bakalım control ne yapacak
Akşamdan 100 km batılı gelir
bakalım control ne yapacak
Akşamdan 100 km batılı gelir
controlde gfsye benzer gelecek gibi
Gfs gene bizi kurtaracak gibi
Gfs gene bizi kurtaracak gibi
gfs ya yine tarih yazacak yada bu sefer avrupa modelleri kazanacak şuan durum gfs-asya modelleri vs avrupa modelleri
gfs ya yine tarih yazacak yada bu sefer avrupa modelleri kazanacak şuan durum gfs-asya modelleri vs avrupa modelleri
Gfs her yıl böyle zıt düşmeler yapar. Bazılarını kaybeder ama tüm modelleri kendine döndürmüşlüğü de çok vardır
Senaryo ortalaması harika
Senaryo ortalaması harika
ankarada sıcaklık problemi oluyor bize pek faydası olmamış
Gfs yazı getirmiş 😂
Avrupa kazandı gibi duruyor bizim dönek erken döndü
Asyalılara kalmayız inşallah
GFS sağlam model ısrar etseydi çekerdi ama pek umudum yok şu sistem kaçarsa bu sene model takibini bırakacağım daha yorulmaya gerek yok 3 senedir aynı bı batıdan bı doğudan kaçıra kaçıra 3 sene geçmiş elde var sıfır maalesef. O yüzden Ocak Şubat'ta da pek farklı şeyler olacağını zannetmiyorum o zamanda Kafkaslara kaçan şekli geliyor genelde. Her sene aynı maalesef.
GFS sağlam model ısrar etseydi çekerdi ama pek umudum yok şu sistem kaçarsa bu sene model takibini bırakacağım daha yorulmaya gerek yok 3 senedir aynı bı batıdan bı doğudan kaçıra kaçıra 3 sene geçmiş elde var sıfır maalesef. O yüzden Ocak Şubat'ta da pek farklı şeyler olacağını zannetmiyorum o zamanda Kafkaslara kaçan şekli geliyor genelde. Her sene aynı maalesef.
Ben de aynı fikirdeyim o yüzden bu sistemi almamız şart daha değişir mi değişir sakin şekilde takip edelim kaçarsa da kışa dair umudum azalacak
Gfs batılarken jma hafif doğulamış
Ecmwf'te bizi sattı 😄
Diyagramda gfs en sıcak çıktıyı sunmuş. Ortalama ile alakası bile yok
Diyagramda gfs en sıcak çıktıyı sunmuş. Ortalama ile alakası bile yok
Öğlen biraz daha doğulu gelir diye düşünüyorum ama her türlü avrupa modelleri italya için ısrar ediyor o yüzden pek umudum kalmadı bu sistem için, hayırlısı ne ise o olsun
Ne güzel eskiden GFS, ECMF vs. yoktu. TRT Teletex hava durumu, TRT Hava durumu vardı. Sonra rahmetli Gökhan Abur vardı. Son üç dört gün kala hava durumunu onlardan öğrenirdik. Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdik. Sibirya soğukları geliyor. Ülkemizde alçak basınç etkili olacak. vs. şeyleri dinler her şey çok hızlı gelişirdi.
Şimdi artık bir ay sonrasının hesabı yapılıyor ki hava, atmosfer öyle bir şey ki her şey bir saatte bile değişebiliyor. Kelebek etkisi teorisinin en çok yaşandığı yerdir atmosfer. 20 gün sonrası için neler değişir neler.
Şimdi bir bakıyoruz resmi olarak (21 Aralık) kış başlamamışken kışı bitiyoruz. Ben Tv'de hava durumuna denk gelmeyip sabah uyanınca her yerin yağmur, (Hatay'da geçti çocukluğum) hatta bir sabah uyanınca her yerin kar olduğu heyecanını özledim
Nedir hemen pes ettiniz. Kışı bitirdiniz. Durun daha yolun başındayız
Bakmayın bana Fenerbahçe sevdam gibi bi hava sevdam var kapatamam kışı da artık gol atmamız lazım fazla bi beklentim yok 5-10 cm kar sadece Ocak için güzel bi altyapı olacak inşallah yüzümüz güler
Bakmayın bana Fenerbahçe sevdam gibi bi hava sevdam var kapatamam kışı da artık gol atmamız lazım fazla bi beklentim yok 5-10 cm kar sadece Ocak için güzel bi altyapı olacak inşallah yüzümüz güler
Hem Fenerbahçeli hem de bir kar sever olarak Ankara'da oturmak...
Arkadaşlar kışın resmi olarak başlamasına 4 gün var. Aralık ayını yağış olarak büyük ihtimalle mevsim normallerinin üstünde kapatacağız. Bu sistem İtalya'ya gitse bile önümüzde uzun bir süreç var. Çok karamsarlığa kapılmadan da çok umut baglamadan da takiplere devam edelim.