklık 2•nin üzerine çıkamayacak . Bi acaba dedirtiyor ama keşke 1 derece daha düşük olsaydı 850 sıcaklığı
-
Yağışlar çok kırpıldı 1 hafta önce 40 50 mm veren modeller şuan 10 mm zor veriyor gün yaklaştıkça yağışlar eridi resmen
-