İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Şile İsaköy anlık mgm ye göre 20.1 derece
-
Tüm kötü hatıraları sildirir
-
Önümüzdeki haftaya birçok ağaç tomurcuk atmaya başlar.1 hafta boyunca gündüz 20 geceler 10 derece civarında.
Bu durum tüm batı, Karadeniz sahil hattı içinde malesef geçerli gibi.
Sonradan gelecek olan soğuk hava tarımı çok kötü etkileye bilir.
-
Merhaba arkadaşlar,
30 ocakta Binkılıç yükseklerine yaptığımız ziyaret ile ilgili yeni bir veri paylaşmak istiyorum. Çok sınırdaki o sistemde bulunduğumuz 350-400m civarı rakımlı bölgede ziyaret ettiğimiz sırada don sıcaklığında değildik ve 15cm civarında bulunan örtü kısmen erimiş haldeydi. Ancak bugün uydu verilerinden görebildiğim kadarıyla, ilimizin tam Tekirdağ sınırında kalan yaklaşık 100m daha yüksek rakıma sahip bölgesinde sıcaklık sınırda kalmamış ve örtü çok daha net bir şekilde yükselmiş. O bölgede aldığımız yaklaşık 50-100mm yağışın büyük bir kısmı örtü oluşturmuş olabilir. Bundan sonra yapacağım yolculuklarda o bölgeye ulaşmaya çalışacağım. Sizlerden de gidecek olanlar bunu dikkate alabilirler
Bu görsel 1 şubat 2024 tarihine ait uydu verisidir. Bizim ziyaretimizden bile 2 gün daha sonrasında hala kar örtüleri duruyor. Yukarıda bahsettiğim 100m daha yüksek bölgede ise kayak merkezlerine benzer bir görüntü var.
Aşağıdaki görsel de aynı bölgenin topografyasının modellenmiş hali:
Düzenleme: çember içerisine aldığım konum bizim ziyaret ettiğimiz bölge. Safaalan'ın hemen doğusundan geçen ve en yüksek bölgeyi ortadan kesen kalın çizgi ise İstanbul-Tekirdağ sınırı.
Uydu verisi ücretli mi hocam
-
Hiç yoktan sistem ihtimali var, Allahtan umut kesilmez.
-
Hiç yoktan sistem ihtimali var, Allahtan umut kesilmez.
Böyle 20 derece ler olan bahar gibi havalar da çok güzel mükemmel sistemler gelmiş tir
-
Şu sayfada acayip bilgi insanlar var. Valla helal olsun. Kadrini, kıymetini bilmek lazım. Eğitimli bilgi insanlara heyranım heyran.
-
İyi Akşamlar İstanbul 🙋♀️Lodos var ama üşümek yok ilkbahar akşamı misali gibi konunum. Görüntü anlık 😊
-
Fatih Caboğlu auf InstagramDoğrusunu unuttum 😂 . . . . . . . . . . . . #kurt #kışı #geçi̇ri̇r #ama #yediği #ayazı #unutamaz #kesfet #keşfetteyiz #reels #reelsinstagram #kış #kar #ocak…www.instagram.com
Kar yağsa da şu şekil saçmalasak
-
-
- Official Post
-
Vallahi bu lodos hiç çekilmiyor ya aşırı yorgunluk mide şişkinliği halsizlik sürekli ama sürekli kışın gelen bu lodoslu havalarda oluyor
-
Vallahi bu lodos hiç çekilmiyor ya aşırı yorgunluk mide şişkinliği halsizlik sürekli ama sürekli kışın gelen bu lodoslu havalarda oluyor
Ben özlemişim, güneşte yürümek iyi geldi bugün.
-
- Official Post
-
Her güncellemede bir senaryo bize yarıyor
-
Bence 1 senaryo yetersiz,artması lazım
-
Beklentim modeller yarın bir şeyler gösterir diyordum ama beklenen sistem 16 larına kaymış gibi duruyor. Cuma hatta hafta sonu ayağı biraz daha yere basan bir şeyler olabilir. 20 lerine kayarsa diyecek bir şey yok artık...
-
Beklentim modeller yarın bir şeyler gösterir diyordum ama beklenen sistem 16 larına kaymış gibi duruyor. Cuma hatta hafta sonu ayağı biraz daha yere basan bir şeyler olabilir. 20 lerine kayarsa diyecek bir şey yok artık...
Valla gfs hic oralı değil,o tarihlerde cılız bi salınım
-
-