İç Ege, Batı Akdeniz ve Eskişehir Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Haftasonu sistemini uğurladıktan sonra artık sıkı bi model takibine başlarız bölge olarak

    Gfs yavaş yavaş güzel güncellemelere başladı bu arada enteresan bir şekilde İcon günlerdir Afyona cumartesi günü kar veriyor bakalım neler olacak

  • Akdeniz Bölgesinde Şiddetli Yağış Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Antalya merkez ve batısı, Isparta ve Burdur’un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Mersin ve Adana’da yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Antalya’nın doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Antalya’nın doğusunun 1500 m üzeri yüksek kesimlerinde (özellikle Antalya-Konya yolunun Alacabel mevkiinde) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

    Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer…❤️

  • Değerli Hocalarım Teke yöresinin iç kesimleri neden çevresine göre çok çok az yağış alıyor . Nasıl açıklayabiliriz etrafını çevreleyen 2500 -3000 metre yüksekliğe kadar uzanan dağların iç kesimlere yağışı ulaştıramaması mı? Birde yağışlı sistem bu bölgeye gelince hızlıca Antalyanın doğusuna kaçıyor.

  • Değerli Hocalarım Teke yöresinin iç kesimleri neden çevresine göre çok çok az yağış alıyor . Nasıl açıklayabiliriz etrafını çevreleyen 2500 -3000 metre yüksekliğe kadar uzanan dağların iç kesimlere yağışı ulaştıramaması mı? Birde yağışlı sistem bu bölgeye gelince hızlıca Antalyanın doğusuna kaçıyor.

    Cevabınız soruda hocam. ^^ Buna ek olarak Muğla Menteşe yöresindeki dağları da es geçmeyelim.Antalya'nın doğu ilçelerinde dağlar yağışı sistemlerin geldiği yöne baktığı için yağış daha fazla oluyor. Manavgat-Alanya civarı Antalya merkez ve batı ilçelerine nazaran daha çok yağış alıyor.

  • Biraz verileri karıştırdım infoclimattan 2015 Şubattan bu yana en çok aldığımız kar miktarı 27 cm ile 3 Mart 2022 sistemi olmuş Afyon-Banaz arasında yol kapanmıştı yolda kalmıştım enteresan bir gündü hiç unutmam o günü arkadaşlarıma okul tatil olacak demiştim 5 gün öncesinden iddiaya girenler pişman olmuştu tabi sonra da kahin ilan edildim ^^


    Yavaştan bölgeyi canlandırmakta fayda var zira Aralık son hafta bir hayli yoğun geçecek gözüküyor her ne kadar Sibirya kökenli olsa da Adriyatik-Girit arasındaki küçük bir AB nin çekmesine bakar yeter ki kuru soğuk çekmeyelim

  • ECMWF ve ICON tutturursa Cumartesi sabahı İç Ege genelinde kky ve seyirlik kar yağışları görebiliriz GFS ise saf sulu yağmur veriyor yağış anında 850'yi eksiye indirmemekte inatçı bakalım hangi taraf kazanacak :) .

  • Sabah için heyecan yaptım konumum adına konuşuyorum şu an 850hPa'da +4 varken 6 dereceyiz, sabah 0 girse 2 dereceye ineriz ve etkili bir yağış olursa seyirlik görmeye yeter modellere göre birkaç saat içinde 10-15 mm yağış düşecek gibi bu da düşey hızla araba, çatı, çim örtüsü bile yapabilir bakalım ne olacak :)