Atlantikteki canavar 980 izin vermeyecek gibi bu defa da.
GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2023)
-
Aykut53 -
April 1, 2023 at 12:18 AM -
Closed
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Farklı işler deneme yoluna girdi diğer modellerden 120.saat civarı ayrılarak, şu İngiltere batısındaki 976lik kıtaya dalmasa bam başka şeyler konuşurduk.
-
192 ye giderken Atlantik oluğunun yamulması mantık dışı.
Buna rağmen yine kaçarı yok, sistemin.
Çünkü, oluk, kuzeybatı Rusya'da ki güçlü 1045 sırtın zorlamasıyla kuzeye yönelmek zorunda.
Bize kolları uzanan yüksek, tam üzerimizde düşük gph oluşturup, akışı bize yöneltmeli.
Tabi bu benim algoritma işleyişim, model nasıl işletecek bakalım
-
-
- Official Post
216.saat toplam yağış
-
216 da nispeten mantıklı bir hamle geldi, ama zaten daha önce mantık yolundan saptığı için, sonuç tam olması gerektiği gibi değil.
Buna rağmen, sistem aldık sayılır 216'da.
Bundan sonraki günlerde daha potansiyelli güncellemeler görebileceğimizi düşünüyorum
-
Son bir cümle, o 1045 o bölgede bu kadar uzun süre kalsın, tüm kuzey sahilleri beyaza boyamazsa ne olayım. Yeter ki orda olsun
-
İzlanda siklonları dursa adam akıllı sistem alacağızda durmuyorki.
-
-
168 de terbiye olur da onu geçtim şu 192’yi terbiye edersek
6af3bb3c5.png 216-240-264 serisinde -8/-10 lar üzerimize akar , UB yok , negatif Pna ve natJ Skandi yükselmesini tetikliyor ve güneye zorlama yapar
Fakat maalesef o kadar karambol bir sistem ki ibanımızı gevretti , hala potansiyel taşıyor mübarek, nasıl bir döneme 🎱odaklanmışım ama modeller çöktü adeta
-
Hocam amma insafsızsın. Onlar dursa -16 inecek, sen bizim ağaçları mı kurutacaksın kurban olduğum
-
Onlarında sonu gelir İnşallah 144 ten sonrası hayal Azorun önüne 168 de set çekilmesi mantık dışı hocam
-
Ecmwf toplam yağış ve kar haritası 3383a5e12bf510a0d88fca92d.png
-
Hocam amma insafsızsın. Onlar dursa -16 inecek, sen bizim ağaçları mı kurutacaksın kurban olduğum
Gelmeyecekse bile 1-2 güncelleme versinde bari umutlanalim 😄
-
- Official Post
Ecmwf toplam yağış
-
Yukarısı şampiyonlar ligi gibi aşağısında ise kafalar karışık. Azor İtalyaya bir ayak koyarsa ve İzlanda alçağının arasına kafayı sokarsa yukarısı aşağı oluk gibi akar. Mevsime göre oldukça soğuk birikimi var38b392993283.png
-
- Official Post
Gefs toplam yağış
-
Gelmeyecekse bile 1-2 güncelleme versinde bari umutlanalim 😄
Hocam verip kaybolunca çok üzülüyoruz, böyle daha iyi ya.
Şaka bir yana, Atlantik siklonlarının doğuda bu denli güçlü bir takoz varken habire doğuya zorlamaları biraz mantık dışı geliyor bana.
Evet, doğuda konumlanan güçlü antisiklonun kolları batı Avrupa'da elbette bir düşük gph oluşturur, bu mantıklı ama oluşan siklon dönüş hareketi gereği doğuya doğru ilerleyip, gph düşüşünü bize doğru taşımalı bence.
Zaten İzlanda siklonları da sinoptik deseni doğuya zorluyor, yani çift yönlü doğuya baskı varken antisiklonun batı kolları bence kazık yutmuş gibi dimdik duramaz orada.
Elbette yanılmam mümkün, insanız sonuçta, ama sinoptiklerde Allah yapısı değil, bilgisayar ürünü yani.
Yine de en akla yatkın desenleri ecmwf'de görüyorum, inşallah doğru yoldadır
-
- Official Post
Yeni ay yeni konudan devam;
ThreadGFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Aralık 2023)
Yeni ay ile birlikte bu yılın son konusunu açıyoruz arkadaşlar.Bu konuda önceliğimiz yağışın bol olacağı ardından ülkemizin güzel sistemler alacağı bir konu olsun.Bu yılın son, kış sezonunun ilk yorumlama konusu hayırlı olsun.Güzel bir kış geçirmek dileğiyle.SametNovember 30, 2023 at 11:41 PM -
Samet
November 30, 2023 at 11:42 PM Closed the thread. -