Geceyi bekleyin hocam
Valla dışarı çıkıyorum gece boyu dışardayım bakalım forumda açık bir yandan
Geceyi bekleyin hocam
Valla dışarı çıkıyorum gece boyu dışardayım bakalım forumda açık bir yandan
Yerde tutmasını geçtim, havada yağdığını bile hayal edemiyorum. Havada görsem bile yeterli bu sistem için.
Yağışın her türlüsüne eyvallah, kuru soğuk olmasın kafi. Dağlarımız yeterli KAR birikimini yapsınlar ki, yazın susuz kalmayalım, doldurabildiğimiz kadar barajları dolduralım.
avrupa her zaman bize bir tehdit, ama güncel verilerde okuyabildiğim kadarıyla avrupa riski çok yok. Şu vadeden %65'e-35 bizim lehimizde gibi duruyor ama oynamalar olur tabii aleyhe de gidebilir.
Karadenizi soğutursak daha güzel yağışlar alırız. Genelde bu tür sistemlerde karadeniz çalışır. Ama uzun vadeli olacak. Ciddi 2m sıcaklıkları olacaktır. Yağışı da iyi aldık mı güzel bir sistem olarak tarihe kaydedilir.
Hocam karadenizin soğumasını neden istiyosunuz ? Nekadar sıcak deniz okadar çok yağış demek değilmi ?
Yerde tutmasını geçtim, havada yağdığını bile hayal edemiyorum. Havada görsem bile yeterli bu sistem için.
Yağışın her türlüsüne eyvallah, kuru soğuk olmasın kafi. Dağlarımız yeterli KAR birikimini yapsınlar ki, yazın susuz kalmayalım, doldurabildiğimiz kadar barajları dolduralım.
ustam beklentim gönen için kar topu oynucak kadar kar bekliyorum fındıklı falan diz boyu olur kar
ustam beklentim gönen için kar topu oynucak kadar kar bekliyorum fındıklı falan diz boyu olur kar
Fındıklı everest oraya zaten yağar.
Bana kumsalda kaç cm olur o lazım.
Edirne nin hamza beyli koyunde saatlerdir kar yağiyormua beyazlatmiş her yeri
cok fazla beklenti yok ama süprizda olabilir bu sistem ama kar yağdı diyecek kadar olur gönen merkezde de
Edirne nin hamza beyli koyunde saatlerdir kar yağiyormua beyazlatmiş her yeri
Edirne merkeze yağmaz belli
Bu kadar şanssız bir şehir yoktur mazisinin aksine
Fenerbahçe gibi bir şehir
12z
06z
İCON Kocaeli ve Yalova için yapışları bayabi arttırmış![]()
Alles anzeigen
Hocam sakarya yağmur mu yağacak
Squall Line geliyor ortalık karıştı![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Gerçek Zamanlı Yıldırım ve gök gürültüsü - Yunanistan, Türkiye
Alles anzeigen10-13 Ocak Sistemi Değerlendirmesi; ( Sürprizlere Açık
)
Herkese merhaba, öncelikle bu sistem için özellikle düşük rakımda, sahil kesiminde yaşayanlar için beklentiyi minimumda tutmalarını istiyorum bu demek değil ki hiç kar görülmeyecek şimdi değerlendirmeye geçelim;
Değerlendirmemi gün gün yapacağım ve Trakya - Güney Marmara - Doğu Marmara olarak böleceğim.
- 10 Ocak -
Bugün lodos kuvvetli ve yağmurumuz var. Şuan Trakya'da etkili olan yağışlar akşam-gece saatlerinde güney ve doğu marmarada da etkisini gösterecek kuvvetli bir şekilde. Sıcaklıklarımız güneyli yağış ve hava akımı dolayısıyla yüksek. Bugün için durum böyle.
- 11 Ocak -
Sabah saatlerinde yağmur etkili sıcaklıklarda pek değişim yok ancak öğleden sonra rüzgarın da dönmesiyle sert bir sıcaklık düşüşü bekliyorum.
Yağışların öğlen saatlerinden sonra akşama doğru Trakya, Çanakkale - Balıkesir - Bursa kırsal ve yüksek kesimlerinde kar yağışına dönmesini bekliyorum. Aynı süreçte Kartepe, Uludağ da yoğun kar yağışları alacaktır. Gece saatlerinde kar yağışı alanı genişleyecek. Trakya'da kar örtüsü oluşacaktır.
12 Ocak 00:00'a kadar kar derinliği tahmini;
![]()
11 Ocak akşamı Dew Point yani çiğ noktası bölgemizin çoğu yerinde uygun değil. Trakya - Balıkesir - Bursa çevrelerinde uygun ve oralarda kar yağışı bekliyorum.
- 12 Ocak -
En geç öğle saatlerine doğru kar Trakya'dan çekilmeye başlıyor. Kar sınırı düşmeye başlıyor ve şartlar daha güzel gözüküyor. Gün içinde Marmara Denizi sahillerine bakan semtler dışında tüm bölgemizde çiğ noktası 0 ve altında gözüküyor. Öğleden sonra Bursa - Balıkesir, Kocaeli - Sakarya çevrelerinde kar yağışı bekliyorum 100-200 metre ve üzerinde oluşan kar örtüsü daha kaliteli olacaktır ve erime olmayacaktır. Deniz seviyesinde anlık olarak örtü oluşsa bile erime riski yüksek.
Balıkesir kuzeyi ve doğusunda gün içinde kar etkili. Bursa'da kar etkisini gösterecek.
Gün içinde kar sınırı 0-200 metre arasında;
![]()
d Şunu eklemek isterim, 500 hPa seviyesinde yılbaşı sistemi gibi -40'lar yok bu yüzden vorteks, Karadeniz alçağı tarzı bir oluşum olmayacak şuan görünmüyor.
![]()
Yağışlar 13 Ocak sabah saatlerine kadar yer yer bölgemizin doğusunda devam edebilir.
Trakya geneli için 11'i akşam ile 12'si öğle arası;
Kofçaz, Demirköy, Vize, Saray, Çerkezköy bu hatta 5-10 cm civarında kar görülebilir.
Edirne merkezde 1-2 cm kar örtüsü oluşabilir.
Tekirdağ yükseltiye göre 5-10 cm kar görülebilir.
Çanakkale özellikle doğusu; Biga, Yenice bu bölgelerde kar örtüsü durumunda örtü daha kaliteli olacaktır.
Bursa - Balıkesir kartopu oynayacak kadar kar örtüsü bekliyorum.
Kocaeli - Sakarya - Yalova 100 - 200 rakım ve üzeri güzel örtü bekliyorum. Merkezler de kar görülecektir ama sıcaklık problemi sebebiyle bıçak sırtı diyebileceğim bir durum var o yüzden net olarak merkezlerde kalıcı örtü beklemiyorum.
Başta da dediğim gibi bu sistem sürprizlere açık bir sistem o yüzden ense karartmaya gerek yok ama efsane geliyor naraları atmaya da hiç gerek yok ne görülüyorsa onu aktarıyorum herkese mutlu günler dilerim.
Ayrıca Berat.16 hocam rakımın gereği çok güzel kar yağışı alacaksın bol bol resim, video bekliyorum.
Güncel detaylı değerlendirmem.
Squall Line geliyor ortalık karıştı
Kırklareli çok fena koptu şimşek, yıldırım.
41 tayfa olarak rakim hesaplarken kafa karisikligi😅
Fındıklı everest oraya zaten yağar.
Bana kumsalda kaç cm olur o lazım.
Kumsal işi ben de hocam hayırlısıyla ![]()
Hocam sakarya yağmur mu yağacak
Hocam Sakarya merkez için dew point değerleri 24.00 01.00 gibi anca kar değerlerine iniyor gibi. Yağışın büyük kısmı yağmur akşamdan sonra sulu kar olabilir. Anca gece yarısından sonra yağış olursa anlık örtü olur. Kıyı kesimler için çok cılız bir sistem malesef.
41 tayfa yeni yıl sisteminde avucunu yalamıştı bu sefer umutluyum:)
41 tayfa yeni yıl sisteminde avucunu yalamıştı bu sefer umutluyum:)
2x avuc yalama hayirli olsun bize o zman 😅
41 tayfa yeni yıl sisteminde avucunu yalamıştı bu sefer umutluyum:)
Hocam o sistemde tam olarak 4 tane kar tanesi gördüm ![]()
Bu sistemde 4 ten fazla görürüz heralde ![]()
Sabahtan beri sanki her güncelleme ile artıyor yağışımız Kocaeli'de.