2024 Kışı Yorum ve Analizler

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam yani açıklamak istediğiniz, Alper Tunga Sistemi kışın başlangıcı ve gelmesi muhtemel olan sistemlerin altyapısı, hamuru, çamuru, betonu, demiri. Bu sayede altyapıyı oluşturup bize balyozu indirecek diyorsunuz yani. Yanlış mı anladım hocam? Saygılar :)

• Ay ortası olası "Dede Korkut" sistemi için çok heyecanlı güncellemeler bizi bekliyor gibi.Özellikle soğuğuyla her türlü Alper Tunga'dan çok daha etkili olabilecek bir sistem gibi görünüyor. Cold.EFso hocamızın da dediği gibi "Titreten Soğuklar" :hfyeni (29):

Çok teşekkür ederim değerli arkadaşım

Adım Adım sertleşen sistemler tezimiz hedefine emin adımlarla ilerliyor

Sistem isimlerini akılda kalsın diye seçiyorum

Dikkatli olmaya çalışıyorum

Alper Tunga da zor geleceğini zorlayacağını tahmin ettiğim için de özenle seçtim

Bu heyecanı hep birlikte sinerji ile yaşıyoruz

Ve heyecan daha da artacak kısmetse

Modele % 100 bağlı kalmak özgür düşünceye engeldir , özellikle benim konsantrasyonumu bozuyor Gfs çıktıları , bakmamaya çalışıyorum hatta ( 192-300 arasına 😀)

Modeller 9-10-11-12 için Dev balyoz gösterirken aklımı çelmeye çalıştılar ama gram taviz vermedim , anca Doğu kesimleri etkileyecek sistem olur ve olmalı da dedim

Bize Titreten soğuklar ( ülke sistemi ) gerekli

Bunun için de şartlar olgunlaşmalı ve iyi gidiyor süreç son güncel verilere göre

Hep beraber sisteme , titrettin bizi diyeceğimiz günler de gelecek , Loading 🚀

🥶

• hocam 4-5 şubat güneydoğu yoğun kar yağışının ardından 6 şubatta kısa bi ısı artışıyla yağışların en yoğun kısmı yağmur olarak görünüyor şu an ki güncellemede sizin görüşünüz nedir acaba ilgilenirseniz sevinirim iyi forumlar

• ECM’nin üfürükten yer seviyesi beklentisi

Eyyy ECM sen kimsin kim ???

İstanbul’u bir gıdım tanısan böyle 2 m olmayacağını bilirsin

850 bıçak gibi kesilecek

Ümraniye Çekmeköy Sancaktepe bön bön bakacak öyle mi

İstanbulda 20 km batıda soğuk varsa bu polar bölgeler öyle bir soğur ki ağzın açık kalır ECM

İstanbul soğuması elekli yapıdadır

Diğer çıktıların da böyleyse var git yoluna

• Alper Tunga Sistemi geliş süreci beni çok yormuştu

Türkiye’de ilk bu sistemi Sadece ve Sadece Hava FORUM’da biz ilan ettik

Soğumayı -10 civarı bekliyordum ama sistemin ikinci yarısı zaten ona erişiyor

İstanbul sayfasında sözde vorteks ( aslında ) siklon tartışmaları beni daha da çok yordu

Ağzımızı açmaya , yorum yapmaya korkar olduk

Yorumumu hakir görüp benim için üzülen mi dersin , görürsün sen full yağmur yağacak diye dalga geçeni mi , türlü türlü yaklaşımlar

On binler foruma akınca ekstrem tepkiler de normal

Ama ben zaten farklı bakış açısı getirmeye çalışan , klişe kalıpları yıkmaya çalışan , yeri gelir modellere posta koymaya çalışan bir insanım , benim için öyle düşüneceğine belki yanlış anlıyor yada yanlış biliyorsundur

Bugüne kadar hiç bir mesajı ( beni etiketlemediyse ) alıntılayıp Sen yanlışsın deme kibri göstermedim , yanlışsa bana göre yanlıştır belki , atmosferde kesin cevap sayısı olan konu çok azdır

Neyse , tepeden bakan her yaklaşımı reddediyorum

En büyük hobim ve challenge alanım uzun vadeye dönüyorum

Zaten 8 Şubat Saat 23.59’a kadar İstanbulda belli yüksek noktalar bilek boyu kar almazsa Diskoya atacaklar beni ve hiç konuşamayacağım 😀

Uzun vadede DEDE KORKUT ( Titreten Soğuklar ) Sistemi artık kadraja girmiş bulunuyor

Allah utandırmasın , isabet ettirsin , bereket versin bize bol bol⛄️🥶

17-22 Şubat civarı beklediğim bu sistem oldukça ciddi ve geniş alanda etkili , Sibirya ağırlıklı ( tam doğulu değil ama ) sağlam bir balyozdur

Sistem için başlık da açabilirim ama bu gece ve yarın da Alper Tunga iyice netleşsin ondan sonra açabiliriz yada bu başlığı değiştirebilirim

Hayırlı mübarek olsun

• ORTA VE DOĞU KARADENİZ kıyıları metreleri hazirlasın diye yorumladım.

• Ulkemizin batisini da etkileyecek mi hocam