Deprem Bildirim Konusu
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Bir hareketlenme var ama hadi hayırlısı. Umarım geçen seferkiler gibi bitip gider.
Aynen bugün pek bir hareketli olmaya devam ediyor depremler. Ramazan hoca da zaten açiklama yapmış.
-
Aynen bugün pek bir hareketli olmaya devam ediyor depremler. Ramazan hoca da zaten açiklama yapmış.
Eylül'de Marmaris-Göcek-Kaş tatili planladım ama bu depremler tedirgin ediyor insanı. 2016'da ki Göcek tatilimde sabahın 6'sında 5.1'e uyanmışlığım var apartta kalırken o yüzden şiddetli hissediliyor o yörede tatilime denk gelmesi de ayrı bir sıkıntı verici durum. Süre bakımından da 10 saniye üzerinde oluyor tabi.
Bu bölge kadar Yunan tarafı da depremsellik açısından hayli hareketli son haftalarda. Allah kıyı şeridinde oturan insanlarımızı koruyup acısın ne diyebiliriz ki başka.
-
berkay_tuku umarım çok güzel bir tatil geçirirsin. Evet hareketlilik çok göze çarpıyor yaşanacak kaçınılmaz son en masum hasarla atlatabiliriz umarım benimde bir sürü tanıdığım akrabam dostum var kıyı şeridinde devamlı uyarıyorum onları deprem olursa arkanıza bakmadan yükseklere kaçın diye. Sende zaten biliyorsundur o anda neler yapman gerektiğini başına gelirse umarım gelmez.
-
Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), Dün Kyushu açıklarında meydana gelen Mw 7.1 büyüklüğündeki depremin ardından Nankai Çukuru çevresinde olası bir "Mega Depremin" (8 ve üstü büyüklüğünde deprem) olma olasılığı arttığı için uyarı yayınladı.
Japon hükümeti bu uyarıyı sadece herkesin önlem alması için yaptılar yani bir kaç gün sonra mega deprem olacağı için Yapmadılar, zaten böyle bir deprem tahmini imkansızdır. Dünya'da ortalama her sene 1 tane 8 ve üstü büyüklüğünde deprem ile karşılaşırdık fakat zaten son 3 senedir 8 ve üstü büyüklüğünde bir deprem olmadı bu uyarıyı fırsat bilen "Şarlatanlar, Çakma Kahinler" hemen kısa süre içerisinde 8 ve üstü büyüklüğünde deprem olacak diye piyasaya çıkmaya başlarlar...
11 Mart 2011 Tohoku Mw 9.1 büyüklüğündeki depremden 2 gün önce 9 Mart'ta 7.2 büyüklüğünde bir deprem olmuştu. Fakat dediğim gibi orada öyle oldu diye burada aynısı olacak diye bir kural yok, dün deprem olan yerde daha önce 7'lik depremler yine olmuştu. Fakat olasılık dünkü 7.1 depreminden sonra normal koşullara göre arttı.
Japon Hükümetinin bu mega depremi bu kadar çok ciddiye almasının nedeni; 2011 Tohoku depreminden ve sonrasındaki felaketten çok büyük bir ders çıkarması ve olası bu mega depremin Japon tarihinin en ölümcül deprem olma olasılığı:
2011 Tohoku depreminde yaklaşık 20.000 ölü varken, Nankai Çukurunda olası mega depremde Japon hükümetine göre tamamen hazırlıksız yakalanma durumunda 224.000 ölü olması tahmin ediliyor.
Japonya Başbakanı:
Hükümet afet müdahale toplantısı düzenledi ve alarm durumu oluşturdu.
Tüm vatandaşlardan depreme karşı günlük hazırlıklarını yeniden yapmalarını ve deprem olması durumunda derhal tahliyeye hazırlanmalarını rica ediyoruz.
-
-
PergamoN Hocam uzun süreden beri Selanik Yunanistan açıklarında artan bir deprem aktivitesi var yorumunuz nedir
Burada aletsel dönemde 1905 yılında 7.4
1932 yılında 7.1
1932 yılında 6.9
1947 yılında 6.0
1982 yılında 6.9 gibi önemli depremler var
-
PergamoN Hocam uzun süreden beri Selanik Yunanistan açıklarında artan bir deprem aktivitesi var yorumunuz nedir
Burada aletsel dönemde 1905 yılında 7.4
1932 yılında 7.1
1932 yılında 6.9
1947 yılında 6.0
1982 yılında 6.9 gibi önemli depremler var
İncelemem lazım geçmiş depremselliğe fazla hakim değilim episantrlar KAF uzantısında değil gibi ama büyük depremler muhtemelen KAF uzantısında yoğunlaşmıştır.
Çözümleri görmek lazım
-
Deprem bölgesi fena sallanmış Hatay Gaziantep Şanlıurfa Kahramanmaraş ta hissedenler var muhtemelen 5 in üstünde
-
Gaziantep'te hissettim
-
-
Suriye 5.2 büyüklüğünde
-
21.30 da 4.0 lık bir deprem gerçekleşmiş tam ona bakarken o bölgedeki faylarda daha büyük bir deprem olabileceğini düşünmüştüm. 5.4 lük bir deprem gerçekleşmiş. Mersinde hissetmedim.
Kimi uygulamalar lübnan dan 6.9 ve 7.2 bildirimi yapmış sanırım şaşırtıcı.
-
Geçmiş olsun
-
-
Geçmiş olsun hisseden herkese.
-
-
Bizim depremlerin artçısı olamaz bağımsız bir deprem. Belli ki Hatay hem Kıbrıs hem Suriye fayları tarafından kıskaç altında ve maalesef bu hususa dikkat edilmiyor.
-
-
Ana fayda değil olağan bir deprem sıkıntı yapacak bir durum söz konusu değil. Ama tabi ülke geneli hareketli çevresi hareketli.
-