Mersin özelinde çok sıcak bir haziranla başladık. Ardından temmuz ve ağustos geçmiş yazlara göre sıcaklık bakımından çok yüksek geçmedi fakat bu sene nem geçmiş senelere göre çok daha uzun süreli ve yüksekti. Son birkaç gündür nispeten geceleri düzelme emaresi göstermeye başladı.
Posts by cengizz
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Mersin Ayvagediği’nde ki yangın kontrol altına alınmış.
-
Ben bu yaşıma kadar Mersin'in bu bölgesinde (Ayvagediği yaylası) ve civar yaylalarda orman yangını çıktığını ne gördüm ne de daha yaşlılardan duydum. Malesef bana da bu durum şüpheli geldi.
Hele bir de bu saatte başlaması zaten başlı başına şüphe kaynağı.
-
21.30 da 4.0 lık bir deprem gerçekleşmiş tam ona bakarken o bölgedeki faylarda daha büyük bir deprem olabileceğini düşünmüştüm. 5.4 lük bir deprem gerçekleşmiş. Mersinde hissetmedim.
Kimi uygulamalar lübnan dan 6.9 ve 7.2 bildirimi yapmış sanırım şaşırtıcı.
-
Mersin merkez (sahil şeridi) için şiddetli yağmur beklemeli miyiz yoksa daha ziyade yüksek kesimler için mi bu uyarı? Mümkünse daha detaylı bilgiler verebilecek birisi var mı ?
-
O bölgede fay hattı olduğunu bilmiyordum. Gerçi küçük bir deprem ama yine de şaşırttı
-
Deprem oldu Mersinde hissettim
-
-
Emsc ye göre Kuşadası açıkları 4.5
-
Bu deprem ‘tahminci’ lerinin toplumca ağır şekilde linçlenmesi, itibarsızlaştırılması, alaya alınması gerekiyor. Görüyorum yüz binlerce takipçiye ulaşabiliyor, insanları bilime aykırı laflarla sözlerle kandırıyorlar.
-
Mersin/Silifke açıklarında deprem kümelenmesi var. Bu bölge hakkında bilgisi yorumu olan varsa bilgilenelim.
-
İnanılmaz gerçekten görüntüleri izleyince gözlerime inanamadım. 4.1 lik bir depremde bu manzaraları çok sıkıntı.
-
Mersin de geceden beri süren yağış son saatlerde gittikçe şiddetlendi. Bu şekilde yağmaya devam ederse su baskınları kaçınılmaz.
-
Kandilli ve Afad depremlerin büyüklüklerini daha hızlı açıklamaları gerekiyor. 10 dakika geçmiş henüz bir bilgi yok.
-
Mersin bu kışın en soğuk gününü yaşıyor. Yağmur ve rüzgarla beraber hissedilen sıcaklık oldukça düşük. Yaylalara kar yağıyor olmalı.
-
Bu bir suç değil mi aynı zamanda. Yalan ve yanlış bilgilerle halkı galeyana getirmek gibi bir suç vardı yanlış hatırlamıyorsam.
-
-
Son olan deprem oldukça şiddetli hissedilmiş
-
Yaklaşık birkaç dakika önce Mersin'de çok zayıf bir sallanma hisseder gibi oldum. Umursamadım. Malatya 5.5 bildirimi geldi bir ihtimal hissetmiş olabilirim.
-
Gümüşhanede olan depremden kısa süre öncesinde 2 adet küçük deprem olmuş. Ardından 4.3 gelmiş.